Sähkösopimusvertailu

Sähkösopimusvertailu lyhyesti

 • Vertaile helposti: Vertaile eri sähköyhtiöiden sähkösopimuksia ja sähkösopimustarjouksia.
 • Tee sopimus verkossa: Valitse sinulle sopiva sähkösopimus ja tee se kätevästi verkossa.

sähkösopimusvertailu
Sisällysluettelo

  Sähkösopimus kannattaa pitää ajan tasalla

  Sähkösopimus on tärkeää pitää ajan tasalla, sillä sähkömarkkinat muuttuvat jatkuvasti. On hyvä tarkistaa sähkösopimuksesi säännöllisesti, jotta voit varmistaa, että saat parhaan mahdollisen hinnan ja ehdot. Tämä myös auttaa sinua välttämään ikäviä yllätyksiä sähkölaskussasi.

  Sähkösopimuksen tarkistaminen:

  • Vertaile eri sähköyhtiöiden tarjouksia ja sopimuksia.
  • Mieti, mitkä ehdot ja lisäpalvelut ovat sinulle tärkeitä, kuten esimerkiksi uusiutuvan energian käyttö.
  • Ota huomioon sopimuksen hinta, joka koostuu perusmaksusta, energiamaksusta ja siirtomaksusta.
  • Arvioi, onko sopimuksesi määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva, ja vertaile niiden ehtoja.

  Sähkösopimuksen päivittäminen:

  • Jos löydät paremman sopimuksen, voit siirtyä uuteen sähkösopimukseen kuluttajansuojalain mukaisesti.
  • Muista irtisanoa vanha sopimuksesi sopimuskauden lopussa, jottei se jää voimaan uuden sopimuksen rinnalla.
  • Jos muutat, päivitä sähkösopimuksesi osoitetiedot ajoissa välttääksesi päällekkäisiä laskuja.

  Sähkösopimuksen ajan tasalla pitäminen auttaa sinua saavuttamaan sähkönkäyttöösi liittyvät taloudelliset ja ekologiset tavoitteet. Tarkkaile markkinoiden muutoksia ja vertaile sähkösopimuksia säännöllisesti, jotta voit tehdä oikean valinnan juuri sinun tarpeisiisi.

  Mitä sähkösopimusvertailussa kannattaa ottaa huomioon?

  Sähkösopimusvertailussa on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä, jotta löydät parhaan sopimuksen juuri sinulle. Tässä muutamia asioita, jotka kannattaa huomioida vertaillessasi sähkösopimuksia:

  Sopimustyypit: On olemassa kiinteähintaisia ja pörssisidonnaisia sähkösopimuksia. Kiinteä sähkösopimus on usein helpompi budjetoida, mutta pörssisidonnainen sopimus voi tarjota edullisemman hinnan markkinahintojen ollessa alhaiset.

  Hinta: Vertaa sähkösopimuksia huolellisesti löytääksesi edullisimman tarjouksen. Sähkösopimus hintavertailu on yksi tärkeimmistä asioista sähkösopimuksen valinnassa, mutta hinnan lisäksi on hyvä tarkastella myös sopimuksen muita ehtoja.

  Energian lähde: Jos olet kiinnostunut ympäristöystävällisistä ratkaisuista, valitse sähkösopimus, joka tuottaa energian uusiutuvista lähteistä, kuten tuuli-, aurinko- tai vesivoimasta.

  Sopimuksen kesto: Vertaile sähkösopimuksia, jotka tarjoavat eri pituisia sopimuskausia. Lyhyempi sopimus voi antaa sinulle enemmän joustavuutta, mutta pidempi sopimus saattaa tarjota edullisemman hinnan.

  Määräaikaisuus: Tarkista, onko sähkösopimus määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva. Määräaikainen sopimus voi olla edullisempi, mutta se sitoo sinut tiettyyn ajanjaksoon.

  LVE sähkön vertailu auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan sähkösopimuksen helposti ja nopeasti. Käyttämällä LVE sähkösopimusvertailua voit varmistaa, että teet tietoisia päätöksiä ja valitset parhaan mahdollisen sähkösopimuksen tarpeisiisi.

  Sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti

  Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on järkevää tehdä säännöllisesti. Kilpailuttamalla sähkösopimus varmistat, että saat parhaan mahdollisen hinnan sähköstäsi. Kilpailuttaminen on helppoa ja nopeaa, ja se voi säästää sinulle huomattavia summia pitkällä aikavälillä.

  Kilpailuta sähkösopimus LVE.fi sähkösopimusvertailun avulla

  LVE.fi tarjoaa helpon ja nopean tavan kilpailuttaa sähkösopimus. Heidän sähkösopimusvertailu-palvelun avulla löydät helposti juuri sinulle sopivimman sähkösopimuksen.

  Näin kilpailutat sähkösopimuksen:

  1. Siirry LVE.fi-sivustolle
  2. Syötä pyydetyt tiedot, kuten postinumero ja sähkönkulutusarvio
  3. Vertaile eri sähköyhtiöiden tarjouksia ja valitse itsellesi sopivin

  Sähkösopimusvertailu huomioi myös erilaisten sopimusmallien erot, kuten määräaikaisuuden, toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen ja erilaisten sähköenergian hintojen vaihtoehdot. Näin voit olla varma, että saat juuri sinulle parhaiten sopivan sähkösopimuksen.

  Muista, että sähkösopimuksen kilpailuttaminen kannattaa tehdä säännöllisesti, jotta et maksa sähköstäsi enempää kuin on tarpeen. Sähköyhtiöiden hinnat ja tarjoukset voivat vaihdella, ja siksi on tärkeää olla ajantasalla niistä.

  Sähkösopimusten hinnat vaihtelevat pörssisähkön mukana

  Sähkösopimus hinta vaihtelee pörssisähkön mukana ja siksi kilpailuta sähkösopimus saadaksesi parhaan tarjouksen. Halvimman sähkösopimuksen löytäminen vaatii vertailua eri tarjousten välillä, ja uuden sähkösopimuksen hinnan voi saada edullisemmin kuin vanhan.

  Hyödynnä sähkösopimustarjoukset

  Sähkösopimus tarjous saattaa olla tavanomaista edullisempi ja siksi on tärkeää hyödyntää tarjoukset. Vertaillessasi eri sähkösopimuksia, huomioi seuraavat:

  • Hinta: Vertaa eri sähkösopimusten hintoja ja löydä paras hinta/laatu-suhde.
  • Kesto: Mieti, onko sinulle tärkeämpää solmia pitkäaikainen vai lyhytaikainen sopimus.
  • Ehtojen joustavuus: Tarkasta, kuinka helppoa on muuttaa sähkösopimuksen ehtoja tarpeen vaatiessa.

  Pörssisähkösopimus on yleensä edullisin sähkösopimus

  Osana suomalaisia sähkösopimuksia, pörssisähkösopimukset ovat usein edullisimpia vaihtoehtoja. Pörssisähkösopimus perustuu sähkön markkinahintaan seuraavien ominaispiirteiden ansiosta:

  • Hinta voi vaihdella päivittäin sähkön kysynnän ja tarjonnan mukaan
  • Edullinen ostohetki mahdollistaa alhaisemman hinnan pitkällä aikavälillä

  Kun vertailet eri sähkösopimuksia, ota huomioon:

  • Sähkön myyjän luotettavuus ja maine
  • Mahdolliset lisäpalvelut, kuten öljyn tai kaasun toimitus

  Noudattaen edellä mainittuja vinkkejä, voit löytää itsellesi pörssisähköön perustuvan sähkösopimuksen halvalla ja edullisesti.

  Sähkösopimusten hinnat elää jatkuvasti

  Sähkösopimusten hinnat vaihtelevat markkinatilanteen mukaan, joten on tärkeää pysyä ajan tasalla ja vertailla eri vaihtoehtoja säännöllisesti. Tässä osiossa käsitellään, miten voit hyödyntää tarjouksia ja miksi pörssisähkösopimus saattaa olla edullisin vaihtoehto sinulle.

  Hyödynnä sähkösopimustarjoukset

  Sähkösopimusten tarjoukset ovat mainio tapa säästää rahaa sähkölaskussa. Monet sähköyhtiöt tarjoavat houkuttelevia tarjouksia uusille asiakkaille, joten kannattaa tutustua eri yhtiöiden tarjontaan ja kilpailuttaa sähkösopimus ajoittain. Tässä muutamia vinkkejä sähkötarjousten hyödyntämiseen:

  • Vertaile sähkösopimusten hintoja ja ehtoja huolellisesti
  • Pidä silmällä kampanjoita, joissa saattaa olla rajattu määrä edullisia sopimuksia tarjolla
  • Muista huomioida sopimuksen kesto ja mahdolliset toimitusmaksut

  Älä epäröi vaihtaa sähköyhtiötä, jos löydät itsellesi sopivamman ja edullisemman sopimuksen.

  Pörssisähkösopimus on yleensä edullisin sähkösopimus

  Pörssisähkösopimus on usein edullisin vaihtoehto, sillä sen hinta määräytyy sähkön markkinahinnan mukaan. Tämä tarkoittaa, että maksat sähköstäsi tarkalleen sen verran kuin siitä on sillä hetkellä maksettu pörssissä.

  Hyödyt pörssisähkösopimuksesta:

  • Sähkön hinta määräytyy markkinahintojen mukaan, joten maksat vain todellisen hinnan
  • Sopimus soveltuu erityisesti kuluttajille, jotka seuraavat markkinoita aktiivisesti ja osaavat hyödyntää hintavaihteluita
  • Sopii hyvin ympäristötietoisille kuluttajille, sillä pörssisähkön hinnanvaihtelut kannustavat energiansäästöön

  Ostaessasi pörssisähkösopimuksen, on tärkeää seurata markkinatilannetta ja olla valmis reagoimaan hintavaihteluihin. Jos haluat säästää aikaa ja vaivaa, voit kilpailuttaa uuden sähkösopimuksen useamman kerran vuodessa, jolloin saat hyvän käsityksen siitä, mikä sähkön hintatilanne on juuri nyt.

  Määräaikainen sähkösopimus vs toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

  Mitä tarkoittaa määräaikainen sähkösopimus?

  Määräaikainen sähkösopimus on sopimus, joka solmitaan tietyn ajanjakson ajaksi, kuten 6 kuukautta, vuosi tai kaksi vuotta. Sopimuksen aikana sähkönhinta pysyy yleensä kiinteänä, eikä se muutu markkinahintojen mukaisesti. Tämä voi olla hyödyllistä, jos haluat varmuutta sähkönhinnasta ja sen kehityksestä sopimuskauden aikana.

  Kannattaako ottaa määräaikainen sähkösopimus?

  Määräaikaisen sähkösopimuksen hyötyjä ovat:

  • Kiinteä sähkön hinta, jonka ansiosta kustannukset ovat helpommin ennakoitavissa
  • Usein tarjoukset ja alennukset

  Määräaikainen sähkösopimus voi olla kannattava vaihtoehto, jos sähkönkulutuksesi on säännöllistä ja et halua huolia hintamuutoksista. Kuitenkin, muista tutkia eri tarjouksia ja ottaa huomioon kustannukset sopimuskauden aikana.

  Määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanominen

  Määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanominen ennen sopimuskauden päättymistä voi aiheuttaa irtisanomismaksun. Jos muutat uuteen asuntoon sopimuskauden aikana, muista tarkistaa, voiko nykyisen sopimuksen siirtää uuteen osoitteeseen vai onko sinun solmittava uusi sopimus.

  Mitä tarkoittaa toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

  Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on sopimus, jolla ei ole määräaikaista kestoa. Tällainen sopimus jatkuu automaattisesti, kunnes irtisanot sen. Sähkön hinta voi muuttua sopimuskauden aikana markkinatilanteen mukaan, mikä voi olla sekä hyvä että huono asia riippuen sähkön hinnan kehityksestä.

  Toistaiseksi voimassa oleva sopimus voi olla parempi vaihtoehto, jos

  • Haluat joustavuutta ja vapautta muuttaa sopimusta
  • Uskot, että sähkön hinta laskee tulevaisuudessa

  Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä

  Tiedot päivitetty 25/01/2024 tarkista lopulliset tiedot liittymän tarjoajan sivuilta.