Määräaikainen sähkösopimus

Määräaikainen sähkösopimus lyhyesti

Määräaikainen sähkösopimus on sopimus, joka solmitaan tietyn ajanjakson ajaksi. Se on yksi monista sähkösopimustyypeistä, joihin voit tutustua. Määräaikainen sopimus voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat pidemmän ajan sähkön hintavarmuutta.

Määräaikainen sähkösopimus tehdään tyypillisesti 1-3 vuoden mittaiseksi, ja sen aikana sähkön hinta pysyy samana. Tämä sopimustyyppi suojaa sinua sähkön hinnan heilahteluilta, mutta toisaalta et ehkä hyödy mahdollisista hinnan laskuista sopimuskauden aikana.

määräaikainen sähkösopimus
Sisällysluettelo

  Määräaikainen sähkösopimus kannattaa vertailla ennen sopimuksen solmimista

  Vertailu on tärkeää valittaessa määräaikaista sähkösopimusta. Eri sähköyhtiöillä voi olla erilaisia hintoja ja ehtoja, joten kannattaa käyttää LVE.fi -sähkövertailua löytääksesi parhaan sopimuksen juuri sinulle. Vertailun avulla voit löytää edullisimman ja sopivimman määräaikaisen sähkösopimuksen tarpeisiisi.

  Kun teet määräaikaisen sähkösopimuksen, muista tarkistaa sopimuksen ehdot. Selvitä esimerkiksi, mitä tapahtuu sopimuskauden päätyttyä – siirtyykö sopimus automaattisesti toistaiseksi voimassa olevaksi vai onko uusi sopimus tehtävä erikseen. On myös hyvä olla tietoinen sopimuksen mahdollisista irtisanomisehdoista ja -kuluista.

  Muistathan myös, että määräaikainen sähkösopimus ei ole ainoa vaihtoehto. Toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset ja pörssisähkösopimukset ovat myös suosittuja vaihtoehtoja. Valitse sinulle sopivin sähkösopimus huolellisesti vertailemalla ja arvioimalla omat tarpeesi ja tilanteesi.

  Määräaikaisen sähkösopimuksen edut ja haitat

  Hintavarmuus

  Määräaikaisen sähkösopimuksen suurin etu on sen hinnan stabiilisuus. Kun valitset määräaikaisen sähkösopimuksen, hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Tämä tarkoittaa, että voit helpommin budjetoida sähkökustannuksesi, eikä sinun tarvitse huolehtia hintojen heilahteluista. On kuitenkin hyvä vertailla eri vaihtoehtoja, jotta löydät sopivimman määräaikaisen sähkösopimuksen. LVE.fi sähkövertailu voi auttaa tässä.

  Hintavarmuus:

  • Hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan
  • Helpottaa budjetointia
  • Ei tarvitse huolehtia hintojen heilahteluista
  • Vertaa vaihtoehtoja LVE.fi sähkövertailussa

  Muutto ja määräaikainen sähkösopimus

  Toinen huomioon otettava seikka on muutto ja määräaikainen sopimus. Koska määräaikainen sopimus on voimassa tietyn ajan, voi muutto vaikuttaa sopimukseen. Jos muutat kesken sopimuskauden, kannattaa selvittää, voiko sopimuksen siirtää uuteen osoitteeseen. Usein näin on, mutta on aina hyvä tarkistaa yksityiskohdat. Muista myös, että määräaikainen sopimus sitoo sinua tietyn ajan, joten sen keskeyttäminen saattaa aiheuttaa lisäkustannuksia.

  Muutto ja määräaikainen sopimus:

  • Selvitä, voiko sopimuksen siirtää uuteen osoitteeseen
  • Tarkista sopimuksen yksityiskohdat
  • Määräaikainen sopimus sitoo tietyn ajan
  • Keskeyttäminen saattaa aiheuttaa lisäkustannuksia

  Määräaikaisella sähkösopimuksella on siis etunsa, kuten hinnan stabiilisuus, mutta myös muuttoon liittyviä haittoja. Tutustu eri vaihtoehtoihin LVE.fi sähkövertailussa löytääksesi sopivimman ratkaisun juuri sinulle.

  Määräaikaisen sähkösopimuksen hintaan vaikuttavat tekijät

  Määräaikaisen sähkösopimuksen hintaan vaikuttavat useat tekijät. Tässä osiossa käsitellään kolme merkittävintä tekijää: sähkön hinta, perusmaksu ja kulutus.

  Sähkön hinta

  Sähkön hinta on yksi suurimmista vaikuttavista tekijöistä määräaikaisen sähkösopimuksen kokonaiskustannuksiin. Sähkön hinta voi vaihdella markkinatilanteen mukaan, ja siihen vaikuttavat esimerkiksi kysyntä, tarjonta sekä muutoksen aiheuttamat hinnanvaihtelut markkinoilla. Voit verrata eri sähköyhtiöiden tarjouksia sähkön kWh-hinnan perusteella LVE.fi-verkkosivustolla, joka auttaa sinua löytämään edullisimman määräaikaisen sähkösopimuksen tarpeisiisi.

  Sähkön perusmaksu

  Toinen hintaan vaikuttava tekijä on perusmaksu, joka on kiinteä kuukausittainen maksu. Se kattaa sähkön myyjän hallinnolliset kulut, kuten laskutuksen ja asiakaspalvelun. Eri sähköyhtiöillä on erilaiset hinnoittelumallit, joten on tärkeää vertailla perusmaksuja löytääksesi sopimuksen, joka on kustannustehokkain sinulle pitkällä aikavälillä.

  Sähkön kulutus

  Kolmas tärkeä tekijä on kulutus eli se, kuinka paljon sähköä käytät. Mitä enemmän sähköä kulutat, sitä suurempi vaikutus kWh-hinnalla ja perusmaksulla on kokonaiskustannuksiin. On tärkeää arvioida omaa sähkönkulutustasi, jotta voit valita sopivan määräaikaisen sähkösopimuksen tarpeisiisi.

  Vertailemalla sähkön hintaa, perusmaksua ja kulutusta voit löytää itsellesi parhaiten sopivan määräaikaisen sähkösopimuksen. Muista ottaa huomioon kaikki nämä tekijät, ja tee vertailu LVE.fi-verkkosivustolla löytääksesi sopimuksen, joka vastaa tarpeitasi ja budjettiasi.

  Eri sähkösopimusten vertailu

  Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

  Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on yleisin sähkösopimustyyppi. Tämän tyyppinen sopimus ei pääty automaattisesti tietyn ajan kuluttua, vaan jatkuu, kunnes päätät itse irtisanoa sen. Tämä sopimus antaa sinulle joustavuutta ja vapautta muuttaa sähkönhankkijaa tarpeidesi mukaan. Saat yleensä parhaat hinnat vertailemalla eri sähkönmyyjien tarjouksia, kuten LVE.fi-sivustoa.

  Pörssisähkö

  Pörssisähkö on sähkösopimus, jossa sähkön hinta määräytyy pohjoismaisen sähköpörssin mukaan. Tämä tarkoittaa, että sähkön hinta voi vaihdella tunneittain markkinahintojen mukaan. Pörssisähkö voi olla edullinen vaihtoehto silloin, kun markkinahinnat ovat alhaiset. Kuitenkin hintavaihtelut tuovat myös epävarmuutta sopimuksen kustannuksiin. On hyvä käyttää LVE.fi-sivuston vertailutyökalua pörssisähkösopimusten löytämiseen ja vertailuun.

  Yleis- ja yösähkö

  Yleis- ja yösähkön yhdistetty sopimus on sähkösopimus, jossa eri hinnat sovelletaan päivä- ja yöaikaan. Yleissähköllä tarkoitetaan sähköä, joka kulutetaan päivällä, kun taas yösähkö on edullisempi sähkö, jota kulutetaan yön aikana. Tämä sopimustyyppi voi auttaa säästämään sähkökustannuksissa, jos kulutat suuren osan sähköstä päivän ulkopuolella. Vertaile eri yleis- ja yösähkötarjouksia LVE.fiä löytääksesi sopivimman sähkösopimuksen omiin tarpeisiisi.

  Muista, että sähkösopimuksen vertailu on tärkeä osa sähkölaskun pienentämistä. Käytä LVE.fi-sivustoa säästääksesi aikaa ja vaivaa etsiessäsi parasta sähkösopimusta juuri sinulle.

  Sähkösopimuksen irtisanominen

  Sähkösopimuksen irtisanominen irtisanomisajalla

  Määräaikainen sähkösopimus voidaan irtisanoa ennen sopimuskauden päättymistä. Irtisanomiseen liittyy yleensä irtisanomisaika, joka on tyypillisesti 14 päivää. Irtisanomisajalla tarkoitetaan aikaa, joka kuluu irtisanomisilmoituksen vastaanottamisesta siihen, kun sopimus päättyy. Jos haluat irtisanoa sopimuksesi, ota yhteyttä sähköyhtiöösi ja tee irtisanomisilmoitus.

  Irtisanomisajan aikana sinun tulee käyttää sähköä voimassaolevan sopimuksen mukaisesti. Voit kuitenkin jo alkaa katsoa uusia sähkösopimuksia irtisanomisajan aikana.

  Uuden sähkösopimuksen tekeminen

  Kun olet irtisanonut nykyisen sähkösopimuksesi, on aika tehdä uusi sopimus. Suosittelemme hyödyntämään LVE.fi palvelua sähkösopimusten vertailuun, sillä se auttaa sinua löytämään parhaan tarjouksen ja sopimuksen juuri sinun tarpeisiisi. Vertailun avulla voit säästää huomattavasti sähkölaskussasi.

  Uuden sopimuksen tekeminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen vanhan sopimuksen päättymistä, jotta vältyt sähköttömältä ajalta. Huomioi kuitenkin, että uusi sopimus astuu voimaan vasta, kun vanha sopimus on päättynyt. Sähköyhtiöt tarjoavat erilaisia sopimuksia ja hintoja, joten vertaile ja valitse itsellesi sopivin vaihtoehto.

  Muista tarkistaa uuden sopimuksen ehdot, kuten esimerkiksi toimitusvelvollisuus ja sopimuksen kesto. Näin varmistat, että saat juuri sellaisen sopimuksen kuin haluat, ja voit nauttia huolettomasta sähkönkäytöstä.

  Sähkönkulutus ja energialähteet

  Energiankulutus

  Sähkönkulutus on tärkeä tekijä, kun pohdit määräaikaista sähkösopimusta. On tärkeää ymmärtää, kuinka paljon sähköä kulutat kuukausittain ja miten se vaikuttaa sähkölaskuusi. Voit tarkastella sähkönkulutustasi esimerkiksi sähkönmyyjäsi verkkosivuilta tai sähkölaskustasi. Sähkönkulutus jaetaan usein seuraaviin pääkategorioihin:

  • Valaistus ja kodinkoneet
  • Lämmitys
  • Sähköautot ja latausinfrastruktuuri

  Muista, että LVE.fi tarjoaa helpon tavan vertailla eri sähkösopimuksia ja löytää juuri sinun tarpeisiisi sopivan määräaikaisen sähkösopimuksen.

  Uusiutuva energia vai fossiiliset energialähteet

  Määräaikaisen sähkösopimuksen valinnassa kannattaa myös huomioida energialähteet, joista sähkösi tuotetaan. Uusiutuvat energialähteet, kuten aurinko-, tuuli-, ja vesivoima, ovat ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja verrattuna fossiilisiin energialähteisiin, kuten hiili, öljy ja maakaasu.

  Uusiutuvat energialähteet:

  • Aurinkoenergia
  • Tuulivoima
  • Vesivoima
  • Biomassa

  Fossiiliset energialähteet:

  • Hiili
  • Öljy
  • Maakaasu

  Valitsemalla määräaikaisen sähkösopimuksen, joka perustuu uusiutuvien energialähteiden käyttöön, voit vähentää hiilijalanjälkeäsi ja osallistua ilmastonmuutoksen torjuntaan. LVE.fi tarjoaa mahdollisuuden vertailla eri sähkösopimuksia myös energialähteiden perusteella, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen määräaikaisen sähkösopimuksen valinnassa.

  Määräaikaisen sähkösopimuksen ehdot kannattaa tarkistaa huolella

  Sopimuskausi

  Määräaikainen sähkösopimus kattaa tietyn sopimuskauden, joka voi vaihdella esimerkiksi 12 kk tai 24 kk. Sopimuskauden aikana sähkön hinta pysyy samana, ja se antaa sinulle vakautta sähkölaskuihin.

  Sopimusehdot

  Sähkösopimuksen määräykset ja ehdot määrittelevät sopimuksen sisällön ja velvoitteet molemmille osapuolille. Yleisesti määräaikaisessa sähkösopimuksessa on mm. seuraavanlaisia ehtoja:

  • Sopimuskauden aikana hinta on kiinteä eikä muutu markkinahintojen vaihtelun vuoksi.
  • Määräaikaisessa sopimuksessa voi olla vähemmän joustoa sopimuksen irtisanomisessa, ja siitä voi aiheutua lisäkuluja.

  Muista, että sopimusehtojen tarkkuus ja ymmärtäminen ovat tärkeitä, jotta voit tehdä parhaan mahdollisen päätöksen sähkösopimuksen puitteissa. Jos haluat vertailla määräaikaisia sähkösopimuksia, LVE.fi tarjoaa helpon ja luotettavan tavan löytää sinulle sopivimman sähkösopimuksen.

  Sopimuskausi ja sopimusehdot ovat tärkeä osa määräaikaista sähkösopimusta, ja on tärkeää olla tietoinen näistä seikoista ennen sopimuksen solmimista. Mieti tarpeitasi ja ota huomioon sopimuskauden pituus ja ehdot, kun päätät, mikä määräaikaisen sähkösopimuksen sopii parhaiten sinulle.

  Sähkön hinnoittelu ja kilpailutus

  Määräaikaisen sähkösopimuksen hinnoittelun perusteet

  Sähkön hinnoittelu perustuu useisiin tekijöihin. Ensinnäkin hinta muodostuu markkinahinnasta, joka määräytyy sähköpörssissä kysynnän ja tarjonnan mukaan. Lisäksi hintaan vaikuttavat verot, kuten arvonlisävero, sekä siirto- ja jakeluverkkojen kustannukset.

  Määräaikaisessa sähkösopimuksessa hinta on Lukittu tiettyyn tasoon sopimuskauden ajaksi, mikä antaa sinulle ennustettavuutta sähkölaskuihin. Käytä LVE.fi sähkönhintavertailua löytääksesi parhaan sopimuksen sinulle.

  Sähkön hintalaskuri on hyödyllinen työkalu, jonka avulla voit vertailla eri sähkösopimusten hintoja, ymmärtää erilaisten hinnoittelutekijöiden vaikutuksen ja tehdä informoituja päätöksiä sähkösopimuksistasi.

  Määräaikaisen sähkösopimuksen kilpailutus

  Kilpailuttamalla sähkösopimuksesi voit varmistaa, että saat parhaan mahdollisen hinnan. Vertaamalla eri sähköyhtiöiden tarjouksia saatat löytää merkittäviä säästöjä, jotka voivat vaikuttaa positiivisesti talouteesi pitkällä aikavälillä.

  Sähkön hintavertailu on helppo ja nopea tapa kilpailuttaa sähkösopimukset. Käyttämällä LVE.fi sähkönhintavertailua voit verrata eri sähköyhtiöiden tarjouksia ja valita juuri sinulle sopivimman sopimuksen. Muista, että sähkön kilpailutus kannattaa tehdä säännöllisesti, sillä markkinahinnat vaihtelevat ja uusia tarjouksia tulee jatkuvasti saataville.

  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Miten irtisanon määräaikaisen sähkösopimuksen?

  Määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanominen voi olla hankalaa, sillä se on sitova sopimuskauden loppuun asti. Jos kuitenkin haluat irtisanoa määräaikaisen sopimuksesi, ota yhteyttä sähköyhtiöösi ja kysy heiltä, millä ehdoilla se on mahdollista. Voi olla, että joudut maksamaan sopimussakon irtisanomisesta.

  Mikä on halvin 24kk sähkösopimus?

  Halvimman 24kk sähkösopimuksen löytäminen voi olla haastavaa, sillä tarjoukset ja hinnat vaihtelevat jatkuvasti. Suosittelemme käyttämään LVE.fi sähkönvertailua, joka auttaa sinua löytämään parhaiten omiin tarpeisiisi ja budjettiisi sopivan sähkösopimuksen.

  Voinko purkaa määräaikaisen sähkösopimuksen?

  Määräaikaisen sähkösopimuksen purkaminen voi olla mahdollista tietyissä tilanteissa, kuten jos muutat pysyvästi ulkomaille tai joudut maksuvaikeuksiin. Tässä tapauksessa on tärkeää ottaa yhteyttä sähköyhtiöösi ja selvittää, onko sopimuksen purkaminen mahdollista ja millä ehdoilla.

  Pitääkö määräaikainen sähkösopimus irtisanoa?

  Määräaikainen sähkösopimus päättyy automaattisesti sopimuskauden lopussa, eikä sitä tarvitse erikseen irtisanoa. On kuitenkin hyvä tarkistaa ennen sopimuskauden päättymistä, että yhtiösi ei uusi sopimusta automaattisesti ilman suostumustasi.

  Mitä määräaikainen sähkösopimus tarkoittaa?

  Määräaikainen sähkösopimus on sopimus, jossa sähkön hinta ja sopimuksen kesto on sovittu etukäteen. Yleensä määräaikaisten sopimusten kesto on 12, 24 tai 36 kuukautta. Määräaikaisella sähkösopimuksella voit turvata sähkön hinnan koko sopimuskauden ajaksi.

  Mikä sähkösopimus kannattaa ottaa 2024?

  Sähkösopimuksen valinta riippuu omista tarpeistasi ja preferensseistäsi. Mieti, onko sinulle tärkeämpää hintavakaus vai mahdollisuus hyödyntää markkinahintojen vaihteluita. LVE.fi sähkönvertailu auttaa sinua vertailemaan eri sähkösopimuksia ja löytämään sen, joka sopii parhaiten juuri sinulle vuonna 2024.

  Tiedot päivitetty 11/09/2023 tarkista lopulliset tiedot liittymän tarjoajan sivuilta.