Halvin määräaikainen sähkösopimus

Halvin määräaikainen sähkösopimus lyhyesti

Halvin määräaikainen sähkösopimus on yleensä se, joka tarjoaa sinulle alhaisimman kuukausittaisen hinnan sähkölle. Tämän tyyppinen sopimus voi olla hyvä valinta, jos haluat pysyä tietyssä sähköntoimittajassa tietyksi ajaksi. Muista, että halvin sopimus ei aina tarkoita parasta laatua tai palvelua, joten on tärkeää ottaa huomioon myös muita tekijöitä sopimuksen valinnassa.

halvin määräaikainen sähkösopimus
Sisällysluettelo

  Halvin määräaikainen sähkösopimus

  • Vertailu: Sähkösopimusten vertailu on tärkeää sen selvittämiseksi, mikä sopimus on sopivin sinulle. Vertailussa kannattaa ottaa huomioon hinta, mutta myös sopimusehdot, asiakaspalvelu ja energian alkuperä.
  • Hinta: Hinnan ero halvimman ja kalleimman sähkösopimuksen välillä voi olla merkittävä. Muista tarkastella sekä sähkön hintaa että siirtohintoja sopimukseen liittyvissä kuluissa.
  • Halvin sähkö: Halvimman sähkön löytäminen voi olla helpompaa, kun otat huomioon vertailutyökalut ja -palvelut, kuten LVE.fi -sivusto.

  Vertailutyökalut

  Hyödyllinen apuväline halvimman määräaikaisen sähkösopimuksen löytämiseen ovat erilaiset vertailutyökalut ja -palvelut. Nämä työkalut tarjoavat sinulle helpon tavan verrata eri toimittajien tarjouksia ja sopimuksia.

  • LVE.fi: LVE.fi sähkövertailu on yksi suosituimmista vertailutyökaluista Suomessa. Tämä verkkosivusto tarjoaa helpon ja yksinkertaisen tavan vertailla sähkösopimuksia ja löytää sinulle sopivin ja halvin määräaikainen sopimus. Syötä vain postinumero, kulutus ja sopimustyypin valinta, niin näet suoraan eri sähköntoimittajien tarjoukset ja voit valita niistä parhaiten sinulle sopivan.
  • Haluatko löytää halvimman sähkösopimuksen? Käyttämällä LVE.fi sähkövertailutyökalua voit helposti löytää halvimman määräaikaisen sähkösopimuksen. Tämä vertailupalvelu ottaa huomioon sähkönhinnan lisäksi myös siirtohinnat, tarjoukset sekä sopimusehdot, jotta voit tehdä tarkan ja kattavan vertailun ennen päätöksentekoa.

  Muista käyttää vertailutyökaluja ja -palveluita, kuten LVE.fi sähkövertailua, kun etsit parhaiten sinulle sopivaa sähkösopimusta.

  Mistä sähkön hinta koostuu?

  Perusmaksu ja KWh-hinta

  Sähkösopimuksen hinta koostuu perusmaksusta ja kilowattituntien (kWh) hinnasta. Perusmaksu on kiinteä kuukausittainen maksu, joka riippumatta siitä, kuinka paljon sähköä käytät. KWh-hinta puolestaan on muuttuva osuus, joka perustuu sähkönkulutukseesi.

  Laskentaesimerkki:

  Perusmaksu: 3 €/kk
  KWh-hinta: 0,06 €/kWh

  Jos käytät 2000 kWh vuodessa, niin:
  Kustannus vuodessa = (Perusmaksu x 12 kuukautta) + (KWh-hinta x 2000 kWh)
  = (3 € x 12) + (0,06 * 2000)
  = 36 € + 120 €
  = 156 €

  Halvin määräaikainen sähkösopimus voidaan löytää vertaamalla eri tarjouksia. LVE.fi sähkövertailutyökalu auttaa sinua löytämään sopivimman sähkösopimuksen tarpeisiisi.

  Markkinahintojen vaikutus

  Sähkön hintaan vaikuttavat myös malminvoimien, kuten hiili, öljy ja maakaasu, markkinahinnat. Näillä raaka-aineilla on suora vaikutus sähköntuotantoon, ja niiden hintojen muutokset heijastuvat sähkösopimuksen hintaan. Tuuli- ja aurinkovoima sekä vesi- ja ydinvoima ovat vaihtoehtoisia sähköntuotantomuotoja, joiden käyttö vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja niiden hintojen heilahtelusta. Vertaillessasi eri sähkösopimuksia, voit myös ottaa huomioon sähköntuotantomuodon ja sen ympäristövaikutukset. LVE.fi vertailutyökalu auttaa tässäkin valinnassa.

  Sähkösopimustyypit

  Sähkösopimuksia on pääasiallisesti kahdenlaisia, jotka on tärkeää ymmärtää, jotta voit valita oikean sähkösopimuksen tarpeisiisi. Näitä ovat määräaikainen sähkösopimus ja toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.

  Määräaikainen sähkösopimus

  Määräaikainen sähkösopimus on sopimus, joka on voimassa tietyn ennalta sovitun ajan, esimerkiksi vuoden tai kaksi. Tällainen sopimus tuo sinulle vakautta ja ennustettavuutta sähkölaskuissasi, koska sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan.

  Määräaikaisen sähkösopimuksen hyvä puoli on, että tiedät tarkalleen, mitä maksat sähköstä koko sopimuskauden ajan. Tämä auttaa sinua suunnittelemaan talouttasi helpommin. Toisaalta, määräaikainen sopimus voi olla kalliimpi kuin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, jos sähkön markkinahinta laskee sopimuskauden aikana.

  Vertaile eri määräaikaisia sähkösopimuksia esimerkiksi LVE.fi-sivustolla, joka auttaa sinua löytämään halvimman määräaikaisen sähkösopimuksen tarpeisiisi.

  Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

  Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on jatkuva sopimus, joka ei pääty tietyn ajan kuluessa. Voit irtisanoa sopimuksen milloin tahansa ilmoitusajan puitteissa, yleensä 14 päivän kuluessa. Tämä antaa sinulle joustavuutta ja mahdollisuuden vaihtaa sähkösopimusta tarvittaessa.

  Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen hinta seuraa sähkömarkkinoiden hintaa, joten se voi vaihdella suurestikin sopimuksen aikana. Se voi olla edullisempi nyt ja kalliimpi tulevaisuudessa tai toisin päin. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy seurata sähkömarkkinoiden hintakehitystä tietääksesi, milloin on oikea hetki irtisanoa sopimus ja vaihtaa edullisempaan vaihtoehtoon.

  LVE.fi-sivusto on loistava apuväline myös toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten vertailuun. Siellä voit löytää sopimuksen, joka vastaa parhaiten tarpeitasi ja budjettiasi.

  Eri energiamuotojen vaikutus sähkön hintaan

  Vesivoima

  Vesivoima on yksi yleisimmistä energiamuodoista Suomessa. Se on uusiutuva energia, joka perustuu veden virtauksen energian hyödyntämiseen. Vesivoiman hinta voi vaihdella kuivien ja sateisten kausien mukaan, mutta yleisesti ottaen se on kilpailukykyistä muiden energiamuotojen kanssa. LVE.fi sähkövertailussa löytyneiden tarjouksien perusteella vesivoimalla tuotetun sähkön hinnat vaihtelevat, mutta ne ovat usein edullisimpia.

  Ydinvoima

  Ydinvoima on toinen tärkeä energiamuoto Suomessa. Se perustuu atomiydin hajoamisesta ja fuusioreaktiosta syntyvän energian hyödyntämiseen. Ydinvoiman tuotantokustannukset ovat melko vakaita, mikä heijastuu ydinvoimalla tuotetun sähkön hintaan. LVE.fi sähkövertailusta löytyneiden ydinvoimalla tuotetun sähkön tarjouksien mukaan hinnat vaihtelevat, mutta ne ovat yleensä kilpailukykyisiä verrattuna muihin energiamuotoihin.

  Aurinkovoima

  Aurinkovoima on yksi nopeimmin kasvavista uusiutuvan energian muodoista. Se perustuu auringonvalon muuttamiseen sähköksi aurinkopaneeleilla. Aurinkovoimalla tuotetun sähkön hinta voi vaihdella vuodenajan ja säiden mukaan, mutta yleisesti ottaen sen hinta laskee jatkuvasti teknologian kehittyessä. LVE.fi sähkövertailusta löytyneiden aurinkovoimalla tuotetun sähkön tarjouksien mukaan hinnat voivat vaihdella, mutta tarjoukset ovat yleensä edullisempia kuin perinteisillä energiajakeilla tuotetun sähkön.

  Tuulivoima

  Tuulivoima on toinen uusiutuvan energian muoto, jossa hyödynnetään tuulen energiapotentiaalia. Tuulivoima on yleistynyt Suomessa viime vuosina ja sen tuotantokapasiteetti kasvaa edelleen. Tuulivoimalla tuotetun sähkön hinta voi vaihdella sijainnin ja tuulen voimakkuuden mukaan, mutta yleisesti ottaen se on kilpailukykyistä. LVE.fi sähkövertailusta löytyneiden tuulivoimalla tuotettujen sähkön tarjouksien mukaan hinnat voivat vaihdella, mutta ne ovat usein edullisempia kuin ydinvoimalla ja vesivoimalla.

  Sähköyhtiöiden vertailu

  Asiakaspalvelu

  Nykypäivänä, sähköyhtiöiden asiakaspalvelu on tärkeä osa yrityksen kilpailukykyä. Hyvä asiakaspalvelu auttaa sinua valitsemaan oikean tuotteen tarpeisiisi, ja toisaalta, ratkaisemaan mahdollisia ongelmia ja kysymyksiä. Useimmilla sähköyhtiöillä on tarjolla puhelinpalvelu, live chat, sähköposti ja sosiaalisen median kanavat, joiden kautta voit ottaa heihin yhteyttä ja saada tarvitsemaasi apua.

  Hintavertailu

  Kun etsit halvin määräaikainen sähkösopimus, hintavertailu on avainasemassa. Sähköyhtiöitä vertaillessa on tärkeää kiinnittää huomiota paitsi energian hintaan myös perusmaksuihin ja muihin mahdollisiin kuluelementteihin. Vertailu kannattaa tehdä aina ennen sopimuksen tekemistä tai määräaikaisen sopimuksen päättyessä, jottei maksa turhaan liikaa sähköstä.

  LVE.fi on kätevä työkalu sähköyhtiöiden vertailuun, sillä se kokoaa yhteen kaikki hintatiedot ja luo helposti ymmärrettävän kokonaiskuvan. LVE.fi vertailussa huomioidaan kaikki sähkösopimusvaihtoehtojen kustannukset, jotta sinulle jää vain helppo valinta.

  Esimerkki vertailusta:

  Sähköyhtiö Energian hinta (snt/kWh) Perusmaksu (€/kk) Yhteensä (€/vuosi)
  Yhtiö A 4,5 3 450
  Yhtiö B 4,0 2 410
  Yhtiö C 3,8 4 430

  Tämän esimerkin perusteella sähköyhtiö B tarjoaa edullisimman määräaikaisen sähkösopimuksen. Näin ollen, käyttämällä LVE.fi vertailua, voit saada parhaan mahdollisen sopimuksen itsellesi ja säästää rahaa vuosittain.

  Sähkölaskun säästövinkit

  Sähkölaskun pienentäminen on yksi tapa säästää rahaa ja samalla vähentää hiilijalanjälkeäsi. Tässä osiossa käymme läpi muutamia vinkkejä sähkönkulutuksen vähentämiseen ja säästömahdollisuuksien hyödyntämiseen:

  • Tarkista sopimus: Ota selvää, minkälainen sähkösopimus sinulla on voimassa tällä hetkellä. Onko se kiinteähintainen, määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sopimus? Vertaa eri sähköyhtiöiden tarjoamia hintoja ja ehtoja löytääksesi sinulle sopivimman sähkösopimuksen. Voit hyödyntää esimerkiksi LVE.fi-sivuston sähkönvertailua löytääksesi halvimman määräaikaisen sähkösopimuksen.
  • Sammuta laitteet: Monet laitteet kuluttavat sähköä myös ollessaan valmiustilassa. Sammuta laitteet kokonaan tai irrota ne pistorasiasta, kun niitä ei käytetä. Huomioi kuitenkin, ettei esimerkiksi jääkaapin tai pakastimen sammuttaminen ole järkevää sähkönkulutuksen kannalta.
  • Päivitä valaistus: Vaihda hehkulamput ja halogeenilamput energiatehokkaammiksi led-lampuiksi. Vaikka led-lamput ovat kalliimpia hankkia, ne kestävät pidempään ja kuluttavat vähemmän sähköä.
  • Lämmittäminen ja viilennys: Lämmitys kuluttaa merkittävän osan kodin sähköstä. Tarkista, että lämmitysjärjestelmäsi on kunnossa ja huollettu säännöllisesti, jotta se toimii tehokkaasti. Älä pidä ikkunoita ja ovia turhaan auki, vaan pyri pitämään lämpötila tasaisena. Ilmalämpöpumppu säästää sähköä ja parantaa samalla sisäilman laatua.
  • Laitteiden energiatehokkuus: Osta uusia kodinkoneita hankkiessasi energiatehokkaita malleja. Käytä laitteita oikein ja huoltaa niitä säännöllisesti, jotta ne toimivat parhaalla mahdollisella tavalla. Esimerkiksi pesukoneen käyttäminen täydellä täytöllä ja alhaisemmalla lämpötila-asetuksella säästää sähköä.

  Noudattamalla näitä vinkkejä voit pienentää sähkölaskuasi merkittävästi ja samalla auttaa ympäristöä vähentämällä energiankulutusta. Muista kuitenkin, että oma aktiivisuutesi on avainasemassa säästöjen saavuttamisessa.

  Muuton yhteydessä huomioitavaa

  Muuton aikana on tärkeää ottaa huomioon sähkösopimukseen liittyvät asiat, kuten irtisanominen ja uuden sopimuksen tekeminen. Tämä on välttämätöntä, jotta et maksa turhaan sähköstä sekä vanhassa että uudessa kodissasi.

  Sähkösopimuksen irtisanominen

  Kun muutto on edessä, kannattaa irtisanoa vanha sähkösopimus ajoissa. Irtisanomisaika vaihtelee toimittajittain, mutta yleensä se on noin 14 päivää. Tarkista irtisanomisaika omasta sopimuksestasi, jotta osaat toimia oikein. On tärkeää, että irtisanot sopimuksesi oikea-aikaisesti, jotta et joudu maksamaan ylimääräisiä kuluja.

  Muuttosi yhteydessä on hyvä tilaisuus vertailla sähkösopimuksia ja valita sopivin vaihtoehto uuteen asuntoosi. LVE.fi tarjoaa kattavan vertailun eri vaihtoehdoista, jotta löydät helposti halvin määräaikainen sähkösopimus tarpeisiisi.

  Muista tehdä uusi sähkösopimus hyvissä ajoin ennen muuttoa, sillä se voi kestää useita päiviä ennen kuin sähköt kytketään uudessa kodissasi. Vertaile eri sähkönmyyjien tarjouksia ja pyri valitsemaan sopimus, joka sisältää edulliset ehdot, kuten matalan perusmaksun ja kilpailukykyisen sähkön hinnan.

  Kun olet löytänyt itsellesi sopivan sähkösopimuksen, muista ilmoittaa uusi osoitteesi sähkönmyyjälle ja ottaa kuva sähkömittarista muuttopäivänä. Näin varmistat, että saat oikeanlaisen laskun uuteen kotiisi ja vanhan asuntosi sähkölasku päättyy oikeaan aikaan.

  Vinkkejä edullisen sähkösopimuksen valintaan

  On tärkeää valita edullinen ja sopiva sähkösopimus, jotta voit säästää energiakuluissa. Tässä muutama vinkki, joiden avulla voit tehdä parhaan mahdollisen valinnan.

  Ensimmäinen askel edullisen sähkösopimuksen löytämisessä on vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia. Voit käyttää LVE.fi-sivuston sähkönvertailua, joka auttaa sinua löytämään sopivimman sähkösopimuksen tarpeidesi mukaan.

  Toinen tärkeä asia on miettiä, millainen sähkösopimus sopii parhaiten juuri sinun tilanteeseesi. Määräaikainen sähkösopimus on usein edullisempi kuin toistaiseksi voimassa oleva sopimus, koska sähköyhtiöt tarjoavat usein alennuksia uusille asiakkaille. Halvin määräaikainen sähkösopimus voi kuitenkin olla vaikea löytää, joten on hyvä vertailla eri vaihtoehtoja.

  Kolmas vinkki on kiinnittää huomiota sopimuksen ehtoihin, kuten sähkön hintaan perustuviin muuttujiin ja kiinteisiin maksuihin. Vertaillessasi eri sähkösopimuksia, ota huomioon kaikki kustannukset, jotta löydät todella edullisimman vaihtoehdon.

  Neljäs neuvomme on valita vihreä sähkösopimus, jos arvostat ympäristöystävällisyyttä. Monet sähköyhtiöt tarjoavat edullisia vihreän sähkön sopimuksia, jotka perustuvat uusiutuviin energialähteisiin, kuten tuuli- ja aurinkovoimaan.

  Muista, että edullinen sähkösopimus ei ole ainoa tapa säästää rahaa sähkölaskuissa. Energiansäästöllä, kuten energiatehokkaiden laitteiden käytöllä ja lämmityksen säätämisellä, voit vähentää energiankulutustasi ja säästää entistä enemmän rahaa pitkässä juoksussa.

  Ympäristöystävälliset sähkösopimukset

  Ympäristöystävälliset sähkösopimukset ovat tärkeä askel kohti kestävämpää tulevaisuutta ja niiden suosio kasvaa jatkuvasti. Tässä osiossa käsittelemme uusiutuvaa energiaa ja vihreää sähköä, sekä miten voit vertailla ja valita itsellesi parhaiten sopivan määräaikaisen sähkösopimuksen.

  Uusiutuva Energia

  Uusiutuvalla energialla tarkoitetaan energiaa, joka saadaan luonnonvaroista, kuten auringosta, tuulesta, vesivoimasta ja biomassasta. Uusiutuvan energian käyttö vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja auttaa torjumaan ilmastonmuutosta.

  Vihreä sähkö tarkoittaa sähköä, joka tuotetaan uusiutuvista energialähteistä. Vihreän sähkön ostaminen on helppo tapa tukea uusiutuvan energian tuotantoa ja edistää kestävää kehitystä.

  Valitessasi ympäristöystävällistä määräaikaista sähkösopimusta, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin tekijöihin:

  • Sähkön alkuperä: Onko sähkö tuotettu uusiutuvista energialähteistä, kuten tuuli-, aurinko- tai vesivoimasta?
  • Ympäristömerkit: Onko sähköllä esimerkiksi Joutsenmerkki tai EKOenergia-merkki, jotka kertovat sen ympäristöystävällisyydestä?
  • Hinta: Vertaile eri sähköyhtiöiden tarjoamia hintoja löytääksesi ympäristöystävällisen sopimuksen, joka sopii budjettiisi.

  LVE.fi sähkövertailu on hyvä työkalu löytää tarpeisiisi sopiva halvin määräaikainen sähkösopimus. Vertailusta voit valita helposti ympäristöystävällisemmän, uusiutuvaan energiaan perustuvan sopimuksen ja vertailla sen hintaa muihin vaihtoehtoihin. Näin voit tehdä tietoisen valinnan, joka ottaa huomioon sekä taloudelliset että ympäristölliset tekijät.

  Usein kysytyt kysymykset

  Mikä on edullisin 24kk sähkösopimus?

  Edullisin 24 kuukauden sähkösopimus voi vaihdella ajankohtaisen sähkömarkkinahinnan ja eri sähköyhtiöiden tarjousten mukaan. Käytä LVE.fi sähkönvertailua löytääksesi omasi.

  Kuinka paljon Helenin 24 kk sähkösopimus maksaa?

  Helenin 24 kuukauden sähkösopimuksen hinta riippuu sähkönkulutuksesta ja valitsemastasi sopimustyypistä. Tarkista Helenin verkkosivuilta uusimmat hinnat ja ehdot.

  Millainen 1 vuoden sähkösopimus on?

  Yhden vuoden sähkösopimus tarjoaa sopimus- ja hintavakauden 12 kuukaudeksi. Se on hyvä vaihtoehto, jos et halua sitoutua pidempiaikaiseen sähkösopimukseen.

  Miten Oomi sähkösopimus vertautuu muihin?

  Oomi tarjoaa erilaisia sähkösopimuksia, joiden hinnoittelumallit ja ehdot voivat vaihdella. Vertaamalla Oomin sähkösopimuksia muiden sähköyhtiöiden tarjouksiin saat paremman käsityksen heidän kilpailukyvystään.

  Millaisia kokemuksia ihmisillä on Väre sähkösopimuksesta?

  Kokemukset Väre-sähkösopimuksesta vaihtelevat asiakkaasta toiseen. Jotkut ovat tyytyväisiä heidän hinnat ja asiakaspalvelu, kun taas toiset saattavat olla pettyneitä eri syistä. On tärkeää tehdä oma tutkimus ennen sähkösopimuksen tekemistä.

  Onko Lumme sähkösopimus vaihtoehto Vattenfallille tai Fortumille?

  Lumme Energia on kotimainen sähköyhtiö, ja heidän sähkösopimuksensa voivat olla hyvä vaihtoehto Vattenfallin tai Fortumin sopimuksille. Vertaa eri sähköyhtiöiden tarjoukset löytääksesi sopivimman ratkaisun omiin tarpeisiisi.

  Tiedot päivitetty 11/09/2023 tarkista lopulliset tiedot liittymän tarjoajan sivuilta.