Mobiililaajakaista

Mobiililaajakaista lyhyesti

 • Mobiililaajakaista on kätevä vaihtoehto, kun haluat nettiyhteyden missä tahansa, missä on mobiiliverkon kattavuus.
 • Mobiililaajakaistan perusteet ovat yksinkertaiset: se toimii SIM-kortin avulla ja vaatii sopivan laitteen.

Vertaile eri operaattoreiden mobiililaajakaistaliittymiä löytääksesi itsellesi sopivan liittymän

mobiililaajakaista
Sisällysluettelo

  Mobiililaajakaista: Nopea ja kätevä internet-yhteys liikkeellä ollessa

  Mobiililaajakaista on mobiiliverkon kautta toimiva nettiliittymä, joka mahdollistaa internetin käytön missä tahansa, missä on mobiiliverkon kattavuus. Mobiililaajakaistan käyttö on yleistynyt viime vuosina, ja se onkin kätevä vaihtoehto, kun haluat nettiyhteyden esimerkiksi mökille, matkalle tai tilanteisiin, joissa kiinteän verkon käyttö ei ole mahdollista.

  Mobiililaajakaistan perusteet ovat yksinkertaiset: se toimii SIM-kortin avulla ja vaatii vain sopivan laitteen, joka tukee mobiililaajakaistaa. Mobiililaajakaistan nopeus vaihtelee operaattoreiden ja liittymien välillä, mutta 5G-verkon myötä nopeudet ovat kasvaneet entisestään. Mobiililaajakaista on myös kätevä vaihtoehto, kun tarvitset nettiä älylaitteisiin, kuten tablettiin tai reitittimeen.

  Jos olet kiinnostunut mobiililaajakaistan hinnasta ja tarjouksista, kannattaa vertailla eri operaattoreiden liittymiä. DNA, Elisa ja Telia tarjoavat kaikki erilaisia mobiililaajakaistaliittymiä, joita voi vertailla esimerkiksi Datame.fi-palvelun avulla. Löydät helposti itsellesi sopivan liittymän, joka vastaa tarpeitasi ja budjettiasi.

  Mobiililaajakaistan perusteet

  Mobiililaajakaista on liikkuva internetyhteys, joka toimii SIM-kortin avulla. Se mahdollistaa netin käyttämisen läppäristä, tabletista, puhelimesta tai muusta päätelaitteesta. Mobiililaajakaista on kätevä vaihtoehto silloin, kun haluat käyttää nettiä liikkeessä tai mökillä.

  4G ja 5G Teknologiat

  Mobiililaajakaista toimii 4G- ja 5G-teknologioilla, jotka mahdollistavat nopean ja luotettavan yhteyden. 4G-teknologia on jo laajalti käytössä ja tarjoaa nopean yhteyden lähes kaikkialla Suomessa. 5G-teknologia on vasta kehitteillä, mutta sen odotetaan tarjoavan entistä nopeamman ja luotettavamman yhteyden.

  Nettiliittymä ja nopeus

  Mobiililaajakaistan käyttöön tarvitset nettiliittymän, joka sisältää sopivan datamäärän ja datanopeuden. Nopeus vaihtelee liittymästä riippuen, mutta yleisesti ottaen mobiililaajakaista tarjoaa nopeamman yhteyden kuin perinteinen ADSL-laajakaista.

  Nettiliittymän valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota datamäärään ja nopeuteen. Liian pieni datamäärä voi johtaa ylimääräisiin kustannuksiin, kun taas liian hidas yhteys voi haitata netin käyttöä.

  Kannattaa käyttää lve.fi puhelinliittymävertailua löytääksesi parhaan puhelinliittymän juuri sinulle.

  Mobiililaajakaistan hinnat ja tarjoukset

  Mobiililaajakaistan hinnat voivat vaihdella paljon eri operaattoreiden välillä. Hinnat riippuvat usein siitä, minkä nopeuden ja datamäärän haluat. Halvin mobiililaajakaista voi maksaa alle 10 euroa kuukaudessa, kun taas nopeampi ja rajattomalla datalla varustettu liittymä voi maksaa yli 40 euroa kuukaudessa.

  Telia tarjoukset

  Telia tarjoaa usein erilaisia tarjouksia mobiililaajakaistoille. Esimerkiksi Telia tarjoaa tällä hetkellä rajattoman datan mobiililaajakaistan hintaan 29,90 euroa kuukaudessa. Tarjous on voimassa uusille asiakkaille, ja se sisältää myös 5G-verkon käytön.

  Mobiililaajakaistavertailu

  Kannattaa vertailla eri operaattoreiden mobiililaajakaistoja ennen sopimuksen tekemistä. Vertailun avulla voit löytää edullisimman ja sopivimman liittymän juuri sinun tarpeisiisi. LVE.fi on hyvä paikka vertailla eri mobiililaajakaistoja ja muita puhelinliittymiä. Palvelu on helppokäyttöinen ja auttaa sinua löytämään parhaan tarjouksen.

  Muutama esimerkki mobiililaajakaistan hinnasta:

  Operaattori Nopeus Hinta
  DNA 1000 Mbit/s 44,99 €/kk
  Elisa 100 Mbit/s 19,90 €/kk
  Telia Rajaton data 29,90 €/kk

  Kannattaa myös huomioida, että mobiililaajakaistan nopeus ja saatavuus voi vaihdella alueittain. Ennen sopimuksen tekemistä kannattaa tarkistaa, että valitsemasi operaattorin verkko toimii hyvin omalla alueellasi.

  Mobiililaajakaista kotiin ja mökille

  Mobiilinetti kotiin

  Mobiililaajakaista on erinomainen valinta, kun tarvitset nopean ja luotettavan nettiyhteyden kotiin. Mobiilinetti kotiin on helppo asentaa ja käyttää, sillä se ei vaadi erillistä modeemia tai kaapelia. Voit käyttää mobiililaajakaistaa esimerkiksi kodin tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

  Mobiililaajakaistan avulla voit surffata netissä rajattomasti kotimaassa. Valitse sopiva liittymä sen mukaan, kuinka paljon käytät nettiä ja millaisia nopeuksia tarvitset. Mobiililaajakaistan etuna on myös se, että voit ottaa sen mukaan minne tahansa, kunhan alueella on kattava 4G- tai 5G-verkko.

  Laajakaista mökille

  Mökkiläinen tarvitsee nettiyhteyden myös vapaa-ajanasunnolleen. Mobiililaajakaista on kätevä ratkaisu, sillä se toimii langattomasti ja on helppo ottaa mukaan mökille. Voit käyttää nettiä esimerkiksi mökin tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

  Mobiililaajakaista on erityisen hyvä valinta, jos mökkisi sijaitsee alueella, jossa ei ole saatavilla kiinteää laajakaistaa. Voit valita sopivan liittymän sen mukaan, kuinka paljon käytät nettiä ja millaisia nopeuksia tarvitset. Muista kuitenkin, että mobiililaajakaistan nopeus voi vaihdella alueen verkkokatveiden ja ruuhkien mukaan.

  Jos mökilläsi on hyvä kattavuus, voit käyttää mobiililaajakaistaa myös langattomana verkkona. Voit jakaa netin esimerkiksi usean laitteen kesken käyttämällä mobiililaajakaistan mukana tulevaa WiFi-tukiasemaa.

  Muista vertailla eri laajakaistaliittymiä ennen sopimuksen tekemistä. LVE.fi -sivustolla voit vertailla eri operaattoreiden tarjoamia liittymiä ja löytää juuri sinulle sopivan puhelinliittymän.

  Mobiililaajakaistan käyttö älylaitteissa

  Mobiililaajakaista on erinomainen tapa saada nettiyhteys älylaitteisiin kuten tabletteihin ja läppäreihin paikasta riippumatta. Tässä osiossa käymme läpi, miten voit käyttää mobiililaajakaistaa älylaitteissasi.

  Tabletissa

  Tabletin käyttäminen mobiililaajakaistan kanssa on helppoa. Tarvitset vain toimivan SIM-kortin, jossa on nettiliittymä. Tämän jälkeen voit yhdistää tabletin mobiililaajakaistaan ja surffata netissä missä tahansa.

  Jos käytät Samsung-tablettia, voit käyttää Samsungin omaa SmartThings-sovellusta älylaitteiden etäohjaukseen. Tämä sovellus mahdollistaa esimerkiksi kodin valaistuksen ja musiikin ohjaamisen tabletilla.

  Läppärissä

  Mobiililaajakaistan käyttö läppärissä vaatii yleensä nettitikkua tai mobiilireititintä. Tarvitset myös toimivan SIM-kortin, jossa on nettiliittymä. Tämän jälkeen voit yhdistää läppärin mobiililaajakaistaan ja käyttää nettiä missä tahansa.

  Jos käytät iPadia, voit käyttää Apple Remote Desktop -sovellusta älylaitteiden etäohjaukseen. Tämä sovellus mahdollistaa esimerkiksi tiedostojen jakamisen ja laitteen hallinnan toisesta laitteesta.

  Kannattaa muistaa, että mobiililaajakaistan nopeus ja toimivuus voi vaihdella alueittain ja operaattoreittain. Siksi onkin tärkeää vertailla eri operaattoreiden tarjoamia mobiililaajakaistapaketteja ja valita itselleen sopivin vaihtoehto. Voit käyttää lve.fi-palvelua vertaillaksesi eri operaattoreiden tarjoamia puhelinliittymäpaketteja ja löytää itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

  Muista myös, että mobiililaajakaistan käyttö voi aiheuttaa ylimääräisiä kuluja, jos ylität liittymäsi datarajan. Tämän vuoksi on tärkeää valita sopiva datamäärä ja seurata omaa käyttöä.

  Mobiililaajakaistan kuuluvuus ja nopeudet

  Mobiililaajakaistan kuuluvuus voi vaihdella alueittain, ja se voi vaikuttaa merkittävästi netin nopeuteen. Voit tarkistaa oman alueesi kuuluvuuskartasta, joka näyttää suuntaa-antavat tiedonsiirtoyhteyksien nopeudet ja puheluiden sekä viestien kuuluvuusalueet. On hyvä huomata, että kuuluvuuskartta on vain suuntaa-antava, eikä se takaa täydellistä kuuluvuutta kaikilla alueilla.

  Nopeudet

  Mobiililaajakaistan nopeus riippuu monista tekijöistä, kuten käyttöpaikan rakennuksen sisällä, etäisyydestä tukiasemasta, yhtäaikaisten käyttäjien määrästä ja materiaaleista reitittimen ja tukiaseman välillä. 4G-verkon maksiminopeus on 100 Mbit/s, kun taas 5G-verkon maksiminopeus voi nousta jopa 10 Gbit/s. On kuitenkin tärkeää huomata, että nämä ovat teoreettisia maksiminopeuksia, ja todellinen nopeus voi olla huomattavasti alhaisempi.

  Jos etsit parasta puhelinliittymää, kannattaa käyttää lve.fi puhelinliittymävertailua. Vertailu auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan liittymän, joka tarjoaa hyvän kuuluvuuden ja nopeuden kohtuulliseen hintaan.

  Mobiililaajakaistan edut ja palvelut

  Mobiililaajakaista tarjoaa monia etuja verrattuna kiinteään laajakaistaan. Voit käyttää sitä missä tahansa, kunhan sinulla on mukana laite, jossa on sim-korttipaikka. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää mobiililaajakaistaa esimerkiksi mökillä tai matkoilla. Mobiililaajakaista on myös yleensä nopeampi kuin perinteinen ADSL-laajakaista.

  C More -suoratoistopalvelu

  Telia tarjoaa asiakkailleen C More -suoratoistopalvelun, joka sisältää laajan valikoiman sarjoja, elokuvia, lastenohjelmia ja TV-ohjelmia. Palvelusta löytyy muun muassa suosittu Salatut elämät -sarja sekä brittiläinen suoratoistopalvelu BritBox. Voit myös tilata hayu-, Total+- ja Telia Liigapassi -kanavapaketit suoraan C More -palvelusta.

  Telia Liigapassi

  Telia Liigapassi tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden seurata jääkiekon SM-liigaa, Mestistä ja SHL:ää sekä jalkapallon La Ligaa. Palvelu sisältää myös Mestarien liigan ottelut. Telia Liigapassi on saatavilla mobiililaajakaistan kautta, joten voit seurata suosikkijoukkueesi pelejä missä tahansa.

  Muista, että voit vertailla eri puhelinliittymiä ja niiden hintoja lve.fi -sivustolla. Näin löydät helposti itsellesi sopivan ja edullisen liittymän.

  Mobiililaajakaistan valikoima

  Jos etsit mobiililaajakaistaa, sinulla on monia vaihtoehtoja valittavana. Voit valita laajakaistaliittymän, modeemin tai reitittimen, mokkulan, sim-kortin tai nettikortin. Laajakaistaliittymät ovat yleensä ilman määräaikaisuutta, joten voit valita sopivan liittymän helposti.

  Laajakaistaliittymät

  Laajakaistaliittymät ovat yksi suosituimmista vaihtoehdoista mobiililaajakaistan hankkimiseen. DNA mobiililaajakaistaliittymät ovat erittäin suosittuja ja tarjoavat nopean ja luotettavan yhteyden. DNA liittymät ovat myös ilman määräaikaisuutta, joten voit valita sopivan liittymän helposti.

  Modeemit ja reitittimet

  Modeemit ja reitittimet ovat toinen suosittu vaihtoehto mobiililaajakaistan hankkimiseen. Modeemit ja reitittimet tarjoavat usein nopeamman yhteyden kuin mokkulat. DNA modeemit ja reitittimet ovat erittäin suosittuja ja tarjoavat nopean ja luotettavan yhteyden.

  Jos et ole varma, mikä mobiililaajakaistan vaihtoehto sopii sinulle parhaiten, voit käyttää lve.fi puhelinliittymävertailua löytääksesi parhaan puhelinliittymäsuunnitelman.

  Mobiililaajakaistan käyttö ulkomailla

  Jos matkustat ulkomaille, voit käyttää mobiililaajakaistaa myös siellä. Tässä osiossa käymme läpi, miten käytät mobiililaajakaistaa ulkomailla ja mitä sinun tulee ottaa huomioon.

  Roaming EU/Eta-Maissa

  EU/ETA-maissa matkustaessasi voit käyttää mobiililaajakaistaa kotimaan hinnoilla. Roaming-maksut on poistettu EU/ETA-maissa, joten sinun ei tarvitse huolehtia ylimääräisistä kustannuksista. Huomioithan kuitenkin, että roaming-maksut voivat edelleen olla voimassa, jos käytät mobiililaajakaistaa EU/ETA-maiden ulkopuolella.

  Pohjolassa ja Baltiassa

  Pohjoismaissa ja Baltian maissa voit käyttää mobiililaajakaistaa kotimaan hinnoilla. Tämä koskee seuraavia maita: Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Viro, Latvia ja Liettua. Huomioithan, että jos käytät mobiililaajakaistaa näiden maiden ulkopuolella, roaming-maksut voivat olla voimassa.

  Kun matkustat ulkomaille, on tärkeää tarkistaa, että mobiililaajakaistasopimuksesi sisältää roaming-palvelut. Tarkista myös, että mobiililaajakaistasopimuksesi kattaa maat, joissa aiot matkustaa.

  Jos haluat löytää parhaan puhelinliittymän, kannattaa käyttää lve.fi -sivuston puhelinliittymävertailua. Sivusto auttaa sinua vertailemaan eri puhelinliittymiä ja löytämään juuri sinulle sopivan vaihtoehdon.

  Muita mobiililaajakaistan käyttökohteita

  Jos tarvitset internet-yhteyttä paikassa, jossa ei ole kiinteää laajakaistaa, mobiililaajakaista voi olla ratkaisu ongelmaasi. Mobiililaajakaista sopii hyvin esimerkiksi mökille, matkailuautoon tai veneeseen. Lisäksi mobiililaajakaistaa voi käyttää moniin muihin tarkoituksiin, kuten valvontakameran, riistakameran tai koirapannan yhteydessä.

  Valvontakamera

  Valvontakameran avulla voit pitää silmällä kotiasi tai yritystäsi, vaikka et olisi paikalla. Mobiililaajakaistan avulla voit lähettää kameran tallentamaa kuvaa tai videota suoraan puhelimeesi tai tietokoneellesi. Näin voit seurata tilannetta reaaliajassa ja tarvittaessa hälyttää viranomaiset.

  Riistakamera

  Riistakameran avulla voit seurata metsästysmaasi eläimiä tai vaikkapa tarkkailla luonnoneläimiä. Mobiililaajakaistan avulla voit lähettää kameran tallentamaa kuvaa tai videota suoraan puhelimeesi tai tietokoneellesi. Näin voit seurata tilannetta reaaliajassa ja tarvittaessa suunnitella metsästystä tai muuta toimintaa.

  Koirapanta

  Koiranomistajana haluat varmasti pitää huolta lemmikistäsi. Mobiililaajakaistan avulla voit seurata koiran sijaintia ja liikkeitä koirapannan avulla. Näin voit varmistaa, että koira ei karkaa tai eksy. Lisäksi voit seurata koiran terveyttä ja aktiviteetteja.

  Kannattaa kuitenkin muistaa, että mobiililaajakaistan nopeus ja kuuluvuus voivat vaihdella alueittain. Ennen kuin hankit mobiililaajakaistan, kannattaa tarkistaa kuuluvuusalueesi.

  Jos olet epävarma siitä, mikä mobiililaajakaista sopii parhaiten tarpeisiisi, voit käyttää lve.fi puhelinliittymävertailua. Vertailun avulla voit löytää parhaan puhelinliittymän juuri sinun tarpeisiisi.

  Mobiililaajakaistan tietoturva

  Kun käytät mobiililaajakaistaa, on tärkeää pitää mielessä tietoturva. Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla voit suojata tietosi ja laitteesi.

  • Käytä vahvaa salasanaa: Älä käytä helposti arvattavia salasanoja, kuten syntymäpäivääsi tai nimeäsi. Käytä vahvaa salasanaa, joka sisältää erikoismerkkejä, numeroita ja kirjaimia.
  • Päivitä ohjelmistosi: Pidä laitteesi ohjelmisto ajan tasalla, jotta voit hyödyntää uusimpia tietoturvaominaisuuksia.
  • Käytä VPN: Käytä virtuaalista yksityisverkkoa (VPN) suojatakseen tietosi ja estääksesi hakkerointia.
  • Vältä julkisia Wi-Fi-verkkoja: Vältä julkisia Wi-Fi-verkkoja, jotka voivat olla alttiita hakkeroinnille. Käytä sen sijaan oman mobiililaajakaistasi turvallista yhteyttä.
  • Käytä tietoturvaohjelmistoa: Asenna tietoturvaohjelmisto laitteeseesi, jotta voit suojata tietosi haittaohjelmilta ja viruksilta.
  • Huolehdi SIM-kortistasi: Pidä SIM-korttisi turvassa ja estä sen joutuminen vääriin käsiin. Jos kadotat SIM-korttisi, ilmoita siitä välittömästi operaattorillesi.

  Kun noudatat näitä tietoturvavinkkejä, voit suojata tietosi ja laitteesi mobiililaajakaistan käytön aikana.

  Muista myös vertailla eri operaattorien mobiililaajakaista-tarjouksia ja löytää paras sopimus tarpeisiisi. Voit käyttää lve.fi-verkkosivustoa, joka tarjoaa vertailupalvelun eri puhelinliittymille.

  Usein kysytyt kysymykset

  Miten mobiililaajakaista toimii?

  Mobiililaajakaista käyttää langatonta verkkoa, joka mahdollistaa internetin käytön missä tahansa, kunhan signaali riittää. Mobiililaajakaista toimii yleensä matkapuhelinverkon kautta, ja sen nopeus riippuu siitä, kuinka hyvä signaali alueella on.

  Mitä eroa on mobiililaajakaistalla ja kiinteällä laajakaistalla?

  Mobiililaajakaista on langaton ja toimii matkapuhelinverkon kautta. Kiinteä laajakaista taas käyttää kaapeli- tai DSL-yhteyttä. Kiinteä laajakaista on yleensä nopeampi ja vakaa, mutta mobiililaajakaista mahdollistaa internetin käytön missä tahansa, kunhan signaali riittää.

  Mikä on Telian mobiililaajakaistan nopeus?

  Telian mobiililaajakaistan nopeus riippuu liittymästä ja alueesta, jossa käytät sitä. Telian 4G-verkon maksiminopeus on 300 Mbit/s, ja 5G-verkon maksiminopeus on jopa 1 Gbit/s.

  Mikä on DNA Matkanetti 4G 50M?

  DNA Matkanetti 4G 50M on mobiililaajakaistaliittymä, joka tarjoaa 50 Mbit/s maksiminopeuden. Liittymä sopii hyvin esimerkiksi matkailijalle tai mökkiläiselle, joka tarvitsee internetin käyttömahdollisuuden missä tahansa.

  Mikä on Elisan mobiililaajakaistan hinta?

  Elisan mobiililaajakaistan hinta riippuu liittymästä ja käyttötavoista. Hinnat vaihtelevat yleensä nopeuden ja datamäärän mukaan. Elisan liittymissä on usein myös erilaisia etuja, kuten rajaton netinkäyttö tiettyyn määrään asti.

  Mistä löydän parhaat tarjoukset mobiililaajakaistasta?

  Parhaat tarjoukset mobiililaajakaistasta löytyvät yleensä operaattoreiden verkkosivuilta. Voit myös käyttää lve.fi puhelinliittymävertailua löytääksesi parhaan puhelinliittymän tarpeisiisi. Vertailu auttaa sinua löytämään sopivan liittymän nopeuden, datamäärän ja hinnan suhteen.