Edullisin sähkösopimus

Edullisin sähkösopimus lyhyesti

 • Vertaile sähkösopimustarjoukset: Edullisin sähkösopimus löytyy vertailemalla. Vertaile eri sähkösopimukset ja valitse edullisin.
 • Muista vertailla sähkösopimukset säännöllisesti: Sähkön hinta muuttuu jatkuvasti. Muista päivittää sähkösopimuksesi säännöllisesti, jotta voit olla varma, että sinulla on aina edullisin sähkösopimus käytössä.

edullisin sähkösopimus
Sisällysluettelo

  Perustiedot sähkösopimuksesta

  Sähkösopimus on sopimus, jossa sovitaan sähkön toimittamisesta ja hinnasta kotiin tai muuhun kohteeseen. Yleisimmät sähkösopimustyypit ovat toistaiseksi voimassa oleva sopimus, määräaikainen sopimus ja pörssisähkö. Eri sopimustyypeissä on omat etunsa riippuen käyttökohteesta, kuten omakotitalo, ja hintatoiveista.

  Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on jatkuva sopimus, jossa hinta voi vaihdella markkinatilanteen mukaan. Tämä sopimustyyppi sopii sinulle, joka haluat joustavan sopimuksen ilman sitoutumista määräaikaan ja joka voi seurata sähkömarkkinoita aktiivisesti.

  Määräaikainen sopimus on sopimus, joka on voimassa tietyn ajanjakson, esimerkiksi 12 tai 24 kuukautta. Tällaisessa sopimuksessa sähkön hinta on usein kiinteä koko sopimuskauden ajan, mikä takaa ennustettavuutta ja suojaa hintojen vaihteluilta.

  Pörssisähkö on sopimus, jossa sähkön hinta määräytyy sähköpörssin mukaan. Pörssisähkö voi olla edullinen vaihtoehto, jos sähkön markkinahinta on alhainen.

  Pakettisähkö tarjoaa kiinteän määrän sähköä tiettyyn hintaan. Tämä sopimus voi sopia sinulle, jolla on selkeä käsitys sähkönkulutuksestasi ja haluat varmistaa budjetin pysymisen ennallaan.

  Joitain muita vaihtoehtoja ovat Fortum Tarkka, joka tarjoaa kiinteän hinnan tarkasti määriteltyyn kulutusalueeseen ja yleissähkö, jonka hinta määräytyy yleisen sähkönkysynnän mukaan. Hybridi-sopimukset ovat niitä, jotka yhdistävät useita edellä mainituista sopimuksista.

  LVE.fi-sähkövertailussa voit vertailla eri sähkösopimuksia ja löytää itsellesi parhaiten sopivan edullisen sähkösopimuksen. Vertailussa huomioit myös esimerkiksi sopimusehdot ja asiakaspalvelun laadun, jotta saat kokonaisvaltaisen käsityksen eri tarjoajista ja heidän palveluistaan.

  Sähkösopimuksen hintaan vaikuttavat tekijät

  Sähkön Hinta

  Sähkön hinta on yksi tärkeä tekijä edullisimman sähkösopimuksen valinnassa. Sähkön hinnan vaihtelu voi olla suurta eri toimittajien kesken. Siksi on tärkeää vertailla eri sähköyhtiöiden tarjoamia hintoja löytääksesi sopivimman vaihtoehdon. LVE.fi-sähkövertailun avulla voit helposti vertailla sähkösopimuksia eri yritysten välillä.

  Perusmaksu

  Perusmaksu on kiinteä kuukausimaksu, joka peritään sähkönkulutuksesta riippumatta. Tämä maksu voi vaikuttaa merkittävästi kokonaiskustannuksiin, joten on tärkeää huomioida se vertailussa. LVE.fi auttaa sinua vertailemaan sähkösopimuksia, kun otat huomioon sekä sähkön hinnan että perusmaksun.

  Hintavaihtelu

  Hintavaihtelu on yksi tärkeimmistä hintaan vaikuttavista tekijöistä. Sähkön hinta voi vaihdella esimerkiksi vuodenajan, kysynnän ja tarjonnan mukaan. Sähköveron, postinumeron ja kulutuksen määrän tulee ottaa huomioon, kun vertailet sähkösopimuksia. LVE.fi-sähkövertailu auttaa sinua löytämään edullisimman sähkösopimuksen, joka sopii sinun tarpeisiisi ottaen huomioon kaikki nämä tekijät.

  Sähkölaskuu kertyy käytetystä sähköstä ja sähkönsiirrosta

  Sähkölasku koostuu kahdesta osasta: sähköenergiasta ja sähkönsiirrosta. Eri asumismuodoissa, kuten talossa, kerrostalossa ja rivitalossa, laskun suuruuteen vaikuttavat monet tekijät. Tässä osiossa käsitellään olennainen tieto, jota tarvitaan ymmärtämään sähkölaskua ja edullisimman sähkösopimuksen löytämiseksi.

  Sähköenergia: Sähkönkulutus mitataan kilowattitunneissa (kWh). Laskussa näkyy sähkönkulutuksen hinta sopimuksen mukaisesti. Voit vertailla sähköenergian hintoja eri palveluntarjoajien välillä käyttämällä LVE.fi sähköverkon vertailua. Se auttaa sinua löytämään edullisimman sähkösopimuksen.

  Sähkönsiirto: Sen lisäksi, että maksat sähköenergian kulutuksesta, maksat myös sähkönsiirrosta. On tärkeää muistaa, että sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa, vaan sen määrää paikallinen jakeluverkkoyhtiö.

  Lämminvesivaraaja: Lämminvesivaraajan sähkönkulutus on merkittävä osa sähkölaskuasi. Sen tehokas käyttö ja huolto säästää energiaa ja pienentää laskuasi. Arvioi käyttämäsi lämmin vesi ja mieti, voisiko veden lämpötilaa alentaa sopivaksi.

  Yösähkö ja kausisähkö: Erilaisia sähkösopimuksia ovat yösähkö- ja kausisähkösopimukset. Yösähkön tarjoama sähkön hinta on edullisempi yöaikaan, kun taas kausisähkö tarjoaa erilaisia hintoja eri vuodenajoille. Vertaile sopimuksia ja valitse se, joka sopii parhaiten kulutustottumuksiisi.

  Tässä tärkeimmät asiat, jotka kannattaa huomioida sähkölaskun eri osien suhteen. Vertailu sähköverkossa, mukaan lukien LVE.fi vertailu, auttaa sinua löytämään edullisimman sähkösopimuksen ja säästämään rahaa.

  Sähkön kilpailuttaminen

  Sähkön kilpailuttaminen on tärkeä osa edullisen sähkösopimuksen löytämistä. Sinun kannattaa vertailla eri sähköyhtiöiden tarjoamia sähkötarjouksia löytääksesi suomen edullisimman sähkösopimuksen.

  Energiavirasto tarjoaa apua sähkön kilpailuttamiseen, mutta tämän lisäksi olemme löytäneet LVE.fi-sivuston, joka auttaa sinua löytämään oikean sähkötarjouksen juuri sinulle. LVE.fiä voit vertailla eri sähköyhtiöiden sähkösopimustarjouksia helposti ja nopeasti. Tämä työkalu auttaa sinua saamaan käsityksen säästömahdollisuuksista.

  Vertailussa tulee ottaa huomioon seuraavat asiat:

  • Sähkön hinta ja hintatyypit (kiinteä, pörssisähkö)
  • Sopimuksen kesto ja irtisanomisajat
  • Etuudet, kuten uuden asiakkaan alennukset
   -Omahoidosta, asiakaspalvelusta ja sähkösovelluksista: miten niiden avulla pystyt seuraamaan sähkönkulutusta
  • Sähkön alkuperä: ympäristöystävällisyyden merkitys

  Kilpailutus on yksi useista ratkaisuista löytää halvin sähkösopimus. Sähkön kilpailutusprosessissa voit pyytää useita eri sähköyhtiöitä antamaan sinulle tarjouksen. Vertaa ja valitse näiden tarjousten perusteella parhaiten omaan tilanteeseesi sopiva sopimus ja mahdollisen säästön.

  Muista, että sähkön kilpailuttaminen ei ole ainoa tapa säästää energiakustannuksissa. Voit myös pienentää sähkölaskua esimerkiksi vähentämällä energiankulutusta tai investoimalla energiatehokkaisiin tuotteisiin.

  Sähkösopimustyypit

  Määräaikaiset sopimukset

  Määräaikaiset sähkösopimukset ovat sopimuksia, jotka tehdään tietyn ajanjakson ajaksi, esimerkiksi vuodeksi tai kahdeksi. Yleensä niissä on kiinteä hinta, joka pysyy samana koko sopimuskauden. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat ennustettavan sähkölaskun ja suojata itseäsi mahdollisilta hinnanvaihteluilta. Yksi esimerkki määräaikaisesta sähkösopimuksesta on Väre Välkky 12kk. Muista kuitenkin, että määräaikaisissa sopimuksissa on usein irtisanomisaika, ja irtisanominen ennen määräajan päättymistä voi aiheuttaa lisäkustannuksia tai sopimussakkoja.

  Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset

  Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on joustavampi vaihtoehto, koska ei ole määriteltyä päättymispäivää. Yleensä näissä sopimuksissa hinta voi vaihdella markkinatilanteen mukaan, ja sopimuksen irtisanomisaika on lyhyempi kuin määräaikaisissa sopimuksissa. Tämä voi olla sopiva vaihtoehto, jos haluat enemmän vapautta ja joustavuutta sopimuksessasi. Esimerkiksi Fortum Vakio on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.

  Eri sähkösopimusten vertailu ja löytäminen voi olla haastavaa, joten suosittelemme käyttämään LVE.fi -sivustoa sähkösopimusten vertailuun. Siellä voit helposti löytää itsellesi sopivimman sähkösopimuksen ja solmia sen hetkessä.

  Sähköyhtiöt

  Sähkönmyyjät tarjoavat erilaisia sähkösopimuksia kuluttajille ja yrityksille. Tärkeää on löytää edullisin sähkösopimus juuri omiin tarpeisiin. Vertailussa kannattaa ottaa huomioon muun muassa sähkön hinta, sopimustyypit ja asiakaspalvelun laatu.

  Muuton yhteydessä kannattaa tarkistaa, tarjoavatko nykyiset sähköyhtiöt sopivia sopimuksia uuteen kotiin. Mikäli et ole tyytyväinen nykyiseen sähkönmyyjään, voit vaihtaa sähköyhtiötä tai sähkösopimusta helposti. Sähköyhtiöiden asiakaspalvelu auttaa sinua löytämään sopivan sähkösopimuksen uuteen asuntoon.

  Kotitalouksien sähkösopimuksissa yleisiä sopimustyyppejä ovat esimerkiksi kiinteähintaiset, määräaikaiset ja toistaiseksi voimassa olevat sopimukset. Valitessasi sopimusta, kiinnitä huomiota sähköntuotannon lähteisiin ja niiden ympäristövaikutuksiin.

  Fortum ja Väre Välkky ovat esimerkkejä tunnetuista suomalaisista sähköyhtiöistä, jotka tarjoavat erilaisia sähkösopimuksia asiakkailleen. Sähköntuotanto voi olla peräisin erilaisista lähteistä, kuten tuulivoimasta, vesivoimasta tai ydinvoimasta.

  Vertaillessasi sähköyhtiöitä ja niiden tarjoamia sähkösopimuksia, suosittelemme käyttämään LVE.fi -sivustoa, joka auttaa sinua löytämään edullisen ja sopivan sähkösopimuksen vaivattomasti.

  Säästäminen ja edulliset sähkösopimukset

  Edulliset sähkösopimukset ovat avainasemassa säästämisessä ja taloudellisessa suunnittelussa. Sähkövertailu on erinomainen tapa etsiä edullisin sähkösopimus, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi. Voit käyttää LVE.fi -sivustoa sähkövertailuun, joka auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen sähkösopimuksen.

  Sähkösopimuksen valinnassa on tärkeää huomioida erilaiset vaihtoehdot, kuten edullinen sähkösopimus ja huoleton sähkösopimus. Edulliset sähkösopimukset ovat usein määräaikaisia, kun taas huolettomat sopimukset ovat toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia, jotka eivät välttämättä ole aivan yhtä edullisia, mutta tuovat mukanaan suurempaa joustavuutta.

  Säästäminen energiankulutuksessa on myös ratkaisevan tärkeää. Tässä muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua säästämään:

  • Sammuta valot, kun poistut huoneesta
  • Pidä lämpötila kohtuullisena asunnossa
  • Käytä energiatehokkaita kodinkoneita ja valaistusratkaisuja

  Muista, että vertailemalla sähkösopimuksia LVE.fi -sivustolla voit löytää sopivan ja edullisen sähkösopimuksen, joka auttaa sinua säästämään rahaa pitkällä aikavälillä.

  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Mikä on halvin määräaikainen sähkösopimus?

  Halvimman määräaikaisen sähkösopimuksen löytäminen edellyttää vertailua eri sähköyhtiöiden tarjoamista sopimuksista. Voit käyttää LVE.fi-sivustoa vertailun tekemiseen. Vertailussa huomioi sopimuskauden pituus, sähkön hinta, asiakaspalvelun laatu ja muut ehdot.

  Miten vertaan eri sähkösopimuksia?

  Vertaile sähkösopimuksia tarkastelemalla seuraavia seikkoja:

  1. Hintoihin sisältyvät maksut, kuten perusmaksu ja siirtohinta.
  2. Sopimuksen ehdot ja rajoitukset.
  3. Tarjoukset ja alennukset.
  4. Asiakaspalvelun laatu.

  Suosittelemme käyttämään LVE.fi sähkövertailua, joka auttaa löytämään parhaan sopimuksen tarpeisiisi.

  Mistä löydän edullisen 24 kk sähkösopimuksen?

  Edullisen 24 kuukauden sähkösopimuksen löytämiseksi vertaa eri sähköyhtiöiden tarjouksia LVE.fi-sivustolla. Tutustu tarjolla oleviin etuihin, kuten ilmaiseen siirtoon ja alennukseen perusmaksuista.

  Kuinka valita paras Oomi, Lumme tai Helen sähkösopimus?

  Parhaan Oomi, Lumme tai Helen sähkösopimuksen valitsemiseksi vertaile eri sopimusvaihtoehtoja ja keskity seuraaviin seikkoihin:

  1. Nimellishinta ja hintavaihtelut.
  2. Määräaikaiset alennukset ja kampanjat.
  3. Asiakaspalvelun saatavuus ja laatu.
  4. Ympäristöystävällisyys ja kestävä energiantuotanto.

  Suosittelemme käyttämään LVE.fi vertailutyökalua parhaan sopimuksen löytämiseksi.

  Onko 6kk määräaikainen sähkösopimus edullinen?

  6 kuukauden määräaikainen sähkösopimus voi olla edullinen, mutta se riippuu tarjouksesta ja sähkönkulutuksestasi. Vertaa eri yhtiöiden tarjouksia LVE.fi-sivustolla ja huomioi sopimuksen kokonaishinta muihin vaihtoehtoihin verrattuna.

  Mistä löytyy halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

  Halvimman toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen löytämiseksi vertaile eri sähköyhtiöiden tarjoamia sopimuksia LVE.fi-palvelun kautta. Tarkastele hintoja ja muita ehtoja, kuten irtisanomisaikaa ja ympäristövaikutuksia sopimusta valitessasi.

  Tiedot päivitetty 11/09/2023 tarkista lopulliset tiedot liittymän tarjoajan sivuilta.