Sähkösopimus ilman perusmaksua

Sähkösopimus ilman perusmaksua lyhyesti

 • Tarkoittaa sopimusta, jossa asiakas maksaa vain käytetystä sähköstä, ilman kiinteitä kuukausittaisia kustannuksia.
 • Voi olla edullinen pienkäyttäjille, jotka kuluttavat vähän sähköä.
 • Saattaa sisältää korkeamman energiahinnan kompensoidakseen puuttuvan perusmaksun.
 • Tärkeää vertailla kokonaiskustannuksia muihin sopimustyyppeihin ennen päätöksentekoa.
 • Ei yleinen, mutta jotkut sähköyhtiöt saattavat tarjota tällaista sopimusta erikoiskampanjoina.

sähkösopimus ilman perusmaksua
Sisällysluettelo

  Sähkösopimus ilman perusmaksua

  Sähkösopimus ilman perusmaksua on erinomainen vaihtoehto, jos haluat säästää energia- ja sähkökustannuksissa. Tämän tyyppinen sopimus tunnetaan myös nimellä perusmaksuton sähkösopimus. Sähkösopimuksia voidaan jakaa kahteen eri kategoriaan: määräaikainen sähkösopimus ja toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.

  Määräaikainen sähkösopimus on voimassa tietyn ajanjakson, jonka jälkeen sopimus päättyy automaattisesti tai uusiutuu. Tällainen sopimus soveltuu, kun tiedät sähkönkulutuksesi olevan vakaa lähitulevaisuudessa.

  Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus jatkuu niin kauan kuin haluat, ja voit irtisanoa sen milloin tahansa. Tämä sopimus sopii, jos et halua sitoutua määräaikaan tai jos epäilet, että sähkönkulutuksesi saattaa muuttua tulevaisuudessa.

  Kuukausimaksuton sähkösopimus

  Kuukausimaksuton sähkösopimus on eräs perusmaksuttoman sähkösopimuksen muoto. Tässä sopimuksessa et maksa kiinteää kuukausimaksua, vaan maksat pelkästään kuluttamasi sähkön mukaan. Tämä tekee sähkölaskustasi selkeämmän ja helpommin ennakoitavan. Voit löytää tällaisia sopimuksia esimerkiksi LVE.fi-sivuston sähkövertailun avulla.

  Hyväksyttäessäsi perusmaksuttoman sähkösopimuksen, valintaan vaikuttaa:

  • Hinta: Vertaile eri sähköyhtiöiden tarjouksia huolellisesti ja valitse edullisin vaihtoehto
  • Sähkön alkuperä: Eri sähköyhtiöillä voi olla erilaisia energialähteitä, kuten tuuli-, aurinko- tai ydinvoima
  • Ehdot: Tarkista sopimusehdot huolellisesti, jotta tiedät mitä voit odottaa sähköyhtiöltä

  Huomioimalla nämä seikat löydät parhaiten sopivan sähkösopimuksen ilman perusmaksua omiin tarpeisiisi. Tutustu LVE.fi-sivuston sähkövertailuun ja löydä itsellesi sopivin sähkösopimus.

  Sähkölaskun kokonaiskustannukset

  Kulutuksen vaikutus sähkölaskuun

  Sähkölasku koostuu useista eri tekijöistä ja kulutus on niistä merkittävin. Sähkön hinta määräytyy kulutuksen mukaan, joka lasketaan kilowattitunneissa (kWh). Tämä tarkoittaa, että mitä enemmän sähköä käytät, sitä suurempi on sähköläskusi. Yleensä sähkön hinta koostuu sähköenergian hinnasta ja sähkönsiirtohinnoittelusta.

  Sähköenergian ja siirtomaksun osuudet

  Sähköenergia: Sähköenergian osuus laskusta riippuu spot-hinnasta, joka vaihtelee päivittäin pareloinra kilowattituntia kohti (kWh). Toisaalta, voit valita myös kiinteän hinnan sopimuksen, joka ei muutu sopimuskauden aikana. Sähkön kulutuksella on siis suora vaikutus sähköenergian kustannuksiin.

  Vertaamalla eri sähkönmyyjien tarjouksia voit löytää parhaan vaihtoehdon sopivalle hinnalle. LVE.fi sähkövertailu on hyvä tapa tutustua eri sähköyhtiöiden sähkösopimuksiin ja niiden kustannuksiin.

  Sähkönsiirto: Sähkön siirtohinnoittelu vaikuttaa myös kokonaiskustannuksiin. Siirtomaksut ovat yleensä vakaita ja ne perustuvat alueen sähköverkkoyhtiön hinnoitteluun. Siirtohinnat voivat vaihdella alueittain ja ne sisältävät kaksi osaa: perusmaksun ja kWh-hinnan mukaisen siirtokustannuksen. Perusmaksu voidaan esittää ilman perusmaksua sopimuksessa, jolloin kustannukset perustuvat pelkästään siirtojen energiankulutukseen.

  Sähkösopimus ilman perusmaksua voi olla edullisempi vaihtoehto riippuen omasta kulutustasostasi. Tämä tarjoaa mahdollisuuden säästää kokonaiskustannuksissa erityisesti silloin, kun sähkönkulutus on pienempää.

  Sähköyhtiöiden vertailu

  Fortum Vs Nordic Green Energy

  Sähköyhtiöiden välillä on eroja, joten on tärkeää tutkia niitä tarkasti. Fortum on tunnettu sähköyhtiö, joka tarjoaa monipuolisia sopimuksia asiakkailleen. Nordic Green Energy puolestaan keskittyy ympäristöystävällisiin ratkaisuihin. Molemmat yhtiöt tarjoavat sähkösopimuksia ilman perusmaksua, mutta sinun kannattaa vertailla niiden tarjouksia ja ehtoja. Käytä LVE.fi sähkövertailua löytääksesi parhaan sähkösopimuksen.

  Halvin sähkösopimus

  Halvin sähkösopimus ei aina ole paras vaihtoehto, sillä se voi sisältää piilokuluja tai huonompia ehtoja. Vertaa kuitenkin eri sähköyhtiöiden, kuten Fortum, Nordic Green Energy ja Helen Sähkösopimus, tarjouksia löytääksesi edullisen sähkösopimuksen omiin tarpeisiisi. Käyttämällä LVE.fi sähkövertailua saat laajan kuvan markkinoilla olevista sähkösopimuksista.

  Spot- ja kiinteähintaisten sopimusten vertailu

  Toinen tärkeä vertailun kohde ovat erilaisten sähkösopimusten hinnat. Spot-hintaiset sopimukset mukailevat sähkön markkinahintojen vaihtelua, kun taas kiinteähintaisissa sopimuksissa hinta on vakio sopimuskauden ajan. Vertaile molempien vaihtoehtojen hyötyjä ja haittoja sekä omia tarpeitasi. LVE.fi sähkövertailu auttaa sinua löytämään sopivimman hintatyypin.

  Sähköyhtiöiden asiakaspalvelun taso

  Asiakaspalvelun laatu ja saatavuus vaihtelevat sähköyhtiöittäin, minkä vuoksi se on huomioon otettava tekijä sopimusta valitessa. Ota selvää, millainen asiakaspalvelu esimerkiksi Fortumilla, Nordic Green Energyllä ja Helen Sähkösopimuksella on. Älä unohda hyödyntää LVE.fi sähkövertailua, joka auttaa sinua löytämään yhtiön, joka vastaa odotuksiisi.

  Vihreän sähkön valinta

  Tuulivoiman hyödyt ja haitat

  Tuulivoima on eräs vihreän sähkön muoto, ja se on yhä suositumpi vaihtoehto sähkösopimuksessa. Tuulivoiman etuja ovat sen ympäristöystävällisyys, uusiutuvuus ja hajautettu energiantuotanto. Tuulivoimalat eivät tuota päästöjä käytön aikana, minkä vuoksi ne ovat hyvä valinta ilmaston kannalta. Kuitenkin tuulivoimalla on myös joitakin haittoja, kuten meluhaittoja ja lintujen törmäysriski. Lisäksi tuulivoiman saatavuus riippuu tuulen nopeudesta, eikä sitä voida tuottaa jatkuvasti.

  Sinun kannattaa harkita tuulivoimalla tuotettua sähköä, jos haluat valita ympäristöystävällisen sähkösopimuksen. Voit verrata eri sähköyhtiöiden tarjoamia tuulivoiman vaihtoehtoja LVE.fi sähkövertailussa.

  Aurinkoenergian hyödyt ja haitat

  Toinen vihreän sähkön lähde on aurinkoenergia. Aurinkopaneelit tuottavat energiaa auringonvalosta, ja ne ovat yhä suositumpi vaihtoehto kotitalouksille. Aurinkoenergian edut ovat sen uusiutuvuus, pienet käyttökustannukset ja vähäiset ympäristövaikutukset. Aurinkopaneelit eivät aiheuta meluhaittoja eivätkä tuota päästöjä käytön aikana.

  Aurinkoenergian haittoina ovat sen kalliimmat alkuinvestoinnit, heikompi tuotto pilvisellä säällä tai talvella, sekä suuri tilantarve. Mikäli päätät hankkia aurinkoenergialla tuotettua sähköä, voit vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia LVE.fi sähkövertailun avulla.

  Vesisähkön hyödyt ja haitat

  Vesisähkö on kolmas vihreän sähkön lähde, joka perustuu veden virtaamiseen vesistöissä. Vesisähkön etuja ovat sen uusiutuvuus, luotettavuus ja vähäiset ympäristöpäästöt. Vesisähköllä on pitkä historia Suomessa, ja se on yleisimmin käytetty uusiutuva energianlähde.

  Vesisähkön haitat liittyvät sen ympäristövaikutuksiin, kuten vesistöjen muokkaamiseen ja padon aiheuttamaan kalakuolemiin. Lisäksi vesisähkön tuotanto edellyttää laajoja vesistöjä, eikä se sovellu kaikkialle. Huomioi nämä tekijät, kun valitset vesisähköä osaksi sähkösopimustasi. Vertaile vesisähkön tarjouksia LVE.fi sähkövertailussa ja löydä sinulle sopivin vaihtoehto.

  Sähkösopimus asuntotyypin mukaan

  Omakotitalon sähkösopimus

  Omakotitalossa sähkönkulutus on usein suurempi kuin kerros- ja rivitaloasunnoissa. Sähkösopimusta tehdessä kannattaa kiinnittää huomiota sähkön hintaan ilman perusmaksua, joka voi tuoda säästöjä pitkällä aikavälillä. Vertaile eri sähköyhtiöiden tarjontaa, kuten LVE.fi sähkövertailusta, löytääksesi parhaiten omiin tarpeisiisi sopivan sopimuksen.

  Kerrostalon sähkösopimus

  Kerrostaloasunnoissa sähkönkulutus on yleensä vähäisempää kuin omakotitaloissa. Tämän vuoksi sähkösopimus ilman perusmaksua voi olla edullisempi vaihtoehto. Opiskelijoille ja pienemmille talouksille voi olla tärkeää säästää energiaa ja rahaa. Hyödynnä LVE.fi sähkövertailu löytääksesi sopivimman tarjouksen.

  Rivitalon sähkösopimus

  Rivitaloasunnoissa sähkönkulutus voi vaihdella suuresti asunnon koon ja asukkaiden määrän mukaan. Siksi sähkösopimus ilman perusmaksua voi olla järkevä valinta, koska se voi tuoda säästöjä erityisesti suurten kulutuspiikkien aikana. Käytä LVE.fi sähkövertailua vertaillaksesi eri sähköyhtiöiden tarjouksia ja löytääksesi sopivimman sähkösopimuksen.

  Kesämökin sähkösopimus

  Kesämökeillä sähkönkulutus on usein kausittaista, ja siksi sähkösopimus ilman perusmaksua voi olla hyvä ratkaisu mökin omistajalle. Tällainen sopimus mahdollistaa sähkön käytön ilman lisäkustannuksia silloin, kun mökkiä ei käytetä. Parhaan sähkösopimuksen löytämiseksi suosittelemme LVE.fi sähkövertailua, josta löydät eri sähköyhtiöiden tarjoukset helposti ja nopeasti.

  Ajankohtaiset sähkötarjoukset

  Nykyisillä sähkömarkkinoilla ajankohtaiset sähkötarjoukset ovat entistä kilpailukykyisempiä. Sähkön kilpailutus on tärkeää, sillä se auttaa löytämään sopivimman sähkösopimuksen ilman perusmaksua, joka tuottaa säästöjä kuluttajalle. Tässä osiossa keskitymme näihin tarjouksiin ja kuinka voit kilpailuttaa sähkösopimuksesi.

  Ensin kannattaa tarkastella ajankohtaisia sähkötarjouksia ja ottaa huomioon niiden marginaali, joka kertoo kuinka paljon sähköenergian hankintakustannukset nousevat tai laskevat riippuen sähkön pörssihinnasta. Marginaalin lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota sähkösopimuksen perusmaksuun, jonka olemassaolo saattaa kuitenkin olla kannattavaa välttää.

  Hyödyntämällä palveluita kuten LVE.fi, voit vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia, joka auttaa sinua valitsemaan parhaan sähkösopimuksen ilman perusmaksua. Tämä helppokäyttöinen palvelu mahdollistaa sähkösopimusten kilpailuttamisen ilman suurta vaivaa.

  Seuraavassa on muutama merkittävä lähtökohta, kun kilpailutat sähkösopimuksiasi:

  • Selvitä tarpeesi ja energiankulutuksen perusteella sopivan sähkösopimuksen tyyppi (esim. määräaikainen, toistaiseksi voimassa oleva, jne.).
  • Vertaile eri sähköyhtiöiden tarjouksia huomioon ottaen sähkön hinta, marginaali, sopimuskauden pituus ja mahdolliset lisäpalvelut.
  • Valitse sähkösopimus ilman perusmaksua, joka takaa parhaan kokonaissäästön energiankustannuksissa pitkällä aikavälillä.

  Näiden ohjeiden avulla löydät itsellesi ajankohtaisen ja kilpailukykyisen sähkösopimuksen ilman perusmaksua ja voit nauttia säästöistä kotisi energiakustannuksissa.

  Usein kysytyt kysymykset

  Mikä on edullisin sähkösopimus ilman perusmaksua?

  Edullisin sähkösopimus ilman perusmaksua riippuu kulutuksen määrästä ja tarpeistasi. Vertailuun kannattaa käyttää LVE.fi sähkövertailua, joka auttaa löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon.

  Miten vertailla sähkösopimuksia ilman perusmaksuja?

  Vertaileaksesi sähkösopimuksia ilman perusmaksuja, voit käyttää LVE.fi sähkövertailun palvelua. Syötä tietosi ja valitse suodatin, joka rajaa tulokset vain perusmaksuttomiin sopimuksiin. Näin näet helposti kilpailukykyisimmät tarjoukset.

  Onko Oomi- tai Hehku-sähkösopimuksissa perusmaksuja?

  Oomi- ja Hehku-sähköyhtiöiden tarjoamat sähkösopimukset voivat sisältää tai olla ilman perusmaksua. Heidän tuotevalikoimansa vaihtelee, joten kannattaa tarkistaa sopimusehdot ja perusmaksun osuus valitsemastasi paketista.

  Miten sähköliittymä eroaa perusmaksuttomasta sähkösopimuksesta?

  Sähköliittymä on kytkentä sähköverkkoon, ja siitä veloitetaan erikseen siirtohinnasta. Perusmaksuton sähkösopimus tarkoittaa, että sinulta ei veloiteta perusmaksua energian hinnan lisäksi. Sähköliittymän siirtohinta ja perusmaksuton sähkösopimus laskutetaan erikseen.

  Mikä on Fortumin tarjonta ilman perusmaksua olevissa sähkösopimuksissa?

  Fortumin tarjonta voi sisältää sähkösopimuksia ilman perusmaksua. Tarjouksia ja sopimuksia kannattaa kuitenkin vertailla, jotta voit löytää juuri sinulle sopivan ratkaisun. Voit käyttää LVE.fi sähkövertailua vertailuun.

  Mitkä kustannukset kattaa perusmaksu sähkösopimuksessa?

  Perusmaksu kattaa sähköyhtiön kiinteitä kuluja, kuten asiakaspalvelua ja laskutusta. Perusmaksuttomassa sähkösopimuksessa nämä kulut sisällytetään energian hintaan, jolloin maksat vain kulutetusta sähköstä.

  Tiedot päivitetty 11/09/2023 tarkista lopulliset tiedot liittymän tarjoajan sivuilta.