1 vuoden sähkösopimus

1 vuoden sähkösopimus lyhyesti

1 vuoden sähkösopimus on määräaikainen sähkön toimitussopimus, joka on voimassa 12 kuukauden ajan. Sopimuksen aikana hinta ja ehdot pysyvät yleensä kiinteinä, tarjoten asiakkaalle hintavakautta tuon vuoden ajaksi. Määräaikaisen sopimuksen irtisanominen ennen sen päättymistä saattaa aiheuttaa lisäkuluja.

1 vuoden sähkösopimus
Sisällysluettelo

  1 vuoden sähkösopimus

  1 vuoden sähkösopimus on määräaikainen sähkösopimus, jossa sopimus solmitaan yhdeksi vuodeksi. Tämä sopimustyyppi on yleinen valinta niille, jotka haluavat varmuutta ja ennustettavuutta sähkölaskuihinsa. Tässä osiossa kerromme, mitä sinun tulisi tietää 1 vuoden sähkösopimuksista.

  Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää, että sähkösopimuksia on kahta päätyyppiä: määräaikainen sähkösopimus ja toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Näistä kahdesta 1 vuoden sopimus on määräaikainen sopimus. Määräaikainen sopimus kestää tietyn ajan, tässä tapauksessa yhden vuoden, jonka jälkeen sopimus päättyy ellei sitä uusita.

  Lisäksi sähkösopimukset voidaan jakaa kahteen alaryhmään: kiinteähintainen sähkösopimus ja pörssihintainen sähkösopimus. Kiinteähintaisessa sopimuksessa sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan, kun taas pörssihintaisessa sopimuksessa hinta määräytyy pörssin mukaan ja voi vaihdella. 1 vuoden sähkösopimus voi olla kumman tahansa alaryhmän mukainen.

  1 vuoden sähkösopimus voi olla hyvä valinta, jos arvostat hintavarmuutta ja ennustettavuutta. Kuitenkin, jos olet avoin hintavaihtelulle ja haluat joustavamman sopimuksen, toistaiseksi voimassa oleva sopimus voi olla parempi vaihtoehto.

  Muista, että eri sähköyhtiöillä on erilaisia tarjouksia ja ehtoja, joten kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja löytääksesi juuri sinulle sopivan sopimuksen. Käytä esimerkiksi LVE.fi sähkövertailun löytääksesi parhaan sähkösopimuksen tarpeisiisi.

  Sähkön hinta

  Sähkön hinta koostuu monesta eri tekijästä, ja ymmärtääksemme sähkölaskumme kokonaishintaa, meidän on tarkasteltava näitä osa-alueita erikseen.

  Sähkövero ja siirtohinta

  Sähkövero on valtion määräämä vero, joka peritään sähkönkäytöstä. Tämä vero koostuu sähköverosta ja energiaveroista. Veron määrä vaihtelee kulutuksen mukaan, ja se on määritelty euroina kilowattitunnilta (€/kWh).

  Sähkön siirtohinta kattaa sähkön siirtomaksun, joka peritään sähköverkon kautta kulkevasta sähköstä. Tämä hinta kattaa kustannukset sähköverkon rakentamisesta, ylläpidosta ja toiminnasta. Siirtohinta vaihtelee, ja se on myös suoraan yhteydessä sähköverkkoa ylläpitävään yhtiöön ja alueeseen, jolla asut.

  Sähkön markkinahinta (spot-hinta) on perusta sähkön hankintahinnalle ja se määräytyy pohjoismaisilla sähkömarkkinoilla reaaliaikaisesti kysynnän ja tarjonnan perusteella. Sähkön hinnasta voidaan myös neuvotella erikseen jokaisen sähköyhtiön kanssa ja näin saavuttaa kilpailukykyinen hinta.

  Sähkölaskussa myös energian hinta eli sähkön myyntihinta eritellään erikseen. Tämä hinta koostuu sähkötuotantokustannuksista, ja se on määritelty myyjän kanssa tehdyn sähkösopimuksen mukaan (esimerkiksi määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sopimus).

  On hyvä tiedostaa, että sähkölaskun kokonaiskustannus muodostuu kaikista näistä eri osa-alueista (sähkövero, siirtohinta, markkinahinta ja energian hinta), ja se voi vaihdella kulutuksen ja alueen mukaan.

  Jotta voit varmistaa edullisimman hinnan sähköstä ja löytää juuri sinun tarpeisiisi sopivan sopimuksen, suosittelemme vertailemaan eri tarjouksia LVE.fi sähkönhintavertailussa. Näin voit löytää sopivan 1 vuoden sähkösopimuksen parhaaseen mahdolliseen hintaan.

  Sähkösopimustyypit

  Määräaikainen sopimus

  Määräaikainen sähkösopimus on solmittu tiettyä jaksoa varten, kuten vuodeksi tai kahdeksi. Tämän tyyppisessä sopimuksessa hinta on lukittu koko sopimuskauden ajaksi, joten voit olla varma, että sähkön hinta ei muutu kesken sopimuskauden. Määräaikainen sopimus voi olla hyvä valinta, jos haluat taloudellesi ennustettavuutta ja et halua seurata sähkömarkkinoiden hintavaihteluja.

  Toistaiseksi voimassa oleva sopimus

  Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on jatkuva sopimus, jossa ei ole määriteltyä päättymispäivää. Tämän tyyppinen sopimus on joustava ja antaa sinulle mahdollisuuden vaihtaa sopimusta milloin tahansa ilman erillisiä irtisanomiskuluja. On kuitenkin hyvä huomioida, että toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa hinnat voivat vaihdella sopimuskauden aikana.

  Kausisähkö ja yleissähkö

  Kausisähkössä hinta vaihtelee vuodenajan mukaan. Yleensä talvikuukausina hinta on korkeampi, kun taas kesällä hinta on matalampi. Yleissähkössä hinta pysyy samana ympäri vuoden, riippumatta vuodenajasta. Kausisähkö voi säästää kustannuksia, jos sähkönkulutus on alhaisempi kalliimpien kuukausien aikana.

  Pörssisähkö ja pakettisähkö

  Pörssisähkö on sähkötuntituote, jonka hinta määräytyy suoraan pohjoismaisella sähköpörssissä. Pakettisähkössä taas hinnoittelu perustuu ennalta määriteltyyn pakettiin, joka sisältää tietyn hintatason ja määrän sähköä kuukausitasolla. Pörssisähkössä on mahdollista hyötyä markkinahintojen vaihteluista, kun taas pakettisähkön avulla voit varautua tiettyyn kuukausikustannukseen.

  Hybridi Ja välkky-sähkö

  Hybridi on yhdistelmä eri sähkönmyyntituotteista, kuten yleissähkö, kausisähkö ja pörssisähkö. Välkky-sähkö on puolestaan sähkötuntituote, jonka hinnat määräytyvät päivittäin spot-markkinoilla. Hybridi tarjoaa joustavuutta ja mahdollisuuden hyödyntää eri tyyppisiä sähkösopimuksia samanaikaisesti, kun taas välkky-sähkö edellyttää tarkempaa seurantaa ja aktiivista sähkönkulutuksen säätelyä.

  Kun valitset sopivaa sähkösopimusta, kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja ja huomioida omat tarpeesi. LVE.fi sähkövertailu auttaa sinua löytämään parhaan sopimuksen ja energiaa säästävät ratkaisut. Muistathan, että hyvä asiakaspalvelu ja ekologisten valintojen mahdollisuus, kuten uusiutuva energia, ovat tärkeitä sopimuksen valinnassa. Vertailemalla hintoja ja ehtoja säästät selkeästi rahaa ja vaivaa pitkällä tähtäimellä.

  Lisäpalvelut ja kilpailutus

  Kilpailutus on tärkeä osa sähkösopimuksen hankintaa. Se auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen sähkösopimuksen tarpeisiisi. Lisäpalvelut ovat myös olennainen osa sopimusta, ja niiden vertaileminen eri tarjoajien välillä auttaa sinua tekemään oikean valinnan.

  Sähkön kilpailutus voidaan tehdä helposti käyttämällä LVE.fi-sähkövertailua. Tämä palvelu auttaa sinua löytämään taatusti edullisimman ja sopivimman sähkösopimuksen.

  Kun kilpailutat sähkösopimuksia, kiinnitä huomiota myös palvelun laatuun. On tärkeää, että yritys on luotettava ja pystyy tarjoamaan hyvää asiakaspalvelua. LVE.fi-sähkövertailu auttaa sinua myös tässä, sillä voit arvioida yritysten asiakastyytyväisyyttä vertailussa.

  Lisäpalveluihin voi kuulua esimerkiksi:

  • Sähkön kaukokuljetus
  • Huoltokatkosten minimointi
  • Automaattinen virransäästö

  Irtisanominen on tärkeä huomioida sähkösopimuksen kilpailuttamisen yhteydessä. Eri yritysten sähkösopimuksissa voi olla erilaisia irtisanomisaikoja ja -ehtoja. On tärkeää tarkistaa nämä ehdot ennen kuin teet päätöksiä, jotta vältät mahdolliset ongelmat tulevaisuudessa.

  Sinun kannattaa tietenkin aina punnita lisäpalveluiden tarpeellisuus omaan tilanteeseesi. Voit myös miettiä, haluatko valita vakiintuneen toimijan vai uudemman yrityksen, joka voi tarjota innovatiivisempia ratkaisuja. Käyttämällä LVE.fi-sähkövertailua saat kaiken tarvittavan tiedon sähkösopimusten vertailuun ja voit tehdä parhaan mahdollisen päätöksen omiin tarpeisiisi sopivasta sähkösopimuksesta.

  Uusiutuva energia

  Uusiutuva energia, kuten vesivoima, on ympäristöystävällinen valinta sähkösopimuksessa. Tämä tarkoittaa, että sähkö tuotetaan uusiutuvista lähteistä, kuten tuuli-, aurinko- tai vesivoimasta. Esimerkiksi Fortum Takuu -tuotteella voit valita uusiutuvan energian sähkösopimukseesi.

  Sähkön käyttö vaikuttaa sopimuksen kokonaiskustannuksiin. Siksi on tärkeää miettiä, kuinka paljon energiaa tarvitset kotiisi. Tämä riippuu asuntotyypistä, kuten kerrostalo, omakotitalo tai rivitalo, ja siitä, kuinka paljon sähköä käytät kuukausittain.

  LVE.fi sähkövertailu on erinomainen työkalu löytämään itsellesi sopivan 1 vuoden sähkösopimuksen. Sen avulla voit vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia ja löytää edullisen hinnan uusiutuvalle energialle. Näin voit tehdä ympäristöystävällisen valinnan, joka sopii tarpeisiisi ja budjettiisi.

  Kuluttajana sinun tulee tutustua erilaisiin sähkösopimustyyppeihin ja niihin liittyviin etuihin ja kuluihin. On tärkeää muistaa, että uusiutuvalla energialla tuotetun sähkön hinta voi vaihdella markkinatilanteen mukaan. Tämän takia on hyvä vertailla eri vaihtoehtoja ja löytää itsellesi sopivin ratkaisu.

  Muista, että valitsemalla uusiutuvan energian sähkösopimuksen, tuet kestävän kehityksen tavoitteita ja edistät puhtaamman tulevaisuuden rakentamista. Tutustu LVE.fi sähkövertailuun ja tee tietoinen valinta sähkösopimuksestasi.

  Usein kysytyt kysymykset

  Miten irtisanoa määräaikainen sähkösopimus?

  Irtisanominen vaihtelee sähköyhtiöittäin, mutta yleensä voit irtisanoa määräaikaisen sopimuksen ottamalla yhteyttä sähköyhtiöösi. Tarkista sopimusehdoistasi, miten irtisanominen on tehtävä, jotta se olisi asiakkaan kannalta mahdollisimman joustavaa.

  Onko sopimussakko aina maksettava?

  Sopimussakon maksu riippuu sähkösopimuksen ehdoista. Joissakin tapauksissa voi olla mahdollista neuvotella sakon vähentämisestä tai poistamisesta. Kuitenkin pääsääntöisesti määräaikaisen sopimuksen keskeyttäminen ennen määräajan päättymistä aiheuttaa sopimussakon maksamisen.

  Miten valita paras sähkösopimus vuonna 2024?

  Parhaan sähkösopimuksen valinta riippuu omista tarpeistasi ja toiveistasi. On tärkeää vertailla tarjolla olevia sähkösopimuksia kokonaiskustannusten ja ehtojen perusteella. Suosittelemme käyttämään LVE.fi-sivustoa sähkösopimusten vertailuun, sillä se tarjoaa kattavan ja ajantasaisen tietokannan eri sähköyhtiöiden tarjouksista.

  Kuinka paljon sähkö kustantaa talvella 2024?

  Sähkön hinta riippuu monista tekijöistä, kuten sähkönkulutuksestasi, sähköyhtiöstä ja sopimustyypistä. Talvella sähkön hinta yleensä nousee, koska kylmien säiden aikana sähkönkulutus lisääntyy. On tärkeää seurata markkinoiden hintamuutoksia ja varmistaa, että sinulla on edullinen sähkösopimus.

  Mikä on halvin sähköyhtiö tällä hetkellä?

  Halvimman sähköyhtiön löytäminen on yksilöllinen asia. Markkinatilanteesta riippuen eri yhtiöt tarjoavat erilaisia hintoja ja tarjouksia. Sen vuoksi halvin yhtiö voi vaihdella ajan myötä. Käytä LVE.fi-sivustoa sähkösopimusten vertailuun löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan ja edullisimman vaihtoehdon.

  Voiko määräaikaisen sopimuksen kirjoittaa puolison nimiin?

  On mahdollista tehdä määräaikainen sähkösopimus puolison nimiin, mikäli puoliso suostuu tähän ja täyttää sopimuksessa vaadittavat kriteerit. Sähköyhtiö voi kuitenkin vaatia lisätietoja ja selvityksiä esimerkiksi luottokelpoisuudesta ennen sopimuksen hyväksymistä.

  Tiedot päivitetty 11/09/2023 tarkista lopulliset tiedot liittymän tarjoajan sivuilta.