Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus lyhyesti

 • Sopimus, joka jatkuu automaattisesti ilman päättymispäivää, kunnes jompikumpi osapuoli irtisanoo sen.
 • Usein joustavampi kuin määräaikainen sähkösopimus, koska sen voi irtisanoa milloin tahansa ilman irtisanomisaikaa tai sopimussakkoa.
 • Sähkön hinta voi vaihdella markkinahintojen mukaan tai olla kiinteä sovitun jakson ajan.
 • Yleensä ei sisällä kampanjatarjouksia tai alennuksia, jotka saattavat liittyä määräaikaisiin sopimuksiin.
 • Kuluttajan on hyvä seurata sähkön hintaa ja vertailla tarjouksia säännöllisesti, jotta hän saa parhaan mahdollisen hinnan.

toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus
Sisällysluettelo

  Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus: Tehokas valinta sähkönhankintaan

  Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus voi olla hyödyllinen vaihtoehto, jos haluat joustavuutta sähkösopimuksessasi. On kuitenkin tärkeää vertailla erilaisia tarjouksia ja ehtoja, jotta löydät sopimuksen, joka parhaiten sopii juuri sinun tarpeisiisi. LVE.fi tarjoaa helppokäyttöisen palvelun, jonka avulla voit vertailla eri sähkösopimusten hintoja ja ehtoja sekä löytää itsellesi parhaiten sopivan toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen.

  Toisin kuin määräaikainen sähkösopimus, jossa sähkön hinta on kiinteä sovitun ajanjakson ajan, toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hinta voi vaihdella. Hinta perustuu usein markkinoiden sähkönhintaan, ja se tarkistetaan tietyin väliajoin. Tämä tarkoittaa, että sähkölaskusi voi nousta tai laskea riippuen markkinatilanteesta.

  Vaikka toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus tarjoaa joustavuutta, se voi myös tarkoittaa, että et hyödy parhaista mahdollisista hinnoista ja tarjouksista, joita määräaikaiset sopimukset saattavat tarjota. Tästä syystä on tärkeää punnita joustavuuden ja hintavakauden välinen suhde valitessasi sähkösopimusta.

  Lyhyesti sanottuna toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on joustava vaihtoehto, joka ei sido sinua pitkäaikaisiin sopimuksiin ja antaa sinulle mahdollisuuden irtisanoa sopimus ilmoitusajan puitteissa. Käytä LVE.fi palvelua löytääksesi parhaiten omiin tarpeisiisi sopivan toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen.

  Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen hyödyt

  Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus tarjoaa sinulle monia etuja. Ensinnäkin, voit säästää rahaa valitsemalla sopimuksen, jossa sähkön hinta on kilpailukykyinen. Vertailemalla eri tarjouksia esimerkiksi LVE.fi-sivuston avulla voit löytää parhaan diilin juuri sinun tarpeisiisi.

  Toinen etu on parempi ennustettavuus. Kun sinulla on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, sinun ei tarvitse miettiä sopimuksen uusimista joka vuosi. Tämä antaa sinulle vapauden keskittyä muihin asioihin ja tekee elämästäsi helpompaa.

  Kolmas hyöty on mahdollisuus valita ympäristöystävällinen sähkö. Monet sähkönmyyjät tarjoavat vihreän sähkön vaihtoehtoja, kuten tuuli- tai aurinkoenergiaa, jotka auttavat vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja suojelemaan ympäristöä. Toistaiseksi voimassa olevassa sähkösopimuksessa voit valita tämän ympäristömyötäisen vaihtoehdon, mikäli se on sinulle tärkeää.

  On myös tärkeää muistaa, että toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voit irtisanoa milloin tahansa ilman lisäkustannuksia. Tämä tarkoittaa, että sinulla on mahdollisuus vaihtaa sopimusta tai sähkönmyyjää, jos löydät paremman tarjouksen tai et ole tyytyväinen nykyiseen palveluun.

  Vertailemalla sopimuksia LVE.fi-sivustolla voit löytää sinulle sopivan toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen. Tutustu vaihtoehtoihin ja nauti näistä eduista tänään.

  Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen hinta

  Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on joustava vaihtoehto, jossa sähkön hinta määrittyy markkinahinnan mukaan. Hinta koostuu useista eri osista, kuten perusmaksusta, kWh-hinnasta, sähkön siirtohinnasta, sähköverosta ja arvonlisäverosta.

  Sähkön hinta vaihtelee päivittäin, ja se perustuu markkinahintoihin. Tämä tarkoittaa, että toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen hinta voi myös vaihdella, mutta se voi olla joustavampi ratkaisu. Perusmaksu on kiinteä osa, joka määräytyy sopimuksen mukaan.

  kWh-hinta kertoo, kuinka paljon maksat sähköstä kulutuksen mukaan. Se voi vaihdella markkinahintojen mukaan. Eri sähköyhtiöillä, kuten Fortum Tarkka, on erilaisia tarjouksia, joten kannattaa vertailla hintoja.

  Sähkön siirtohinta on erillinen kustannus, joka sisältää sähkön siirron kuluttajan kotiin. Tämä hinta ei ole osa sähkön myyntihintaa, joten vertaillessasi toistaiseksi voimassa olevien sopimusten hintoja, muista huomioida myös siirtohinnat.

  Sähkövero on valtion asettama vero, joka lisätään sähkönhintaan. Tämän lisäksi sähkölaskuun lisätään arvonlisävero, joka on Suomessa 24%.

  Vertaillessasi eri toistaiseksi voimassa olevia sähkösopimuksia ja niiden hintoja, muista huomioida kaikki edellä mainitut tekijät hinnan muodostumisessa. Tämä helpottaa parhaan ratkaisun löytämistä omiin tarpeisiisi. Voit vertailla eri sähköyhtiöiden hintoja esimerkiksi LVE.fi -sivuston sähkövertailussa.

  Määräaikainen vs toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

  Määräaikainen sähkösopimus on sopimus, joka on voimassa tietyn ajanjakson, esimerkiksi vuoden tai kahden. Tämän tyyppisen sopimuksen aikana sähkön hinta pysyy samana, mikä voi olla eduksi, jos sähkön markkinahinta nousee sopimuskauden aikana. Toisaalta määräaikaisessa sopimuksessa ei hyödytä, jos sähkön hinta laskee sopimuskauden aikana.

  Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus puolestaan on jatkuvasti voimassa oleva sopimus, jota voidaan irtisanoa lyhyellä irtisanomisajalla, tyypillisesti kuukauden ilmoitusajalla. Tämä antaa sinulle joustavuutta reagoida mahdollisiin muutoksiin sähkön markkinahinnassa tai elämäntilanteessasi. Toisaalta hinta voi vaihdella sopimuksen aikana, joten se ei tarjoa samanlaista hintavakautta kuin määräaikainen sähkösopimus.

  Vertailu:

  • Määräaikainen sähkösopimus:
   • Hinta pysyy samana sopimuskauden ajan
   • Ei mahdollisuutta irtisanomiseen sopimuskauden aikana
   • Sopii parhaiten, jos haluat hintavakautta ja tiedät, ettei elämäntilanteesi muutu lähiaikoina
  • Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus
   • Hinta voi vaihdella sopimuskauden aikana
   • Mahdollisuus irtisanomiseen lyhyellä irtisanomisajalla (esim. 1 kk)
   • Sopii parhaiten, jos haluat joustavuutta ja olet valmis seuraamaan sähkön hintaa

  On suositeltavaa käyttää sähkön hintavertailusivustoa kuten LVE.fi, joka auttaa sinua vertailemaan erilaisia määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa olevia sähkösopimuksia sekä löytämään sinulle sopivimman vaihtoehdon. Vertailusivuston avulla voit nopeasti ja helposti tehdä päätöksiä sopimustyypistä ja sähkön hinnasta, joka sopii parhaiten tarpeisiisi ja talouteesi.

  Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen irtisanominen

  Irtisanominen on prosessi, jolla voit päättää toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen. Se on tärkeä osa sähkösopimusten hallintaa, ja tietämällä irtisanomiseen liittyvät säännöt, voit tehdä parempia päätöksiä sähkösopimustasi koskien.

  Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen irtisanominen on yleensä melko yksinkertaista. Ensinnäkin, sinun tulee tarkistaa irtisanomisaika, joka voi vaihdella eri sähköyhtiöiden välillä. Yleensä irtisanomisaika on kuitenkin noin 14 päivää. Sinun tulee ilmoittaa sähköyhtiöllesi irtisanomisesta tämän ajan kuluessa.

  Irtisanominen voidaan tehdä esimerkiksi puhelimitse tai sähköpostitse. Jotkut sähköyhtiöt tarjoavat myös irtisanomislomakkeita verkkosivuillaan. Kun ilmoitat irtisanomisesta, muista antaa tarvittavat tiedot, kuten nimesi, osoitteesi, sopimusnumerosi ja irtisanomisen syyn.

  Muutto on yksi yleisimmistä syistä sähkösopimuksen irtisanomiseen. Kun muutat uuteen asuntoon, on tärkeää irtisanoa vanha sähkösopimus ajoissa. Tämä estää sinua maksamasta sähköstä kahdessa asunnossa yhtaikaisesti. Muista, että voit solmia uuden sähkösopimuksen heti, kun tiedät muuton ajankohdan. Tämä varmistaa jatkuvan sähköntoimituksen uudessa kodissasi.

  Irtisanomisajan jälkeen sähköyhtiö lopettaa sähkön toimittamisen ja laskuttamisen. Lopullinen lasku perustuu edellisen kuukauden sähkönkulutukseen, ja se sisältää irtisanomisajan sähkönkulutuksen.

  Kun irtisanot sähkösopimuksen, on hyvä vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia löytääksesi sopivimman uuden sopimuksen. LVE.fi on erinomainen sähkösopimusten vertailusivusto, jota suosittelemme käyttämään uuden sähkösopimuksen löytämiseksi.

  Sähkönkulutus ja toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

  Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on joustava vaihtoehto sähkönhankintaan. Se on sopimus, joka jatkuu automaattisesti ilman päättymispäivää, ja voit irtisanoa sen milloin tahansa ilman lisäkuluja. Tämä sopimustyyppi on erityisen hyvä, kun haluat pysyä ajan tasalla sähkömarkkinoiden hintojen muutoksista ja vaikuttaa omaan sähkönkulutukseen.

  Sähkönkulutus on tärkeä tekijä, kun valitset sopivaa sähkösopimusta. Sähköä mitataan kulutetun energian määrän mukaan kilowattitunteina (kWh). Oman kodin kulutus riippuu monista tekijöistä, kuten asuinpinta-alasta, lämmitysjärjestelmästä ja laitteiden energiatehokkuudesta. Tarkkailemalla omaa sähkönkulutustasi voit tehdä tietoisia valintoja sen vähentämiseksi ja säästää rahaa.

  Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus mahdollistaa aktiivisen seurannan ja sähkön hinnan vertailun eri toimittajien välillä. Suosittelemme käyttämään LVE.fi-sivustoa sähkösopimusten vertailuun. Vertailu on nopeaa, helppoa ja voit löytää edullisimman sopimuksen juuri omiin tarpeisiisi.

  Sovittaessa toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen, huomioi kulutuksen merkitys sähkölaskuun. Eri toimittajien hinnat voivat vaihdella ja sähkönkulutuksen mukaan lasku saattaa kasvaa nopeasti. Tämän takia on hyvä vertailla sopimuksia ja seurata omaa kulutusta aktiivisesti.

  Noudattaen näitä ohjeita saat selkeän kuvan toistaiseksi voimassa olevasta sähkösopimuksesta ja pystyt tekemään parhaita päätöksiä oman sähkönkulutuksesi hallinnassa.

  Eri energiamuotojen vertailu toistaiseksi voimassa olevissa sähkösopimuksissa

  Toistaiseksi voimassa olevissa sähkösopimuksissa on monia eri energiamuotoja, kuten yösähkö, yleissähkö, aikasähkö, aurinkoenergia, tuulisähkö, kausisähkö, tuulivoima ja sähkön alkuperä. Tässä osiossa vertaillaan näitä eri vaihtoehtoja, jotta voit tehdä parhaan päätöksen oman sähkösopimuksesi suhteen.

  Yösähkö sopii erityisesti sinulle, jos käytät sähköä pääasiassa yöaikaan, sillä tällöin voit hyötyä edullisemmista hintatariffeista ilta- ja yöaikaan. Yleissähkö, toisaalta, on sopiva vaihtoehto, jos sähkönkulutuksesi ei painotu tietylle ajalle.

  Aikasähkö on joustava vaihtoehto, joka sopii erityisen hyvin heille, joiden sähkönkulutus jakautuu tasaisesti päivän eri aikoihin. Tällöin hinnat määräytyvät sähkönkulutuksen mukaan tunneittain tai jopa minuuteittain. Kuluttaja voi hyötyä tästä, kun sähkönkulutus on matalaampana.

  Aurinkoenergia ja tuulisähkö ovat molemmat uusiutuvista energialähteistä saatavia sähkötyyppejä, joiden toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus voi olla houkutteleva valinta ympäristötietoisille kuluttajille. Aurinkoenergia tuotetaan aurinkopaneelien avulla, kun taas tuulisähkö tuotetaan tuulivoimaloissa.

  Kausisähkö sopii sinulle, jos asut esimerkiksi kesämökillä, johon tarvitset sähköä vain tiettyinä vuodenaikoina. Kausisähkön hinta voi vaihdella sesongin mukaan.

  Tuulivoima on yksi ympäristöystävällisin energiamuoto, joka perustuu tuulen energiaan. Suomessa on useita tuulivoimapuistoja, ja tuulivoima toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset ovat yksi tapa edistää kestävää energiantuotantoa.

  Lopuksi, sähkön alkuperä tarkoittaa sitä, mistä sähkö on peräisin, esimerkiksi uusiutuvista tai fossiilisista energialähteistä. Tämä voi olla tärkeä tekijä toistaiseksi voimassa olevaa sähkösopimusta valittaessa, sillä alkuperä vaikuttaa sähkön hintaan ja ympäristövaikutuksiin.

  Käy LVE.fi-sivustolla vertailemassa eri sähkösopimuksia ja löytämässä parhaiten omiin tarpeisiisi sopiva toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.

  Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen kilpailutus

  Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on kätevä valinta, koska se ei sido sinua määräaikaiseen sopimukseen. Kuitenkin, tämän tyyppisen sopimuksen kilpailuttaminen on tärkeää saadaksesi parhaan mahdollisen hinnan ja palvelun. Kilpailuta sähkösopimuksesi helposti LVE.fi-sivustolla.

  Aloita kilpailutus vertaamalla eri sähköyhtiöiden tarjouksia. Monet tunnetut sähköyhtiöt, kuten Fortum ja Vattenfall, tarjoavat toistaiseksi voimassa olevia sähkösopimuksia, mutta myös pienemmät yritykset voivat tarjota hyviä vaihtoehtoja. Vertaile sopimusten hintoja, ehtoja ja asiakaspalvelun laatua.

  Sähkön kilpailutus on helppoa, eikä vie paljoa aikaa. Käytä LVE.fi-sivuston vertailutyökalua, joka auttaa sinua löytämään parhaiten sopivan toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen. Syötä vain postinumerosi, asuntosi tyyppi ja arvioitu vuosittainen sähkönkulutus, niin vertailutyökalu näyttää sinulle useita sopivia vaihtoehtoja.

  Kun olet löytänyt itsellesi sopivan toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen, tee sopimus valitsemasi sähköyhtiön kanssa. Muista tarkistaa sopimusehdot huolellisesti ja pitää mielessä, että voit aina kilpailuttaa sopimuksen uudelleen, jos löydät paremman tarjouksen.

  Muista, että säännöllinen kilpailuttaminen auttaa sinua aina pysymään ajan tasalla markkinahinnoista ja löytämään parhaan toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen sinulle. Käytä LVE.fi-sivuston vertailutyökalua ja säästä rahaa pitkällä tähtäimellä.

  Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen laskutus

  Sähkösopimus, kuten toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, koostuu useista osatekijöistä, joihin kuuluvat laskut, hinnoittelu ja asiakaspalvelu. Tässä osiossa käsittelemme näitä tekijöitä ja niiden vaikutusta sähkösopimuksiin.

  Laskutus on tärkeä osa sähkösopimuksen hallintaa. Asiakkaana sinun on helppo seurata ja hallita laskujasi sähköyhtiön verkkopalvelussa tai mobiilisovelluksessa. Useimmat palveluntarjoajat tarjoavat myös sähköpostilaskutusta ja e-laskua, jotta voit vastaanottaa laskusi suoraan sähköpostiisi tai verkkopankkiisi.

  Hinnoittelu on toinen keskeinen elementti sähkösopimuksissa. Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus voi perustua joko kiinteään tai muuttuvaan hintaan. Kiinteän hinnan sopimus takaa saman hinnan koko sopimuskauden ajan, kun taas muuttuvan hinnan sopimus on sidottu sähkömarkkinoiden hintavaihteluihin. On tärkeää vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia löytääksesi edullisimman vaihtoehdon. Voit helposti käyttää LVE.fi-sähkövertailua löytääksesi sopivan sähkösopimuksen ja hinnoittelun tarpeisiisi.

  Asiakaspalvelu on kolmas olennainen tekijä sähkösopimusten hallinnassa. Hyvä asiakaspalvelu tarjoaa nopeaa ja tehokasta apua kaikkiin sähkösopimukseen liittyviin kysymyksiin ja ongelmiin. Useimmat sähköyhtiöt tarjoavat asiakastukea puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalvelussa, joten apu on vain muutaman klikkauksen päässä.

  Lyhyesti sanottuna, sähkösopimusten laskutus, hinnoittelu ja asiakaspalvelu ovat tärkeitä tekijöitä valittaessa toistaiseksi voimassa olevaa sähkösopimusta. Muista vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia ja hyödyntää LVE.fi-sähkövertailua löytääksesi parhaan mahdollisen sopimuksen tarpeisiisi.

  Usein kysytyt kysymykset

  Miten hinnan muutos vaikuttaa sopimukseen?

  Kun toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen hinta muuttuu, muutos vaikuttaa laskutukseesi. Hinnoittelun saatetaan päivittää esimerkiksi markkinaolosuhteiden muuttuessa. Muutokset hinnassa ilmoitetaan sinulle etukäteen. Voit aina vertailla sähkötarjouksia LVE.fi -sivustolla varmistaaksesi, että saat parhaan mahdollisen hinnan.

  Kuinka irtisanon sopimuksen?

  Sopimuksen irtisanominen on yksinkertaista. Ota yhteyttä sähköyhtiöösi ja ilmoita haluavasi irtisanoa sopimuksesi. Irtisanomisessa noudatetaan yleensä tiettyä irtisanomisaikaa, joka on määritelty sopimusehdoissa. Muista, että voit vertailla sähkötarjouksia LVE.fi -sivustolla ennen sopimuksen irtisanomista.

  Mikä on pörssisähkösopimus ja miten se liittyy aiheeseen?

  Pörssisähkösopimus on sähkösopimustyyppi, jossa sähkön hinta määräytyy sähköpörssin hinnan mukaan. Toisin kuin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, pörssisähkö voidaan nähdä eräänlaisena joustavana vaihtoehtona, jonka hinta voi vaihdella useammin. Voit vertailla eri sähkösopimustyyppejä LVE.fi -sivustolla.

  Mitä eroa on työsopimuksella ja sähkösopimuksella?

  Työsopimus on sopimus työntekijän ja työnantajan välillä, joka määrittelee työsuhteen ehdot, kuten palkan, työajat ja tehtävät. Sähkösopimus on sopimus asiakkaan ja sähköyhtiön välillä, joka määrittelee sähkön toimitusehdot, kuten hinnan, laskutuksen ja irtisanomisajan. Nämä sopimukset ovat erillisiä ja eivät liity toisiinsa.

  Miten sopimuksen hinta määritellään?

  Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen hinta määritellään yleensä perustuen energian markkinahintaan ja sähköyhtiön omiin kustannuksiin. Sähköyhtiöt kilpailevat keskenään hinnoilla, joten on tärkeää vertailla eri tarjouksia löytääksesi sinulle sopivan hinnan. LVE.fi -sivusto on hyvä paikka aloittaa vertailu.

  Voiko sopimuksen hintaa muuttaa?

  Kyllä, toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen hintaa voidaan muuttaa sopimuskauden aikana. Sähköyhtiöiden tulee ilmoittaa hinnanmuutoksista etukäteen. Mikäli et ole tyytyväinen hintamuutokseen, voit aina vertailla ja vaihtaa sähkösopimusta LVE.fi -sivustolla.

  Tiedot päivitetty 11/09/2023 tarkista lopulliset tiedot liittymän tarjoajan sivuilta.