TV sähkönkulutus

Televisiot ovat keskeinen osa arkielämää ja viihdettä, mutta oletko koskaan pysähtynyt miettimään, kuinka paljon sähköä televisiosi kuluttaa? Tietoisuus sähkönkulutuksesta on tärkeää sekä sähkölaskusi että ympäristön kannalta. Nykyajan televisiot ovat kehittyneet huimasti viime vuosikymmenten aikana, minkä ansiosta niiden energiatehokkuus on parantunut. Esimerkiksi LED-televisiot kuluttavat huomattavasti vähemmän energiaa kuin vanhemmat plasmatelevisiot.

Katselutottumukset ja television asetukset vaikuttavat merkittävästi sähkönkulutukseen. Television koko ja katseluaika ovat avaintekijöitä, jotka määrittävät, kuinka paljon sähköä käytetään, ja näiden tietojen ymmärtäminen voi auttaa vähentämään energiankulutusta kotonasi. Huomaat, että televisioiden, tietokoneiden ja niiden oheislaitteiden sähkönkulutus on keskimäärin 7 % kodin sähkönkulutuksesta.

On hyvä tietää, että iso televisio voi kuluttaa varsin paljon sähköä, tehoa voi olla jopa 800 wattia. Tästä syystä on suositeltavaa käyttää televisiota tarpeen mukaan ja kytkeä se kokonaan pois päältä, kun sitä ei käytetä, sen sijaan että jättäisit sen valmiustilaan. Energiansäästöön vaikuttavat tehokkaasti myös pienet toimet, kuten kirkkauden ja kontrastin säätö.