Laajakaista

Laajakaista lyhyesti

 • Mikä on laajakaista? Nopea ja vakaa internet-yhteys.
 • Liittymätyypit: Valokuitu, kaapelilaajakaista tai mobiililaajakaista.
 • Laajakaistan edut: Nopeus & vakaus.
 • Laajakaistan asennus: Kiinteissä tarvitaan usein asennus, mobiilissa ei.
 • Laajakaistan hinta: Vaihtelee riippuen palveluntarjoajasta ja nopeudesta.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä

laajakaista
Sisällysluettelo

  Laajakaista on varma ja nopea valinta

  Laajakaista on nykypäivänä tärkeä osa arkielämää. Se tarjoaa nopean ja luotettavan yhteyden nettimaailmaan. On olemassa erilaisia laajakaistatyyppejä, joiden välillä voi valita tarpeensa mukaan. Tässä osiossa käymme läpi seuraavat alatyypit: Valokuitu, Kaapelilaajakaista ja Mobiililaajakaista.

  Valokuitu

  Valokuitu on yksi nopeimmista ja luotettavimmista laajakaistaratkaisuista. Se perustuu valon kulkemiseen kuitukaapeleissa, mikä mahdollistaa erittäin nopeat yhteydet. Valokuitu tarjoaa seuraavia etuja:

  • Nopeus: Valokuidulla saat nopean nettiyhteyden, joka voi nousta jopa gigabitin tasolle.
  • Vakaus: Valokuitu on erittäin vakaa, mikä tarkoittaa vähemmän katkoksia ja nopeasti palautuvia yhteyksiä.
  • Tulevaisuuden kestävyys: Valokuitu on erinomainen valinta tulevaisuuden tarpeisiin, koska sen kapasiteetti on laajasti skaalautuva.

  Kaapelilaajakaista

  Kaapelilaajakaista tarkoittaa laajakaistayhteyttä, joka käyttää kaapelitelevisioverkkoa hyväksi. Kaapelilaajakaista tarjoaa seuraavia etuja:

  • Helppo asennus: Kaapelilaajakaista on helppo ottaa käyttöön, mikäli alueellasi on kaapeliverkko tarjolla.
  • Hyvä nopeus: Kaapelilaajakaista tarjoaa hyvät nopeudet, jotka yleensä riittävät useimpien käyttäjien tarpeisiin.
  • Ethernet-kaapelilla tai Wi-Fiä: Voit käyttää kaapelilaajakaistaa Ethernet-kaapelilla tai langattomasti Wi-Fi kautta.

  Mobiililaajakaista

  Mobiililaajakaista tarjoaa langatonta laajakaistaa matkapuhelinverkon kautta. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää internettiä esimerkiksi puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Mobiililaajakaistan etuja ovat:

  • Liikkuvuus: Mobiililaajakaista on saatavilla useimmissa paikoissa, mikä tarkoittaa, että voit käyttää internettiä liikkeellä ollessasi.
  • Ei asennusta: Mobiililaajakaista ei vaadi erillistä asennusta, joten se on nopea ja helppo ottaa käyttöön.
  • Laitevalinnat: Useissa laitteissa on valmiiksi sisäänrakennettu mobiililaajakaistayhteys, joten sinun tarvitsee vain hankkia sopiva liittymä tai SIM-kortti.

  Laajakaistat ovat siis monipuolisia ja tarjoavat niin nopeita kuin joustavia ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin. Kun valitset itsellesi sopivan laajakaistan, muista pohtia omia tarpeitasi ja alueesi saatavuutta, jotta löydät parhaiten sopivan vaihtoehdon.

  Laajakaistavertailu

  Mobiililaajakaista vs kiinteä laajakaista

  Mobiililaajakaistalla on monia etuja verrattuna kiinteään laajakaistaan. Yksi suurimmista on sen joustavuus. Mobiililaajakaista ei vaadi erillistä modeemia ja sen voi ottaa mukaansa minne ikinä meneekin. Tämä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon niille, jotka matkustavat paljon tai tekevät töitä eri paikoissa. Kuitenkin, kiinteä laajakaista yleensä tarjoaa paremman saatavuuden ja vakauden.

  Liittymä on tärkeä osa laajakaistaasi, joten vertailu eri vaihtoehtojen välillä on avain löytää parhaiten sopiva ratkaisu. Vertailua tehdessä kannattaa huomioida seuraavat tekijät:

  • Hinta: Tutustu eri tarjouksiin ja valitse edullisin.
  • Nopeus: Tee nopeustesti ja vertaa eri liittymien nopeuksia.
  • Saatavuus: Varmista, että liittymä on saatavilla alueellasi.
  • Toimitusaika: Selvitä, kuinka nopeasti saat laajakaistan käyttöösi.

  Laajakaistavertailu auttaa sinua löytämään sopivimman ratkaisun tarpeisiisi. Eri valikoimista löydät niin halvimpia vaihtoehtoja kuin nopeimpia laajakaistayhteyksiä.

  Valokuitunetti on kuitenkin erinomainen valinta, jos haluat nopeimman mahdollisen internet-yhteyden. Hintavertailu auttaa sinua löytämään parhaan tarjouksen, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi. Muista kuitenkin ottaa huomioon, että valokuitunetin saatavuus vaihtelee eri alueilla.

  Suosittelemme käyttämään puolueettomia sivustoja laajakaistavertailussa, jotta saat mahdollisimman laajan ja rehellisen käsityksen eri liittymien tarjonnasta. Voit käyttää esimerkiksi DNA saatavia palveluita tai muita luotettavia lähteitä saadaksesi vertailun, joka auttaa sinua tekemään parhaan päätöksen.

  Laajakaistavertailun avulla voit myös löytää tarjouksia, jotka tarjoavat tiettyjä etuja, kuten ilmaisen modeemin tai alennuksia liittymän hintaan.

  Laajakaista kotiin tai taloyhtiöön

  Nopealla laajakaistalla suoratoistopalvelut eivät pätki

  Koti ja taloyhtiö voivat nauttia nopeasta ja luotettavasta laajakaistasta, joka takaa sujuvan suoratoistopalveluiden käytön. Nopealla 1000 Mbit/s laajakaistalla voit katsella elokuvia ja sarjoja ilman katkoksia tai viiveitä.

  Laajakaistaratkaisuja on monia, kuten kaapeli, wimax, 5G-verkko ja valokuitunetti. Kaapelimodeemi on yksi suosituimpia ja luotettavimpia vaihtoehtoja kotiin ja taloyhtiöön.

  Laajakaista tuo varmuutta etätyöhön

  Luotettavalla ja nopealla laajakaistalla etätyöskentely onnistuu jouhevasti. Yhteyden luotettavuus ja nopeus ovat tärkeitä etätyössä, jotta videoneuvottelut ja tiedostojen lataukset sujuvat moitteettomasti. Valkokuitunetti tai 5G-verkko ovat erittäin hyvä valinta, jos etätyö on sinulle tärkeä osa arkea.

  • Kaapeli: tarjoaa nopeita ja luotettavia yhteyksiä kotiin ja taloyhtiöön.
  • Wimax: langaton laajakaistatekniikka, joka sopii etäisemmille alueille ja liikkuviin kohteisiin.
  • 5G-verkko: nopea ja kattava verkko, joka mahdollistaa jopa gigabitin nopeudet ja lyhyet viiveet.
  • Valokuitunetti: erittäin nopeaa ja vakaa yhteys, joka soveltuu hyvin etätyöhön ja raskaampiin tiedonsiirtotarpeisiin.

  Valitsemalla oikean laajakaistaratkaisun sinä ja taloyhtiösi koette sellaista yhteyden nopeutta ja luotettavuutta, joka sopii juuri teidän tarpeisiinne.

  Laajakaistan hinta ja tarjoukset

  Laajakaistan hinnat vaihtelevat eri operaattoreiden ja erilaisten laajakaistaliittymien välillä. On tärkeää ottaa huomioon tarjoukset ja laajakaista tarjous -kampanjat, kun etsit sopivinta liittymää. Tässä osiossa käydään läpi joitakin hinta- ja tarjousvaihtoehtoja.

  Halvin laajakaista ei välttämättä ole paras vaihtoehto jokaiselle käyttäjälle. On tärkeää ottaa huomioon oman käytön tarpeet. Peruskäyttäjä voi hyötyä edullisemmasta laajakaistasta, joka takaa riittävän nopeuden sähköpostin lukemiseen ja perusselailuun. Nettipelaaja tai suurten tiedostojen lataaja tarvitsee laajakaistalta enemmän tehoa.

  Laajakaistaan voi liittyä myös avauksmaksu, joka on yksittäinen kustannus liittymän avaamisesta. Tämä hinta kannattaa huomioida vertaillessa eri laajakaistat -vaihtoehtoja.

  Toisinaan operaattorit tarjoavat erilaisia etuja ja tarjouksia, kuten alennettuja kuukausimaksuja tai etuhinta joillekin palveluille, esimerkiksi kanavapaketeille.

  Seuraavassa on esimerkkejä erilaisten käyttäjien laajakaistavaihtoehdoista:

  • Peruskäyttäjä: Nopeus 50 Mbit/s, hinta 19,90 €/kk, ilman avauksmaksua
  • Nettipelaaja: Nopeus 200 Mbit/s, hinta 29,90 €/kk, avauksmaksu 29,90 €

  Muista, että hinnat voivat vaihdella operaattorien välillä ja tarjoukset saattavat muuttua ajan myötä. Vertaa eri operaattorien tarjouksia ja valitse omaan käyttöön parhaiten soveltuva suosikki.

  Usein kysytyt kysymykset

  Mikä on paras laajakaista kotiin?

  Paras laajakaista kotiin riippuu omista tarpeistasi ja käytöstäsi. Tarkastele eri tarjoajien (kuten DNA, Elisa ja Telia) tarjouksia ja vertaile niiden nopeuksia, hintoja ja muita ehtoja. Ottaessasi huomioon perheesi internetin käyttötottumukset, voit valita, mikä liittymä sopii parhaiten kotiisi.

  Kuinka paljon DNA laajakaista maksaa?

  DNA laajakaistan hinta riippuu valitsemastasi paketista, nopeudesta ja muista lisäpalveluista. Hinnat voivat vaihdella alkaen noin 20 eurosta kuukaudessa ylöspäin. Tarkista DNA verkkosivuilta uusimmat tarjoukset ja hinnat, jotta saat parhaan mahdollisen sopimuksen.

  Miten saan Elisalta netin kotiin?

  Saat Elisalta netin kotiin seuraavasti:

  1. Vieraile Elisan verkkosivuilla tai lähimmässä Elisan liikkeessä.
  2. Tutustu erilaisiin laajakaista- ja internettarjouksiin.
  3. Valitse sopiva laajakaista ja tehdä tilaus Elisan verkkosivuilla tai liikkeessä.
  4. Elisalta otetaan sinuun yhteyttä sopivan asennusajan sopimiseksi, ja nettiyhteys asennetaan kotiisi.

  Mikä on Telian laajakaistan hinta?

  Telian laajakaistan hinnat vaihtelevat valitun nopeuden ja muiden lisäpalvelujen mukaan. Yleensä hinnat alkavat noin 20 eurosta kuukaudessa ylöspäin. Käy Telian verkkosivuilla tai liikkeessä tutustumassa tarjouksiin ja valitsemassa sopivin laajakaista sinulle.

  Kuinka nopean yhteyden saa kiinteällä laajakaistalla?

  Kiinteän laajakaistan nopeudet voivat vaihdella tarjoajasta ja sijainnista riippuen. Suomessa nopeimmat yhteydet ovat jopa 1 gigabittiä sekunnissa (1 Gbps), mutta keskimääräiset nopeudet ovat usein 100 megabittiä sekunnissa (100 Mbps) tai enemmän. Nopeudet riippuvat usein kotisi sijainnista ja valitsemastasi paketista.

  Miten valitsen sopivan laajakaistan?

  Valitaksesi sopivan laajakaistan, ota huomioon seuraavat tekijät:

  1. Mieti, kuinka paljon nettiä käytät, mihin tarkoitukseen ja kuinka moni käyttäjä on kyseessä.
  2. Vertaa eri tarjoajien nopeuksia, hintoja ja muita ehtoja.
  3. Tarkasta, millaisia lisäpalveluja tarjoajat tarjoavat, kuten sähköposti, tietoturva tai erilaiset kanavapaketit.
  4. Lue arvosteluja ja kysy suosituksia tuttavilta tai internetin keskustelufoorumeilta.
  5. Tee päätös perustuen omaan budjettiin, tarpeisiin ja toiveisiin. Älä pelkää vaihtaa palveluntarjoajaa, jos et ole tyytyväinen valintaasi.