Kvartaali sähkösopimus

Kvartaali sähkösopimus lyhyesti

 • Sopimus, joka on voimassa kolme kuukautta eli yhden kvartaalin.
 • Yleensä määräaikainen, jolloin se päättyy automaattisesti kolmen kuukauden kuluttua, ellei sitä uusita.
 • Sopii esimerkiksi lyhytaikaiseen asumiseen tai kuluttajille, jotka haluavat sitoutua vain lyhyeksi aikaa.
 • Hinnat saattavat olla vakioituja sopimuskauden ajaksi tai ne voivat vaihdella markkinahintojen mukaan.
 • Kuluttajan on hyvä tarkistaa sopimuksen ehdot ja mahdolliset uusimis- tai irtisanomismenettelyt ennen allekirjoittamista.

kvartaali sähkösopimus
Sisällysluettelo

  Kvartaali sähkösopimus

  Kvartaali-sähkösopimus on eräs sähkösopimuksen muoto, jossa sähkön hinta määritellään neljännesvuosittain eli kvartaaleittain. Tämä tarkoittaa, että sähkön hinta muuttuu neljä kertaa vuodessa, ja se määritellään joka kerta uudelleen markkinahinnan mukaan.

  Yksi kvartaali-sähkösopimuksen eduista on, että se antaa sinulle mahdollisuuden hyödyntää markkinahinnan laskuja. Jos sähkön hinta laskee, maksat vähemmän sähköstä seuraavalla neljännesvuosittaisella jaksolla.

  Vertaile hintoja: Ymmärtääksesi, kuinka kilpailukykyinen kvartaali-sähkösopimuksesi hinta on, on hyvä vertailla sitä muiden tarjoajien hintoihin. Voit käyttää LVE.fi sähkövertailua saadaksesi käsityksen siitä, millaisia ​​kvartaali-sähkösopimuksia markkinoilla on tarjolla ja valita sellaisen, joka sopii parhaiten sinun tarpeisiisi.

  Kun valitset kvartaali-sähkösopimusta, on tärkeää muistaa, että sähkön hinta voi vaihdella suurestikin neljännesvuosien välillä. Tämä tarkoittaa, että vaikka kvartaali-sähkösopimus voi olla edullisempi yhdellä hetkellä, se voi myös olla kalliimpi toisessa ajankohdassa. Tästä syystä on hyvä olla tarkkana hintavertailussa ja sähkösopimuksen valinnassa.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että kvartaali-sähkösopimus on joustava ja markkinahintaan reagoiva sähkösopimusvaihtoehto. Jotta voit hyötyä siitä parhaalla mahdollisella tavalla, on tärkeää vertailla eri tarjoajien hintoja ja seurata markkinahintojen kehitystä. LVE.fi sähkövertailu on erinomainen työkalu tämän tekemiseen, ja se auttaa sinua löytämään itsellesi sopivimman kvartaalisähkösopimuksen.

  Kvartaali sähkösopimuksen hinnat

  Markkinahinta ja marginaali

  Kvartaali sähkösopimuksen hinta koostuu useista eri tekijöistä, kuten markkinahinnasta ja marginaalista. Markkinahinta on sähkön tukkuhinta, joka määräytyy pohjoismaisilla sähkömarkkinoilla kysynnän ja tarjonnan mukaan. Marginaali on sähköyhtiön lisäämä osuus, joka kattaa heidän toimintaansa liittyvät kustannukset ja voitot.

  Perusmaksu ja kWh-hinta

  Sähkösopimuksen hintaan vaikuttaa myös perusmaksu ja sähkön hinta kilowattituntia kohden (kWh). Perusmaksu on kiinteä kuukausimaksu, joka kattaa sähköverkon käyttöön ja sähkön siirtoon liittyvät kustannukset. Kilowattitunnin hinta määräytyy sähkön markkinahinnan sekä marginaalin perusteella.

  Sähkövero ja arvonlisävero

  Sähkön hintaan lisätään vielä sähkövero ja arvonlisävero. Sähkövero on valtion perimä vero sähkön käytöstä ja se määräytyy energiasisällön mukaan. Arvonlisävero on 24% ja se lisätään kaikkiin yllä mainittuihin hintakomponentteihin.

  Sähkön hintaan vaikuttavat tekijät

  Sähkön hintaa määrittelevät mm. energian hinta, sähköverkon käyttömaksut, sekä sähköyhtiön lisäämä marginaali. Sähkön hintaan vaikuttaa myös tarjolla oleva sähköntuotanto, joka voi vaihdella esimerkiksi tuuli- ja aurinkoenergian käytön mukaan. Lisäksi sään ääri-ilmiöt, kuten poikkeuksellisen kylmät tai lämpimät sääolosuhteet, voivat vaikuttaa hintoihin.

  Kun vertailet kvartaali sähkösopimuksia, suosittelemme käyttämään LVE.fi sähkövertailusivustoa, joka tarjoaa kattavan ja helppokäyttöisen tavan löytää juuri sinulle sopivimman sähkösopimuksen ja parhaat hinnat.

  Eri sähkösopimusten vertailu

  Määräaikainen sähkösopimus

  Määräaikainen sähkösopimus on sopimus, joka solmitaan tietyn ajanjakson ajaksi, yleensä 12, 24 tai 36 kuukautta. Tämän tyyppisessä sopimuksessa sähkön hinta on kiinteä koko sopimuskauden ajan. Tämä tarkoittaa, että maksat saman hinnan sähköstä koko sopimuksen voimassaolon ajan. Määräaikainen sähkösopimus voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat varmuutta sähkön hinnasta ja et halua olla huolissasi hintojen vaihtelusta.

  Pörssisähkö

  Pörssisähkö-sopimuksessa sähkön hinta määräytyy sähköpörssin Spot-hinnan perusteella, joka vaihtelee tuntikohtaisesti. Tämä tarkoittaa, että sähkön hinta voi olla alhainen tiettynä ajankohtana ja korkea toisena. Pörssisähkö-sopimukseen liittyy usein myös sähkön markkinahinnan mukainen kuukausiveloitus. Sopimus voi olla hyvä vaihtoehto, jos pystyt käyttämään sähköä silloin, kun sen hinta on alhaisin ja vältät ison kulutuksen kalliimpina aikoina.

  Toistaiseksi voimassa oleva sopimus

  Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on jatkuva sähkösopimus, joka voidaan irtisanoa milloin tahansa. Tämäntyyppisen sopimuksen hinta voi vaihdella sähkön markkinahintojen mukana. Se tarjoaa joustavuutta, sillä voit vaihtaa sopimusta tai sähköyhtiötä milloin haluat. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus voi olla hyvä valinta, jos et ole varma, kuinka kauan asut nykyisessä asunnossa tai jos haluat vapautta vaihtaa sopimusta milloin tahansa.

  Kun vertailet erilaisia sähkösopimuksia, on tärkeää ottaa huomioon omaan tilanteeseesi sopiva sopimus ja sähkönkulutustapasi. LVE.fi sähkövertailussa voit vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia ja valita itsellesi parhaiten sopivan sopimuksen.

  Sopimuksen tekeminen ja muutokset

  Muutto ja sähkösopimus

  Muuttaessasi uuteen asuntoon on tärkeää tehdä sähkösopimus vastuullisen sähköyhtiön kanssa. Voit vertailla eri sähköyhtiöiden tarjoamia kvartaali-sähkösopimuksia osoitteessa LVE.fi. Näin löydät parhaan sopimuksen juuri sinulle ja saat sähkön käyttöösi uudessa kodissasi.

  Sähkösopimuksen peruminen

  Jos haluat perua kvartaali-sähkösopimuksesi, ota yhteyttä asiakaspalveluun ja kerro tilanteestasi. He auttavat sinua sopimuksen perumisessa ja mahdollisten lomakkeiden täyttämisessä. Muista, että perumisesta saattaa aiheutua kuluja, joten lue sopimusehtosi tarkasti ennen yhteydenottoa.

  Laskutus ja asiakaspalvelu

  Kun sinulla on voimassa oleva kvartaali-sähkösopimus, saat säännöllisesti laskun sähkönkulutuksestasi. Jos huomaat virheitä laskussa tai sinulla on kysyttävää laskutukseen liittyen, ota yhteyttä asiakaspalveluun. He auttavat sinua mielellään ja voivat tarvittaessa selvittää ongelman kanssasi.

  Yhteenvetona, muista tehdä sähkösopimus muuttaessasi, vertailla eri vaihtoehtoja osoitteessa LVE.fi, ja olla yhteydessä asiakaspalveluun, jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset apua sopimuksen kanssa.

  Energian alkuperä

  Vesivoima

  Vesivoima on yksi yleisimmistä energialähteistä Suomessa. Se perustuu veden liike-energian muuttamiseen sähköksi. Tämä tapahtuu voimalaitoksissa, joissa vesi ajaa turbiineja, jotka puolestaan tuottavat sähköä. Vesivoima on uusiutuva energianlähde, koska se ei käytä fossiilisia polttoaineita. Energian hinta vesivoimalla tuotetussa sähkössä voi vaihdella vuodenajasta ja sateisuudesta riippuen.

  Vesivoima on yleensä ekologisempaa kuin monet muut sähkön alkuperät, mutta sen rakentaminen voi aiheuttaa ympäristöongelmia, kuten uomien tuhoutumista ja veden laadun heikkenemistä.

  Tuulivoima

  Tuulivoima on viime vuosina saanut runsaasti huomiota kasvavien ympäristötietoisuuden ja teknologian kehityksen vuoksi. Se tuotetaan tuulivoimaloilla, jotka muuttavat tuulen energian sähköksi.

  Tuulivoima on yksi ympäristöystävällisimmistä energialähteistä, sillä tuulivoimalat eivät tuota ilmansaasteita eikä niiden käytössä synny jätettä. Sen sijaan energian hinta tuulivoimalla voi vaihdella sijainnista ja tuuliolosuhteista riippuen.

  Ydinvoima

  Ydinvoima on erittäin tehokas energianlähde, jossa käytetään uraania polttoaineena. Se tuottaa sähköä, kun polttoaineen jakaantuminen vapauttaa valtavan määrän energiaa, joka muutetaan sähköksi höyryn kautta. Ydinvoiman tuotannossa ei synny kasvihuonekaasupäästöjä, joten se on ilmaston kannalta hyvä vaihtoehto.

  Energian hinta ydinvoimalla tuotetussa sähkössä on usein vakaa pitkällä aikavälillä, mutta se sisältää riskin ydinonnettomuuksista, radioaktiivisen jätteen käsittelystä ja haitallisista ympäristövaikutuksista.

  Aurinkovoima

  Aurinkovoima perustuu auringon säteilyn muuttamiseen sähköksi aurinkopaneelien avulla. Aurinkosähkö on ympäristöystävällinen ja uusiutuva energialähde, joka ei tuota päästöjä eikä vaarallista jätettä. Energian hinta aurinkosähköllä tuotetussa sähkössä voi vaihdella auringonvalon määrän ja paneelien tehokkuuden mukaan.

  Kun pohditte eri sähkön alkuperän vaikutusta energian hintaan ja ympäristöön, kannattaa tutustua eri tarjouksiin ja vertailla niitä esimerkiksi LVE.fi -sivuston avulla. Näin voitte löytää sähkösopimuksen, joka sopii parhaiten juuri teidän tarpeisiinne.

  Usein kysytyt kysymykset

  Miten kvartaali sähkösopimus eroaa jatkuvasta sopimuksesta?

  Kvartaali sähkösopimus on voimassa kolmen kuukauden ajan, kun taas jatkuva sopimus on voimassa toistaiseksi. Kvartaalisopimuksen hinta on kiinteä kolmen kuukauden ajan, kun taas jatkuvan sopimuksen hinta voi vaihdella. Vertailuun voit käyttää LVE.fi-sähkövertailua.

  Onko kuukausimaksuton sähkösopimus saatavilla kvartaalisopimuksena?

  Kyllä, on mahdollista saada kuukausimaksuton kvartaalisopimus. Tarjous riippuu sähköyhtiöstä ja heidän käytännöistään. Ole hyvä ja vertaile eri tarjouksia LVE.fi-sivustolla löytääksesi parhaan sopimuksen sinulle.

  Miten Power ja Spot sähkösopimukset liittyvät kvartaali sähkösopimukseen?

  Power- ja Spot-sähkösopimukset ovat erityyppisiä sähkösopimuksia, joissa hinta määräytyy sähkömarkkinoiden perusteella. Kvartaalisopimus on kiinteällä hinnalla, eikä se vaihtele kuten Power- ja Spot-sopimukset. Voit vertailla eri sopimustyyppejä LVE.fi-sivustolla.

  Voiko Herrfors tai Helen tarjota kvartaali sähkösopimusta?

  Sekä Herrfors että Helen voivat tarjota kvartaalisopimuksia, mutta tarjonta ja hinnat saattavat vaihdella. Suosittelemme vertailemaan eri sähköyhtiöiden tarjouksia LVE.fi-sivustolla löytääksesi parhaan sopimuksen sinulle.

  Miten 1 vuoden sähkösopimus vertautuu kvartaali sähkösopimukseen?

  1 vuoden sähkösopimus on voimassa 12 kuukautta, kun taas kvartaalisopimus on voimassa vain kolme kuukautta. Vuoden sopimuksessa hinta on kiinteä 12 kuukauden ajan, kun taas kvartaalisopimuksessa hinta on kiinteä kolmen kuukauden ajan. Voit vertailla molempia sopimustyyppejä LVE.fi-sähkövertailussa.

  Onko pörssisähkösopimus mahdollista saada kvartaaliperusteisena?

  Pörssisähkösopimukset perustuvat sähköpörssin hintoihin ja ne voivat vaihdella päivittäin. Kvartaaliperusteisia pörssisähkösopimuksia ei yleensä ole saatavilla, mutta voit aina kysyä sähköyhtiöltäsi tarjouksia. Muista vertailla eri vaihtoehtoja LVE.fi-sähkövertailussa.

  Tiedot päivitetty 11/09/2023 tarkista lopulliset tiedot liittymän tarjoajan sivuilta.