Kerrostalo sähkönkulutus

Kerrostalojen sähkönkulutus muodostuu monista eri tekijöistä ja se vaihtelee huomattavasti riippuen asunnon koosta, asukkaiden määrästä sekä käytössä olevista laitteista ja valaistuksesta. Keskimäärin, yksiöstä kaksioon asuvien kuukausittainen sähkölasku voi olla noin 25 euroa, mikä kattaa sähkön energiahinnan sekä siirtomaksut, perusmaksut ja verot. Energiankulutuksessa suurimmat yksittäiset kulutuserät ovat usein kodinkoneet, kuten kylmälaitteet ja astianpesukoneet, sekä kodin viihde-elektroniikka.

Valaistus on myös merkittävä tekijä kotisi energiankulutuksessa, vaikkakin energiatehokkaat valaistusratkaisut ovat vähentäneet sen osuutta. Erityisen tärkeää on huomioida, kuinka asumistottumukset, kuten saunominen tai kodin lämpötilan säätely, vaikuttavat energiankulutukseen. Energiansäästövinkkejä hyödyntämällä ja sähkönkulutustapoja muokkaamalla on mahdollista alentaa sähkölaskusi summaa ja samalla edistää ympäristön hyvinvointia.

Tietoisuus omasta sähkönkulutuksestasi on ensimmäinen askel kohti energiatehokkaampaa arkea kerrostaloasunnossa. Voit vertailla ja kilpailuttaa sähkötarjouksia, jotta löydät sinun tarpeisiisi parhaiten soveltuvan ja edullisimman vaihtoehdon. Kodin sähkönkulutusta leikkaamalla voit pienentää merkittävästi sähkölaskuasi.