Sähkösopimus heti

Sähkösopimus heti lyhyesti

 • Monet sähköyhtiöt tarjoavat mahdollisuuden tehdä sähkösopimus verkossa ja saada se voimaan lähes välittömästi.
 • Ideaali ratkaisu muuttotilanteissa tai kun edellinen sopimus on päättynyt äkillisesti.
 • Tärkeää tarkistaa sopimuksen ehdot, hinnat ja mahdolliset määräaikaisuudet ennen allekirjoitusta.
 • Digitaaliset palvelut ja sähköiset tunnistautumisjärjestelmät mahdollistavat nopeat sopimusten tekemiset.
 • Muista, että kuluttajilla on yleensä 14 päivän peruutusoikeus etäsopimuksiin.

sähkösopimus heti
Sisällysluettelo

  Sähkösopimus heti

  Sähkösopimus heti tarkoittaa, että voit solmia sähkösopimuksen välittömästi ja nauttia sähkön toimituksesta heti sopimuksen tekemisen jälkeen. Yleensä sähkösopimusprosessi voi viedä jonkin aikaa, mutta nykyään useat sähkönmyyjät tarjoavat nopeita ja vaivattomia ratkaisuja sähkösopimuksen tekemiseen.

  Sähkösopimuksen voimaan saaminen nopeasti on mahdollista monissa sähkönmyyjissä. Voit käyttää LVE.fi sähkövertailua löytääksesi sopivimman sähkösopimuksen tarpeisiisi. Vertailutyökalusta näet eri sähkönmyyjien hinnat ja ehdot, jotta voit tehdä päätöksen, joka säästää rahaa ja sopii parhaiten tarpeisiisi. Älä unohda huomioida sopimustyyppiä, hintojen muodostumista ja muita sopimusten eroavaisuuksia.

  Tärkeää on myös selvittää, miten sähkösopimus heti voimaan toimii tapauksessasi. Onko sopimuksen teko mahdollista esimerkiksi verkossa, puhelimitse tai paikan päällä? Kuinka nopeasti voit odottaa sähkön toimitusta alkavan? Selvittämällä nämä kohdat etukäteen säästyt yllätyksiltä ja varmistat, että sähkösopimus heti voimaan vastaa odotuksiasi.

  Sähkövertailu on tärkeä askel sähkösopimus heti -prosessissa. Vertailemalla saat paremman käsityksen siitä, mitkä sähkönmyyjät tarjoavat parhaimman ratkaisun juuri sinulle. Voit tutustua erilaisiin sähkönmyyjiin ja heidän tarjoamiinsa sopimuksiin LVE.fi sähkövertailussa, joka auttaa sinua löytämään parhaan sähkösopimuksen mahdollisimman nopeasti.

  Sähkösopimuksen solmiminen

  Vertaile eri sähkösopimukset

  Sähkösopimuksen solmiminen on tärkeä ja välttämätön askel kodin sähköasioiden järjestelyssä. Ennen sopimuksen solmimista kannattaa tehdä vertailua eri sähköntoimittajien tarjoamista sopimuksista ja hinnoista. LVE.fi on hyvä paikka aloittaa vertailu ja löytää juuri sinulle sopiva sähkösopimus.

  Muutto ja sähkösopimus

  Muuttaessasi uuteen asuntoon, sähkösopimuksen solmiminen on yksi ensimmäisistä asioista, jotka sinun tulee hoitaa. Uuden sopimuksen tekeminen on helppoa: täytä vain yhteystietosi ja valitse sopiva sähköntoimittaja vertailun perusteella. Muista myös irtisanoa vanha sähkösopimus edellisestä asunnosta, jotta et joudu maksamaan turhia kuluja.

  Sähkösopimuksen solmiminen nopeasti

  Jos tarvitset sähkösopimuksen nopeasti, esimerkiksi muuton vuoksi, voit solmia sopimuksen verkossa vain muutamassa minuutissa. LVE.fi tarjoaa helpon ja nopean tavan vertailla eri sähköntoimittajien tarjouksia. Valitse sinulle sopivin vaihtoehto ja solmi sopimus helposti verkossa. Tarvitset vain henkilötunnuksesi ja muut yhteystiedot sopimuksen tekemiseen.

  Sähkön hinta ja maksut

  Lasku ja E-Lasku

  Sähkölasku voi koostua eri osista kuten energiahinta, siirtohinta ja verot. Yleensä sähkölasku lähetetään sinulle paperisena, mutta nykyään on mahdollista saada myös e-lasku. E-lasku on ympäristöystävällinen ja kätevä vaihtoehto, joka tulee suoraan sähköpostiisi tai verkkopankkiisi. Voit aktivoida e-laskun ottamalla yhteyttä sähköyhtiöösi tai verkkopankkiisi.

  KWh-hinta ja energiahinta

  Sähkön hinta koostuu kahdesta osasta: kilowattitunnin hinnasta (kWh-hinta) ja energiahinnasta. KWh-hinta muodostuu sähkömarkkinahinnasta ja sähköyhtiön lisämaksuista. Sähkömarkkinahinta vaihtelee päivittäin tarjonnan ja kysynnän mukaan. Tämän vuoksi on tärkeää, että vertailet eri sähköyhtiöiden hintoja, jotta löydät sinulle sopivimman tarjouksen. Käyttämällä LVE.fi sähkönhintavertailua voit helposti löytää oikean sähkösopimuksen juuri sinun tarpeisiisi.

  Energiahinta taas kattaa itse sähköntuotannon kustannukset sekä siirtohinnat. Se määritellään yleensä c/kWh eli sentteinä kilowattitunnilta. Tämä hinta voi olla joko kiinteä tai vaihtuva, ja se muodostaa suurimman osan sähkölaskusi summasta.

  Palvelumaksu

  Palvelumaksu on kiinteä osa sähköyhtiön veloittamaa summaa, joka ei riipu sähkönkulutuksestasi. Tämä maksu kattaa erilaisia hallinnollisia palveluita, kuten asiakaspalvelua, laskutusta ja sopimuksen käsittelyä. Palvelumaksun suuruus vaihtelee eri sähköyhtiöiden välillä.

  • Sähkön hinta jakautuu kWh-hintaan ja energiahintaan
  • Lasku voidaan vastaanottaa paperisena tai sähköisenä e-laskuna
  • Palvelumaksu on kiinteä osa sähköyhtiön veloittamaa summaa

  Muistathan vertailla eri sähköyhtiöiden hintoja ja ehtoja löytääksesi sinulle parhaiten sopivan sähkösopimuksen. LVE.fi sähkönhintavertailupalvelu on kätevä apuväline tässä tehtävässä.

  Sähköyhtiöiden vertailu kannattaa

  Kilpailutus

  Kun etsit sopivaa sähkösopimusta, on tärkeää kilpailuttaa eri sähköyhtiöitä. Vertailemalla eri sähköyhtiöiden tarjouksia voit löytää sinulle parhaiten sopivan sähkösopimuksen ja säästää rahaa. LVE.fi-sivuston sähkövertailu on helppo ja luotettava tapa kilpailuttaa eri sähköyhtiöt ja löytää sinulle sopiva sähkösopimus heti.

  Verkkoyhtiö vs Sähköyhtiö

  Sähköyhtiöitä ja -verkkoyhtiöitä ei pidä sekoittaa keskenään. Sähköyhtiö myy asiakkaalle sähköenergiaa, kun taas verkkoyhtiö vastaa sähkönsiirrosta ja siihen liittyvästä infrastruktuurista. Sähköyhtiöt kilpailevat keskenään hinnalla ja palveluilla, joten vertailu ja kilpailutus on erittäin tärkeää kuluttajalle. Verkkoyhtiö tunnetaan myös nimellä sähköverkkoyhtiö ja sen vaihtaminen ei yleensä ole mahdollista, koska se määräytyy asuinalueesi perusteella.

  Fortum ja Vattenfall

  Fortum ja Vattenfall ovat kaksi suurinta ja tunnetuinta sähköyhtiötä Suomessa. Niillä on monipuolisia sähkösopimuksia, joiden joukosta löytyy sopimuksia erilaisiin tarpeisiin. On kuitenkin tärkeää muistaa, että muitakin sähköyhtiöitä on tarjolla ja ne saattavat tarjota edullisempia tai paremmin juuri sinulle sopivia ratkaisuja.

  Vertailussa on hyvä ottaa huomioon sähkösopimuksen hinta, ehdot sekä yhtiön asiakaspalvelu. LVE.fi-sivuston sähkövertailulla voit helposti vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia ja löytää parhaan ratkaisun sinulle. Käyttämällä sähkövertailua varmistat, että saat markkinoiden parhaat hinnat ja sopimusvaihtoehdot käyttöösi.

  Sähkön sopimustyypit

  Yleissähkö

  Yleissähkö on perinteinen sähkösopimus, joka sopii useimpiin kotitalouksiin. Se tarjoaa tasaisen sähkönhinnan ja yksinkertaisen hinnoittelun. Yleissähkösopimuksessa sähkön hinta ei vaihtele tietyn ajanjakson aikana, esimerkiksi vuorokauden tai vuodenajan mukaan, ja se voi olla sopiva vaihtoehto sinulle, jos haluat ennustettavan sähkölaskun.

  Pörssisähkösopimus

  Pörssisähkö on toinen sähkösopimustyypistä, joka perustuu suoraan sähköpörssin hintoihin. Pörssisähkösopimus seuraa sähkömarkkinoiden hintaheilahteluja, ja sen hinta vaihtelee esimerkiksi vuorokaudenaikojen mukaan. Pörssisähkö sopii sinulle, joka voit hyödyntää sähkön käyttöön liittyvät hintavaihtelut valitsemalla edullisemmat käyttöajankohdat.

  Kausisähkö

  Kausisähkössä sähkön hinta vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Tämä sopimustyyppi voi olla hyvä valinta sinulle, jos käytät enemmän sähköä esimerkiksi talvella lämmityksen vuoksi. Muista, että kausisähkön hinnat nousevat yleensä talvikuukausina ja laskevat kesäkuukausina.

  Määräaikainen sopimus

  Määräaikainen sopimus on sähköhuollon sopimus, jossa sinä ja sähkönmyyjä sitoudutte suhteeseen tietyn ajanjakson ajan – esimerkiksi yhden, kahden tai kolmen vuoden. Määräaikainen sopimus voi tarjota sinulle alennuksia sähkönerssistä, mutta sinun on otettava huomioon, että sopimus voi tulla erittäin kalliiksi sinulle, jos päätät katkaista sopimuksen ennenaikaisesti.

  Fortum Tarkka ja Fortum Takuu

  Fortum Tarkka -sopimus on tehty sinulle, joka haluat seurata sähkön hintaa ja käyttöä jopa tunneittain. Fortum Tarkka -sopimuksessa sähkönhinta on sidottu pörssihintaan, mutta sinun on mahdollista tehdä tehokkaampia sähkönkäyttövalintoja, sillä saat reaaliaikaista tietoa sähkön hinnasta ja kulutuksesta. Fortum Takuu -sopimuksessa saat kiinteän hinnan sähköllesi määräajan.

  Muista aina vertailla eri sähkösopimustyyppejä ja niiden tarjoajia LVE.fi sähkövertailussa varmistaaksesi, että löydät sinun tarpeisiisi sopivan sähkösopimuksen.

  Sähkön kulutus ja seuranta

  Sähkönkulutuksen seuranta on tärkeää, jotta voit ymmärtää ja hallita energiankulutustasi. Sähkön kulutuksen seuranta auttaa sinua löytämään potentiaaliset säästökohteet ja tehostamaan energiankäyttöäsi.

  Aloita mittaamalla sähkönkulutus kotitaloudestasi. Voit tehdä tämän tarkastelemalla sähkölaskuasi tai käyttämällä älykästä mittaria, joka kerää reaaliaikaista tietoa energiankulutuksestasi. Sähkölaskussa näkyvää kulutusmäärää kannattaa verrata eri kuukausien ja vuodenaikojen välillä.

  Seuraavaksi voit käyttää LVE.fi sähkövertailua löytääksesi parhaan sähkösopimuksen heti. Vertaile erilaisia tarjouksia ja valitse sähköyhtiö, joka tarjoaa sopivimman hinnan ja ehdot juuri sinun tarpeisiisi.

  Seurannan yhteydessä kiinnitä huomiota seuraaviin seikkoihin:

  • Laitteiden energiatehokkuus: hanki energiatehokkaita laitteita ja huolehdi niiden säännöllisestä huollosta.
  • Energiansäästö: sammuta laitteet ja valot, kun et tarvitse niitä, ja hyödynnä luonnonvaloa aina mahdollisimman paljon.
  • Lämmitys ja ilmastointi: pidä huoneiden lämpötila sopivalla tasolla ja harkitse erilaisten lämmitys- ja ilmastointijärjestelmien vertailua.

  Sähkönkulutuksen seuranta ei ole vain säästömahdollisuuksien hyödyntämistä – se edistää myös kestävää kehitystä ja ympäristönsuojelua. Käytä tätä tietoa tehdäksesi viisaita valintoja sähkösopimuksestasi, energiatehokkuudesta ja kodin energianhallinnasta.

  Sähkön alkuperä ja tuotanto

  Alkuperä ja Nord Pool

  Sähkön alkuperä kertoo, kuinka ja mistä sähkö on tuotettu. Pohjoismaissa sähkömarkkinat toimivat Nord Pool -pörssin kautta, jossa sähkön hinta määräytyy tarjonnan ja kysynnän perusteella. Pääset vertailemaan erilaisia sähkösopimuksia ja löytämään itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon, esimerkiksi LVE.fi-sivuston avulla.

  Tuuli ja tuulisähkö

  Tuuli on yksi ympäristöystävällisimmistä ja uusiutuvimmista energianlähteistä, ja sen hyödyntäminen tuulisähkön tuotannossa kasvaa jatkuvasti. Tuulivoimaloiden avulla tuulivoima muutetaan sähköksi, ja se on yksi nopeasti kehittyvistä energiamuodoista. Tuulisähkösopimukseen valitsemalla voit tukea uusiutuvan energian tuotantoa ja pienentää hiilijalanjälkeäsi, kun sähköntuotannosta aiheutuvat päästöt ovat vähäisemmät kuin fossiilisista polttoaineista tuotetun sähkön.

  Aurinkosähkö

  Aurinkosähkö on toinen ympäristöystävällinen ja uusiutuva vaihtoehto sähkön tuotannossa. Auringonvalo muutetaan sähköksi aurinkopaneeleilla, jotka voidaan asentaa koteihin, yrityksiin tai jopa suurempiin aurinkovoimapuistoihin. Aurinkosähkön tuotanto ei aiheuta päästöjä, ja sen suosio kasvaa, kun aurinkopaneeleiden hinta laskee ja niiden teknologia kehittyy. Aurinkosähkösopimuksen valitsemalla voit tukea uusiutuvan energian käyttöä ja vähentää sähköntuotannon ympäristövaikutuksia.

  Muista vertailla sähkösopimuksia LVE.fi-sivustolla, jotta löydät sinulle sopivan sähkösopimuksen, joka vastaa omia arvojasi ja tarpeitasi.

  Usein kysytyt kysymykset

  Kuinka nopeasti saan sähkösopimuksen voimaan?

  Sähkösopimuksen voimaantulo riippuu palveluntarjoajasta, mutta yleensä sopimus astuu voimaan 1-3 arkipäivän kuluessa. LVE.fi sähkövertailun avulla voit löytää sopivimman sähkösopimuksen ja saada sen voimaan nopeasti.

  Miten määräaikainen sähkösopimus vaikuttaa muuttoon?

  Määräaikainen sähkösopimus voidaan siirtää uuteen osoitteeseen muuton yhteydessä. On tärkeää ilmoittaa sähköyhtiölle muutosta etukäteen, jotta sopimus siirtyy oikea-aikaisesti. LVE.fi sähkövertailusta löydät helposti erilaisia määräaikaisia sähkösopimuksia tarpeisiisi.

  Onko sähkösopimuksia ilman luottotietoja?

  Joillakin sähköyhtiöillä on tarjolla sähkösopimuksia ilman luottotietoja, mutta valikoima voi olla rajoitettu. Näissä tapauksissa voi olla hyvä tutustua eri sähköyhtiöiden tarjontaan ja ehtoihin, sekä käyttää LVE.fi sähkövertailua sopivimman sopimuksen löytämiseksi.

  Onko asiakaspalvelu avoinna sähkösopimusten kysymyksiin?

  Useimmat sähköyhtiöt tarjoavat asiakaspalvelua sähkösopimuksiin liittyviin kysymyksiin. Asiakaspalvelun aukioloajat vaihtelevat yhtiöstä toiseen, joten on hyvä tarkistaa ne etukäteen yhtiön verkkosivuilta. LVE.fi sähkövertailu auttaa sinua saamaan yhteyden oikeaan tahoon kuluttajana.

  Miten voin irtisanoa sähkösopimuksen?

  Sähkösopimuksen irtisanominen tapahtuu yleensä ilmoittamalla irtisanomisesta sähköyhtiölle. Irtisanomisajat ja -ehdot vaihtelevat sopimuksen mukaan, joten on tärkeää tutustua niihin huolellisesti. LVE.fi sähkövertailun avulla voit vertailla eri sopimusten ehtoja ja valita itsellesi sopivan.

  Mistä löytää paras sähkösopimus tarpeisiini?

  Paras sähkösopimus löytyy vertailemalla eri yhtiöiden tarjouksia ja valitsemalla itsellesi sopivimman sopimuksen. LVE.fi sähkövertailu tekee vertailun helpoksi, ja voit löytää sopivan sähkösopimuksen nopeasti ja vaivattomasti. Käytä LVE.fi sähkövertailua löytääksesi parhaan sähkösopimuksen tarpeisiisi.

  Tiedot päivitetty 11/09/2023 tarkista lopulliset tiedot liittymän tarjoajan sivuilta.