Sähkösopimus kerrostaloon

Sähkösopimus kerrostaloon lyhyesti

 • Kerrostalossa sähkösopimus tehdään yleensä jokaiselle huoneistolle erikseen, ellei taloyhtiössä ole keskitettyä sopimusta, jossa sähkö sisältyy vastikkeeseen.
 • Huoneiston sähkösopimus kattaa vain kyseisen asunnon sähkönkulutuksen.
 • Kerrostalon sähkönkulutus voi olla erilaista kuin omakotitaloissa johtuen yhteisten tilojen (esim. hissit, yhteissaunat) sähkönkulutuksesta.
 • Sähkösopimuksen hinta voi määräytyä joko kulutuksen (kWh) mukaan tai kiinteän kuukausimaksun perusteella. Usein on tarjolla myös yhdistelmiä näistä.
 • On suositeltavaa vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia ja valita sopimus, joka parhaiten vastaa asunnon sähkönkulutustottumuksia ja budjettia.
 • Sopimuksen solmiminen on helppoa ja se voidaan usein tehdä netissä tai puhelimitse. Kun muutetaan uuteen kerrostaloasuntoon, on tärkeää muistaa tehdä sähkösopimus ennen muuttoa.

sähkösopimus kerrostaloon
Sisällysluettelo

  Sähkösopimus kerrostaloon

  Sähkösopimus kerrostaloon on tärkeä osa kodin energiankulutusta ja talousarviota. Kerrostaloissa sähkösopimus on usein jaettu kahteen osaan: taloyhtiön yleissähköön ja huoneistokohtaiseen sähköön. Yleissähkösopimus kattaa taloyhtiön yhteiset tilat kuten porraskäytävät, kellarit ja piha-alueet. Huoneistokohtainen sähkösopimus kattaa sen sijaan asunnon sisäiset sähkökulut.

  Miten sähkösopimus kerrostaloon tehdään? Ensimmäinen askel on selvittää, tarvitsetko sekä yleissähkö- että huoneistokohtaisen sähkösopimuksen. Jos olet kerrostalon omistaja tai asunto-osakeyhtiön hallituksen jäsen, taloyhtiöllä on usein yhteinen yleissähkösopimus. Tällöin sinun tarvitsee huolehtia vain huoneistokohtaisesta sähkösopimuksesta.

  Seuraavaksi kannattaa kilpailuttaa sähkösopimus. Tähän voi käyttää esimerkiksi LVE.fi sähkövertailua, joka auttaa löytämään parhaiten omaan kerrostalokotiisi sopivan sähkösopimuksen. Vertailun avulla voit arvioida sähkötarjouksia ja löytää parhaan hinnan ja sopimusehdot. Muista huomioida sähkön hinta, sopimuksen kesto, siirtohinta sekä mahdolliset maksutavasta ja laskutuksesta aiheutuvat kulut.

  Kun olet valinnut sopivan sähköyhtiön, voit tehdä sähkösopimuksen. Sopimus tehdään yleensä sähköyhtiön verkkosivuilla tai puhelimitse. Tarvitset sopimusta varten henkilötunnuksesi, osoitetietosi ja sähkömittarin numeron. Sähkömittarin numeron löydät sähkömittarista tai keskijännitelaitteesta.

  Sopimuksen tehtyäsi saat sähkölaskun suoraan sähköyhtiöltä. Tarkista sähkölaskusi erittely ja seuraa sähkönkulutustasi, jotta voit tehdä tarvittaessa muutoksia sopimukseen tai säästää energiaa.

  Yhteenvetona sähkösopimus kerrostaloon on helppo tehdä, kun otat huomioon tarvittavat tiedot ja kilpailutat sopimuksen. Käytä LVE.fi sähkövertailua apuna löytääksesi parhaan sähkösopimuksen juuri sinun kerrostalokotiisi.

  Sähkön kulutus ja hintavaikutukset

  Kulutuksen seuranta

  Sähkönkulutuksen seuranta on tärkeä osa energiansäästöä ja taloudellista sähkösopimusta. Se auttaa sinua ymmärtämään, kuinka paljon sähköä käytät ja mistä syystä. Nykyaikaiset mittarit ja seurantapalvelut, kuten LVE.fi, tarjoavat reaaliaikaista tietoa sähkönkulutuksesta ja auttavat sinua löytämään parhaan tarjouksen.

  Sähkönkulutus kerrostalossa

  Kerrostalon sähkönkulutus vaihtelee asukkaiden määrän, asuintilojen pinta-alan ja energiatehokkuuden mukaan. Jokaisen asunnon sähkölasku muodostuu kulutetun sähkön määrän ja perusmaksun perusteella. Sähköä kuluu esimerkiksi lämmitykseen, valaistukseen, kodinkoneisiin ja elektroniikkaan.

  Sähkön hinnanmuodostus

  Sähkön hinta muodostuu monista tekijöistä, kuten energian tuotantokustannuksista, siirtohinnoista ja verotuksesta. Sähkösopimukset voivat olla kiinteähintaisia tai määräaikaisia. Lisäksi markkinahintojen muutokset vaikuttavat sähkön hintaan.

  Kiinteä hinta vs määräaikainen sopimus

  Kiinteähintainen sähkösopimus tarkoittaa, että sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Tämä takaa sinulle ennustettavan sähkölaskun ja suojaa hinnanmuutoksilta.

  Määräaikainen sopimus perustuu markkinahintoihin, ja sähkön hinta vaihtelee eri aikoina. Tämä voi olla edullinen vaihtoehto, jos seuraat markkinoiden hintakehitystä tarkasti ja osaat hyödyntää hinnanvaihteluita.

  LVE.fi sähkövertailu auttaa sinua löytämään sopivan sähkösopimuksen tarpeisiisi ja budjettiisi. Tarkista sopimusvaihtoehdot ja vertaa tarjouksia, jotta voit tehdä valistuneen päätöksen ja säästää sähkökustannuksissa.

  Eri sähkösopimustyypit kerrostaloon

  Pörssisähkö

  Pörssisähkö on sähkösopimus, jossa sähkön hinta määräytyy sähköpörssin hinnan mukaan. Tämä tarkoittaa, että sähkön hinta voi vaihdella tunneittain, ja maksat aina ajantasaisen hinnan sähköstä. Pörssisähkösopimus sopii sinulle, jos haluat seurata sähkömarkkinoita aktiivisesti ja hyödyntää hintojen vaihteluita. LVE.fi sähkövertailu auttaa sinua löytämään parhaan pörssisähkösopimuksen tarpeisiisi.

  Kiinteähintainen sähkösopimus

  Kiinteähintainen sähkösopimus tarkoittaa sopimusta, jossa sovitaan tietty sähkönhinta koko sopimuskauden ajaksi. Tämä sopimustyyppi sopii sinulle, jos haluat varmuutta sähkön hinnasta eikä hintojen heilahtelu haittaa sinua. Kiinteähintainen sopimus tarjoaa taloudellista turvaa ja suunnittelun helppoutta. LVE.fi auttaa sinua löytämään edullisen kiinteähintaisen sähkösopimuksen kerrostaloon.

  Toistaiseksi voimassa oleva sopimus

  Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on jatkuvasti voimassa oleva sähkösopimus, jota ei ole sidottu tiettyyn määräaikaan. Sopimus voidaan irtisanoa milloin tahansa, ja se on kätevä vaihtoehto, jos et ole varma kuinka pitkäksi aikaa tarvitset sähköä. LVE.fi sähkövertailu auttaa sinua löytämään parhaiten sopivan toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen.

  Määräaikainen sopimus

  Määräaikainen sähkösopimus on sopimus, joka solmitaan tietyn ajanjaksolle, esimerkiksi vuodeksi tai kahdeksi. Tämä sopimustyyppi sopii sinulle, jos tiedät tarkalleen, kuinka pitkäksi aikaa tarvitset sähköä. Määräaikaisessa sopimuksessa sähkön hinta on usein edullisempi, mutta se voi aiheuttaa ylimääräisiä kuluja, jos haluat irtisanoa sopimuksen ennen määräajan päättymistä. LVE.fi avulla voit verrata eri määräaikaisia sopimuksia ja löytää juuri sinulle sopivan vaihtoehdon.

  Sähköyhtiöt ja tarjoukset

  Kun etsit sopivaa sähkösopimusta kerrostaloon, on tärkeää tutustua eri sähköyhtiöiden tarjouksiin. Tässä osiossa käsitellään neljä tunnettua sähköyhtiötä: Fortum, Väre, Vattenfall ja Lumo Energia.

  Fortum

  Fortum on yksi Suomen suurimmista sähköyhtiöistä, ja he tarjoavat monipuolisia sähkösopimuksia kerrostaloihin. Voit valita joko määräaikaisen tai toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen. Fortum panostaa uusiutuvaan energiaan, ja voit halutessasi valita sopimuksen, joka perustuu vain uusiutuviin energialähteisiin, kuten tuuleen ja aurinkoon. Oma Fortum -palvelusta voit seurata kulutustasi ja hallinnoida sopimustasi.

  Väre

  Väre on suomalainen sähköyhtiö, joka on tunnettu kilpailukykyisistä hinnoistaan. He tarjoavat sekä määräaikaisia että toistaiseksi voimassa olevia sähkösopimuksia kerrostaloihin. Väre panostaa ympäristöystävälliseen sähköntuotantoon, ja voit halutessasi valita sopimuksen, joka kattaa vain uusiutuvaa energiaa tuottavat voimalaitokset. Väre-palvelussa voit seurata omaa sähkönkulutustasi ja hallinnoida sopimustasi.

  Vattenfall

  Vattenfall on yksi Euroopan suurimmista sähköyhtiöistä, ja heidän valikoimastaan löytyy monenlaisia sähkösopimuksia kerrostaloihin. Vattenfallin tarjoukset sisältävät esimerkiksi tuulisähköä tuottavien voimaloiden sähkösopimuksia. He myös tarjoavat määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia sekä mahdollisuuden seurata sähkönkulutustasi ja ylläpitää sopimustasi kätevästi verkkopalvelussa.

  Lumo Energia

  Lumo Energia on kotimainen sähköyhtiö, joka keskittyy ympäristöystävälliseen energiatuotantoon. Heidän valikoimastaan löydät sekä määräaikaisia että toistaiseksi voimassa olevia sähkösopimuksia kerrostaloihin. Lumo Energia panostaa erityisesti uusiutuvan energian tuotantoon, kuten vesivoimaan, tuulivoimaan ja aurinkovoimaan. Lumo Energian verkkopalvelussa voit seurata sähkönkulutustasi ja tehdä muutoksia sopimukseesi.

  Muista, että valitessasi sähkösopimusta kannattaa käyttää LVE.fi sähkövertailua, joka auttaa sinua löytämään parhaan sopimuksen tarpeisiisi. Vertailun avulla voit helposti vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia ja valita sinulle sopivimman vaihtoehdon.

  Kestävä energia ja sähkösopimukset

  Vihreä Sähkö

  Vihreä sähkö on energiamuoto, joka tuotetaan ympäristöystävällisistä lähteistä, kuten tuulesta, auringosta ja vesivoimasta. Valitessasi vihreän sähkösopimuksen, voit olla varma, että tuet kestäviä energiaratkaisuja. LVE.fi sähkövertailun avulla voit verrata erilaisia vihreitä sähkösopimuksia ja löytää sen, joka sopii parhaiten sinun tarpeisiisi.

  Tuulisähkö

  Tuulisähkö on yksi ympäristöystävällisen energian muodoista. Se on uusiutuva energialähde, joka ei tuota hiilidioksidipäästöjä. Tuulisähköä tuotetaan käyttämällä tuulen voimaa sähkögeneraattoreiden pyörittämiseen. Tuulisähkö on erinomainen valinta kerrostaloasuntoon, sillä se on ekologinen ja taloudellinen ratkaisu. Vertaile tuulisähkötarjouksia LVE.fi-sivustolla ja valitse sopivin vaihtoehto sinulle.

  Aurinkoenergia

  Aurinkoenergia on toinen kestävä vaihtoehto sähköntuotannossa. Aurinkopaneelit muuntavat auringonvalon sähköksi, jota voit käyttää kotonasi. Aurinkoenergia on sekä uusiutuva että ympäristöystävällinen energiamuoto. Vaikka kerrostaloissa ei välttämättä ole mahdollisuutta asentaa omia aurinkopaneeleja, monet sähkön toimittajat tarjoavat aurinkoenergiaan perustuvia sopimuksia. LVE.fi avulla voit vertailla aurinkoenergiaa tarjoavia sähköyhtiöitä ja löytää parhaan sähkösopimuksen itsellesi.

  Kerrostaloasunnon kulutusrajoitukset

  Lämmitysjärjestelmät

  Kerrostaloasunnon lämmitysmuoto vaikuttaa merkittävästi energiankulutukseen. Lämmitysjärjestelmän valinnassa kannattaa huomioida sen tehokkuus ja energiaystävällisyys. Esimerkiksi kaukolämpö on yleinen ja tehokas lämmitysmuoto kerrostaloissa. Myös maalämpöä ja ilmalämpöpumppuja voidaan hyödyntää energiatehokkuuden parantamiseksi.

  Elektroniikan energiankulutus

  Elektroniikka ja kodin laitteet ovat merkittävä osa kerrostaloasunnon energiankulutusta. Erityisesti valaistus, ilmanvaihto ja kylmälaitteet kuluttavat sähköä. Energiansäästölamput, kuten LED-valot, parantavat valaistuksen energiatehokkuutta. Nykyaikaiset ilmanvaihtokoneet sekä energiatehokkaat kodinkoneet ovat myös hyvä investointi.

  • Valaistus: Valitse energiansäästölamput ja käytä valojen ajastimia.
  • Ilmanvaihto: Puhdista ilmanvaihtokanavat säännöllisesti ja vaihda suodattimet tarvittaessa. Tarkista ilmanvaihtokoneen energiatehokkuus.
  • Kylmälaitteet: Huolehdi kodin kylmälaitteiden ja muiden elektroniikkalaitteiden energiatehokkuudesta. Valitse A+++ -luokan laitteita.

  Jos haluat vertailla eri sähkösopimuksia, suosittelemme käyttämään LVE.fi -sivustoa, joka tarjoaa kattavan vertailun eri vaihtoehdoista ja auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan sähkösopimuksen.

  Sähkösopimuksen vaihtaminen ja vertailu

  Vaihtaessasi sähkösopimusta kerrostaloon, on tärkeää vertailla eri tarjolla olevia vaihtoehtoja. Vertailun avulla voit löytää itsellesi parhaiten sopivan ja edullisimman sähkösopimuksen.

  Aloita vertailu selvittämällä nykyisen sähkösopimuksesi tiedot, kuten hinta ja sopimuksen kesto. Tämän jälkeen voit verrata eri sähköyhtiöiden tarjouksia, jotta löydät itsellesi parhaan mahdollisen vaihtoehdon. Vertailun tekeminen kannattaa, sillä sähkösopimusten hinnat ja ehdot voivat vaihdella suurestikin eri yhtiöiden välillä.

  Yksi hyvä tapa vertailla sähkösopimuksia on käyttää LVE.fi sähkönvertailusivustoa. Sivusto auttaa sinua löytämään nopeasti ja helposti itsellesi sopivan sähkösopimuksen. Syötä tietosi sivustolle, kuten postinumero ja arvioitu sähkönkulutus, niin saat esille eri sähköyhtiöiden tarjoamia vaihtoehtoja.

  Kilpailuttamalla sähkösopimuksen säästät rahaa ja saat samalla tietoa markkinoiden uusimmista sähkösopimuksista. Voit myös löytää monipuolisempia vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi sopimuksia, jotka perustuvat uusiutuvaan energiaan.

  Muista, että uusi sähkösopimus ei välttämättä tarkoita suurempia muutoksia arkeesi. Sähkönsaanti jatkuu normaalisti sopimuksen vaihtamisen yhteydessä. Ole kuitenkin tarkkana sopimuksen ehtojen kanssa, jotta vältät ikävät yllätykset esimerkiksi sopimuksen päättymisen tai mahdollisten lisäkustannusten muodossa.

  Näin ollen, sähkösopimuksen vaihtaminen ja vertailu ovat tärkeitä asioita, joihin kannattaa panostaa säästääkseen rahaa ja löytääkseen parhaan mahdollisen sopimuksen omiin tarpeisiin. LVE.fi sähkönvertailusivusto on hyvä työkalu tässä tehtävässä, joten aloita vertailu tänään ja löydä itsellesi sopiva sähkösopimus kerrostaloon.

  Vinkit energiansäästöön

  Energiansäästö on tärkeä osa kerrostalossa asumista. Seuraavassa muutama vinkki, joiden avulla voit säästää energiaa ja tehdä fiksuja valintoja sähkösopimuksessa.

  1. Vertaile sähkösopimuksia: Sähkölaskun suuruus riippuu osittain sähkön hinnasta, joten on tärkeää vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia. Käytä LVE.fi sähkövertailua löytääksesi parhaan ja edullisimman sähkösopimuksen tarpeisiisi.

  2. Valitse oikea sähkösopimus: Monet sähkösopimukset sisältävät perusmaksuja ja energiaverot. Tarkista eri yhtiöiden tarjoukset huolellisesti ja valitse sellainen sopimus, joka tarjoaa hyvän hinnan ilman suuria lisäkuluja.

  3. Säästä energiaa kotona: Hyödynnä energiansäästövinkkejä, kuten sammuttamalla valot, kun niitä ei käytetä, ja käyttämällä energiatehokkaita laitteita. Eri energiansäästötoimenpiteet voivat vähentää sähkölaskuasi huomattavasti.

  4. Seuraa sähkönkulutustasi: Tarkkaile sähkönkulutusta ja opi tunnistamaan, mitkä laitteet aiheuttavat suurimmat kustannukset. Voit sitten miettiä, miten kulutusta voisi vähentää.

  Noudattamalla näitä vinkkejä voit säästää energiaa ja vähentää sähkölaskun suuruutta. Muista myös vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia ja käyttää LVE.fi sähkövertailua löytääksesi parhaan mahdollisen sähkösopimuksen sinulle.

  Usein kysytyt kysymykset

  Mistä löytyy halvin sähkösopimus kerrostaloon?

  Halvimman sähkösopimuksen kerrostaloon löytää vertaamalla eri sähköyhtiöiden tarjouksia. LVE.fi on erinomainen paikka vertailla eri sähkösopimuksia ja löytää sopiva vaihtoehto juuri sinulle.

  Kuinka valita paras kiinteähintainen sähkösopimus kerrostaloon?

  Parhaan kiinteähintaisen sähkösopimuksen valitsemisessa on tärkeää ottaa huomioon sopimuksen kesto, hinta ja ehdot. Vertaile eri sähköyhtiöiden tarjouksia LVE.fiä ja punnitse niiden hyödyt ja haitat.

  Onko opiskelijalla erityistarjouksia sähkösopimuksissa kerrostaloon?

  Kyllä, osa sähköyhtiöistä tarjoaa erityistarjouksia opiskelijoille kerrostaloihin. Tarkista LVE.fi sähkövertailusta, mitkä yhtiöt tarjoavat opiskelijaetuja ja valitse sopivin vaihtoehto sinulle.

  Voiko kerrostaloon hankkia perusmaksuttoman sähkösopimuksen?

  Kerrostaloon on mahdollista hankkia perusmaksuttoman sähkösopimuksen, mutta sen saatavuus riippuu sähköyhtiöstä. Vertaa sähkötarjouksia LVE.fiä ja löydä perusmaksuton sähkösopimus, joka sopii tarpeisiisi.

  Mikä on paras Väre-tarjous kerrostaloasukkaille?

  Väre-tarjoukset vaihtelevat säännöllisesti, ja paras tarjous riippuu omista tarpeistasi. Käy LVE.fi-sivustolla, jossa voit vertailla Väre-sähkötarjouksia ja valita sopivan tarjouksen kerrostaloasuntoon.

  Voiko kerrostaloasuntoon saada pörssisähkösopimuksen?

  Kyllä, kerrostaloasuntoon voi saada pörssisähkösopimuksen. Pörssisähkö sopii erityisen hyvin heille, joille hinnanvaihtelut eivät ole ongelma, koska pörssisähkön hinta vaihtelee markkinahintojen mukaan. Vertaile pörssisähkösopimuksia LVE.fiä ja valitse sopiva vaihtoehto sinulle.

  Tiedot päivitetty 11/09/2023 tarkista lopulliset tiedot liittymän tarjoajan sivuilta.