Kiinteä sähkösopimus

Kiinteä sähkösopimus lyhyesti

 • Sähkön hinta pysyy muuttumattomana sovitun sopimuskauden ajan.
 • Suojaa hinnanvaihteluilta ja antaa ennustettavuutta sähkölaskuihin.
 • Yleensä määräaikainen, esim. 1-3 vuotta.
 • Et hyödy sähkön markkinahintojen laskusta sopimuskauden aikana.
 • Tärkeää vertailla hintoja ja sopimusehtoja ennen sitoutumista.

kiinteä sähkösopimus
Sisällysluettelo

  Mikä on kiinteä sähkösopimus?

  Kiinteä sähkösopimus on sopimus, jossa sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Tämä tarkoittaa, että maksat sähköstä aina saman hinnan riippumatta markkinahintojen muutoksista. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto sinulle, jos haluat ennakoitavuutta sähkölaskuihin ja välttää yllättäviä muutoksia sähkön hinnassa.

  Kun valitset kiinteän sähkösopimuksen, sinun tulee tehdä sopimus sähköyhtiön kanssa. Sopimuskausi on yleensä 1-3 vuotta, mutta pidemmät sopimuskaudet ovat myös mahdollisia. Sopimuskauden jälkeen voit joko uusia kiinteän sähkösopimuksen tai siirtyä toisenlaiseen sähkösopimukseen, kuten esimerkiksi määräaikaiseen tai toistaiseksi voimassa olevaan sähkösopimukseen.

  Ennen kuin teet päätöksen kiinteästä sähkösopimuksesta, kannattaa vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia löytääksesi itsellesi sopivimman vaihtoehdon. LVE.fi on erinomainen palvelu sähkösopimusten vertailuun, jonka avulla saat nopeasti ja helposti selville, mikä kiinteä sähkösopimus on sinulle edullisin.

  Kiinteän sähkösopimuksen etu on sen ennakoitavuus, mutta se voi myös olla kalliimpi vaihtoehto, jos sähkön hinta markkinoilla laskee sopimuskauden aikana. Toisaalta, jos sähkön hinta markkinoilla nousee, voit säästää rahaa kiinteän sähkösopimuksen ansiosta. Jokaisen kuluttajan tilanne on erilainen, joten ole tarkkaavainen ja vertaile sopimuksia löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan ratkaisun.

  Sähkölaskujen ennakoitavuus

  Kiinteähintainen sähkö tarjoaa sinulle ennakoitavuutta sähkölaskuissasi. Sopimus takaa, että sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan, riippumatta markkinoilla tapahtuvista muutoksista. Tämä tarkoittaa sitä, että voit helpommin budjetoida sähkökulusi ja välttyä yllättäviltä kustannuksilta. LVE.fi on erinomainen paikka vertailla saatavilla olevia kiinteähintaisia sähkösopimuksia ja löytää sopivin vaihtoehto juuri sinun tarpeisiisi.

  Helppous ja huolettomuus

  Kiinteähintainen sähkösopimus on helppo ja huoleton valinta monille kuluttajille. Kun ostat sähköä kiinteällä hinnalla, sinun ei tarvitse huolehtia sähkön hinnan heilahteluista ja voit nauttia tasaisemmasta sähkölaskusta. Kiinteähintaisten sähkösopimusten vertailu onnistuu helposti LVE.fi-palvelussa.

  Ympäristöystävällisyys

  Valitsemalla kiinteähintaisen sähkösopimuksen voit myös tukea ympäristöystävällisiä arvoja. Monet sähkönmyyjät tarjoavat kiinteähintaisia sopimuksia, jotka perustuvat uusiutuviin energialähteisiin, kuten tuuli- ja aurinkovoimaan. Näin ollen voit varmistua, että sähkönsiirto ei aiheuta turhaa ympäristökuormitusta. Ympäristöystävälliset kiinteähintaiset sähkösopimukset löydät helposti LVE.fi vertailupalvelusta.

  Tutustu LVE.fi-sivustoon, vertaile erilaisia kiinteähintaisia sähkösopimuksia ja löydä sinulle sopivin vaihtoehto!

  Kiinteän sähkösopimuksen hinta ja maksut

  Kuukausimaksu

  Kuukausimaksu on kiinteän sähkösopimuksen osa, joka laskutetaan joka kuukausi riippumatta sähkönkulutuksestasi. Tämä maksu voi vaihdella eri sähköyhtiöiden välillä. LVE.fi sähkövertailun avulla voit löytää sopimuksen, jossa kuukausimaksu on edullinen sinulle.

  Perusmaksu

  Perusmaksu on toinen kiinteän sähkösopimuksen kustannuskomponentti. Se on kiinteä vuosimaksu, joka laskutetaan asiakkaalta sähköliittymän käytöstä ja ylläpidosta. Perusmaksun määrä voi vaihdella yhtiöstä toiseen. LVE.fi vertailutyökaluilla voit löytää sopimuksia, joissa perusmaksu on kohtuullinen.

  Kulutuksen mukaan määräytyvä maksu

  Kulutuksen mukaan määräytyvä maksu on tärkeä osa kiinteää sähkösopimusta. Tämä on se osa, joka perustuu sähkönkulutukseesi – mitä enemmän käytät sähköä, sitä suurempi on maksu. Tässä osiossa otetaan huomioon seuraavat tekijät:

  • Sähkön hinta: Kiinteän sähkösopimuksen kWh-hinta on etukäteen määritelty ja pysyy samana sopimuskauden ajan. Tämä hinta ei muutu markkinahintojen vaihtelun takia. Spot-hintaan perustuvilla sopimuksilla sähkön hinta voi kuitenkin vaihdella.
  • Sähkön siirtohinta: Tämä on erillinen maksu, joka ei liity sähkön myyntihintaan vaan siihen liittyvän infrastruktuurin ylläpitoon ja käyttöön. Siirtohinnat vaihtelevat alueittain ja yhtiöittäin.
  • ALV: Arvonlisävero (ALV) lisätään kulutukseen perustuvan hinnan päälle. Suomessa sähkön myynnin yleinen ALV on 24 %.

  LVE.fi sähkövertailun kautta voit löytää erilaisia kiinteitä sähkösopimuksia, joiden kulutukseen perustuvat hinnat ja muut kustannukset sopivat parhaiten sähkönkulutukseesi ja budjettiisi.

  Uusiutuva energia Ja kiinteä sähkösopimus

  Tuulienergia

  Tuulienergia on yksi uusiutuvan energian muodoista, jota voit hyödyntää kiinteän sähkösopimuksen yhteydessä. Tuulivoima tuottaa sähköä käyttäen tuulen voimaa turbiinien avulla. Valitsemalla kiinteän sähkösopimuksen, joka perustuu tuulienergiaan, autat vähentämään fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja hiilidioksidipäästöjä. Tämä on erinomainen vaihtoehto, jos haluat olla ympäristötietoinen kuluttaja.

  Vesivoima

  Vesivoima on toinen uusiutuvaan energiaan perustuva vaihtoehto kiinteälle sähkösopimukselle. Se hyödyntää veden liikettä, kuten jokien virtausta tai aaltovoimaa, sähkön tuottamiseksi. Vesivoima on erittäin tehokas ja jatkuvasti saatavilla oleva energialähde. Valitsemalla vesivoimaan perustuvan kiinteän sähkösopimuksen, tuet kestävää ja ympäristöystävällistä energiantuotantoa.

  Ydinvoima

  Ydinvoima on vielä yksi vaihtoehto kiinteälle sähkösopimukselle. Se tuottaa energiaa ydinreaktioiden avulla, ja aiheuttaa erittäin vähän hiilidioksidipäästöjä. Vaikka ydinvoima ei ole täysin uusiutuva energialähde, se on silti ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin fossiilisten polttoaineiden käyttö. Ydinvoimaan perustuva kiinteä sähkösopimus voi olla hyvä ratkaisu, jos etsit päästöttömämpää vaihtoehtoa.

  Verkkosivusto LVE.fi tarjoaa sähkösopimusten vertailupalvelun, joka auttaa sinua löytämään parhaiten omaan kotitalouteesi sopivan uusiutuvaan energiaan perustuvan kiinteän sähkösopimuksen. Vertailemalla eri vaihtoehtoja voit valita sinulle sopivan sähköntoimittajan ja energialähteen, joka täyttää sekä taloudelliset että ympäristövaatimuksesi.

  Sähkönkulutus ja kiinteä sähkösopimus

  Sähkösopimuksen valintaan vaikuttavat sähkönkulutus ja asunnon tyyppi, kuten kerrostaloasunto. Tässä osiossa käsitellään sähkönkulutusta ja kiinteän sähkösopimuksen merkitystä.

  Kerrostaloasuntojen sähkönkulutus

  Kerrostaloasunnoissa sähkönkulutus on yleensä pienempi kuin omakotitaloissa. Sähkönkulutuslaskuri auttaa arvioimaan sähkön vuosikulutusta asuntotyypin mukaan. Tässä on esimerkki kerrostaloasunnon keskimääräisestä sähkönkulutuksesta:

  • Yksiö: 2000 kWh/vuosi
  • Kaksio: 3000 kWh/vuosi
  • Kolmio: 4000 kWh/vuosi

  Sinun kannattaa tarkistaa omat sähkönkulutustietosi ja verrata niitä näihin keskimääräisiin arvoihin sopivan sähkösopimuksen valitsemiseksi.

  Vuosikulutuksen vaikutus sähkösopimukseen

  Vuosikulutus on tärkeä tekijä sähkösopimuksen valinnassa, ja sen avulla voit löytää oikeanlaisen kiinteän kuukausihintaisen sähkösopimuksen. Kiinteän sähkösopimuksen hinta perustuu siihen, kuinka paljon sähköä arvioit nousevan kulutuksesi mukaan. Tässä on esimerkki kiinteän sähkösopimuksen kuukausihinnoista:

  Vuosikulutus (kWh) Kuukausihinta (€/kk)
  2000 10
  3000 15
  4000 20

  Tarkista vuosikulutuksesi ja valitse sopiva kiinteä sähkösopimus sen mukaan. Voit käyttää LVE.fi sähkönhintavertailua löytääksesi parhaan sähkösopimuksen tarpeidesi mukaan. Muista, että sähkönkulutus voi vaihdella vuodenaikojen mukaan, joten ole tarkkana arvioidessasi vuosikulutusta.

  Sinun tulisi valita kiinteä sähkösopimus, joka sopii parhaiten omiin tarpeisiisi ja sähkönkulutukseesi. LVE.fi sähkönhintavertailu on hyvä työkalu löytää sopiva sähkösopimus ja vertailla eri vaihtoehtoja.

  Sähkösopimusten vertailu

  Sähkösopimusten valinta voi olla haastavaa tarjolla olevien vaihtoehtojen vuoksi. Tässä osiossa käymme läpi kolme yleistä sähkösopimustyyppiä: Pörssisähkösopimus, Määräaikainen Sähkösopimus ja Kiinteä Sähkösopimus. Vertailun avulla voit valita sopivimman sähkösopimusmallin omiin tarpeisiisi.

  Pörssisähkösopimus

  Pörssisähkösopimus on joustava vaihtoehto, joka perustuu sähkön markkinahintaan. Sopimuksessa sähkön hinta voi vaihdella ajan myötä, ja se määritellään kuukausittain tai jopa tunneittain. Tämä tarkoittaa, että sähkölaskusi voi vaihdella kuukausittain markkinahintojen mukaan. Jos olet taitava seuraamaan markkinoita ja halukas hyödyntämään markkinoiden hintavaihteluita, pörssisähkösopimus voi olla hyvä vaihtoehto sinulle.

  Määräaikainen sähkösopimus

  Määräaikainen sähkösopimus on sopiva vaihtoehto, kun haluat turvata sähkön hintaa tietyn määräajan. Sopimus tehdään yleensä vuodeksi tai kahdeksi eteenpäin, ja sen aikana sähkön hinta pysyy vakaana. Määräaikainen sopimus sopii sinulle, jos haluat pitää sähkökustannukset ennakoitavina ja et halua yllätyksiä laskuissasi.

  Kiinteä sähkösopimus

  Kiinteä sähkösopimus tarjoaa suojan markkinahintojen vaihteluilta, koska sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Tämä voi olla hyvä ratkaisu, jos arvostat taloudellista vakautta ja ennakoitavuutta. Vaikka kiinteä hinta voi olla aluksi korkeampi kuin pörssisähkösopimuksen hinta, se tarjoaa turvaa hinnan nousulta sopimuskauden aikana.

  Sähkösopimusten vertailu on tärkeää, jotta löydät itsellesi parhaiten sopivan sopimuksen. LVE.fi on erinomainen työkalu sähkösopimusten vertailuun, jonka kautta voit helposti vertailla eri sähkösopimusten hintoja ja ehtoja. Tutustu tarjontaan ja valitse itsellesi sopivin sähkösopimusmalli.

  Kiinteä sähkösopimus ja muutto

  Muuton yhteydessä on tärkeää miettiä sähkösopimusta. Kiinteä sähkösopimus voi olla hyvä valinta, kun haluat varmistaa sähkön hinnan pysyvän ennallaan koko sopimuskauden ajan. Tällöin sinun ei tarvitse huolehtia sähkön hinnan vaihteluista markkinoilla.

  Kun muutat uuteen asuntoon, tee sähkösopimus hyvissä ajoin ennen muuttopäivää. Kiinteällä sähkösopimuksella voit suunnitella talouttasi paremmin, koska tiedät tarkalleen, paljonko sähköstä tulee maksamaan. Jos sinulla on jo kiinteä sähkösopimus, ilmoita sähköyhtiölle muutostasi, jotta sopimus voidaan siirtää uuteen osoitteeseen.

  Tässä vaiheessa voit myös vertailla eri sähköyhtiöiden tarjoamia sähkösopimuksia ja -hintotyyppejä. LVE.fi-sivustolla voit tehdä sähkösopimusvertailun kätevästi. Se auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan sähkösopimuksen parhaaseen hintaan.

  Kiinteällä sähkösopimuksella on tiettyjä etuja, kuten hinnan ennustettavuus ja talouden suunnittelun helppous. Toisaalta kiinteä sähkösopimus ei välttämättä aina ole edullisin vaihtoehto, sillä sähkömarkkinoiden hinnat voivat myös laskea. Valitse sopimus sinun tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi sopien.

  Muista, että kiinteä sähkösopimus ja muutto eivät ole vaikeita asioita, kunhan ne hoidetaan ajoissa ja oikein. LVE.fi auttaa sinua valitsemaan sopivan sähkösopimuksen, jotta muuttosi sujuu sujuvasti.

  Yleistä tietoa sähköyhtiöstä

  Sähköyhtiö on yritys, joka tuottaa, jakaa ja myy sähköä asiakkaille. Valitsemalla oikean sähköyhtiön voit saada parhaan mahdollisen sähkösopimuksen ja säästää rahaa sähkölaskussasi. Suomessa on monia erilaisia sähköyhtiöitä, joiden tarjoamat hinnat ja palvelut voivat vaihdella.

  Kiinteä sähkösopimus tarkoittaa sopimusta, jossa sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Tämä voi auttaa sinua budjetoinnissa, koska sähkönhinta ei muutu yllättäen. Tämä sopimustyyppi sopii erityisesti niille, jotka haluavat ennakoitavuutta ja varmuutta sähkökustannuksissaan.

  Vertailu sähköyhtiöiden välillä on tärkeä askel löytääksesi itsellesi sopivan kiinteän sähkösopimuksen. Sähköyhtiöitä vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota paitsi hintaan, myös sopimusehtoihin, asiakaspalveluun ja yhtiön vastuullisuuteen.

  Yksi käyttäjäystävällinen työkalu vertailuun on LVE.fi-sivuston sähkövertailu, joka auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivimman sähköyhtiön. Voit siis helposti vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia ja tehdä päätöksen sopivan sähkösopimuksen löytämiseksi.

  Kiinteän sähkösopimuksen lisäksi on olemassa muita sopimustyyppejä, kuten määräaikainen, toistaiseksi voimassa oleva ja pörssisähkösopimus. Jokaisella sopimustyypillä on omat ominaisuutensa ja hintansa. Näin ollen on tärkeää tutustua eri vaihtoehtoihin ja valita itselle sopivin sähkösopimus tarpeisiin ja elämäntilanteeseen nähden.

  Usein kysytyt kysymykset

  Mikä on määräaikainen sähkösopimus?

  Määräaikainen sähkösopimus on sopimus, joka solmitaan tiettyyn päivämäärään asti. Sopimuksen kesto voi vaihdella muutamasta kuukaudesta useampaan vuoteen.

  Onko kiinteähintainen sopimus edullinen?

  Kiinteähintainen sähkösopimus voi olla edullinen vaihtoehto, jos haluat varmistaa sähkön hinnan pysyvän samana koko sopimuskauden ajan. Vertaile eri vaihtoehtoja LVE.fi-sivustolla löytääksesi juuri sinulle sopivan sopimuksen.

  Kuinka kauan kestävät yleiset määräaikaiset sähkösopimukset?

  Määräaikaisten sähkösopimusten kesto voi vaihdella. Yleisimmät kestot ovat 12, 24 ja 36 kuukautta, mutta myös lyhyempiä ja pidempiä sopimuksia on tarjolla.

  Mikä sähkösopimus on paras vuodelle 2023?

  Paras sähkösopimus riippuu omista tarpeistasi ja toiveistasi. On tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja, kuten kiinteähintaisia ja pörssisähkösopimuksia. LVE.fi-sivustolla voit helposti vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia.

  Mitkä ovat Helen tarjouksen hyödyt?

  Helen tarjoaa useita erilaisia sähkösopimuksia, jotka on suunniteltu vastaamaan asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Helenin etuja voivat olla esimerkiksi kilpailukykyiset hinnat, uusiutuvan energian käyttö ja asiakaspalvelu.

  Kannattaako valita 6 kuukauden määräaikainen sopimus?

  6 kuukauden määräaikaisen sähkösopimuksen valitseminen voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat kokeilla uutta sähköyhtiötä tai et ole varma pitkän aikavälin tarpeistasi. ÅVertaa eri vaihtoehtoja LVE.fi-sivustolla, jotta löydät sinulle sopivan sopimuksen.

  Tiedot päivitetty 11/09/2023 tarkista lopulliset tiedot liittymän tarjoajan sivuilta.