Sähkönkulutus kesällä

Kesän saapuessa huomaat sähkönkulutuksessa tapahtuvan muutoksen. Lämpötilan noustessa päiväsaikaan tarve kotien lämmittämiselle vähenee, mikä näkyy suoraan sähkölaskussa. Kesäkuukausina, kun ulkolämpötila on korkeampi, kuluu energiaa vähemmän lämmitykseen ja enemmän esimerkiksi ilmastointiin tai viilennysjärjestelmiin, mikäli sellaisia käytetään. Tämä on mainio aika miettiä energiansäästöä ja ehkä suunnata katseet uusiutuvaan energiaan, kuten maalämpöön, tai harkita energiaa säästävien kodinkoneiden hankintaa.

Sähkön hinnan vaihtelut voivat kannustaa sinua tarkastelemaan omaa sähkönkäyttöä ja sähkösopimuksesi ehtoja erityisesti kesällä, kun sähkön tuotanto ja teollisuuden sähkönkulutus yleensä laskevat. Tämä saattaa luoda edullisia mahdollisuuksia sähkön kilpailuttamiseen. Omakotitalon, kerrostalon tai rivitalon asukkaana voit myös hyödyntää kesän auringonvaloa ja pidempiä päiviä vähentääksesi valaistukseen käytettävää energiaa.

Voit myös hyödyntää kesän tarjoamia mahdollisuuksia sähköauton lataamiseen, sillä monilla alueilla jäähdytyksen tarve pienenee ja mahdollistaa ylimääräisen sähköenergian ohjauksen ajoneuvojen lataukseen. Voimajärjestelmän kannalta kesä on usein vakaa aika, ja voit suunnitella kulutustasi tietäen, että sähköntuotanto on yleensä keskeytymätöntä ja luotettavaa.