Poreallas sähkönkulutus

Kun harkitset ulkoporealtaan hankintaa tai sinulla on jo yksi käytössäsi, on tärkeää ymmärtää, millainen vaikutus porealtaan käytöllä on sähkönkulutukseesi. Porealtaan sähkönkulutus voi vaihdella suuresti mallista, altaan koosta ja käyttötavasta riippuen. Tehokäyttö, kuten jatkuva lämmitys ja poreiden käyttö, lisää energian tarvetta. Pienen porealtaan sähkönkulutus voi olla noin 1,5–5,5 kW tunnissa, kun taas suuremmat mallit voivat kuluttaa 3,5–7,5 kW tuntia kohti.

Sähkönkulutus ei ole kuitenkaan staattinen luku, vaan siihen vaikuttavat monet tekijät, kuten ulkolämpötila, eristeiden laatu ja kuinka usein allasta käytetään. Talviolosuhteissa, kun ulkolämpötila laskee, lämmityksen tarve nousee väistämättä pitääkseen veden miellyttävän lämpimänä. Tästä syystä onkin viisasta kiinnittää huomiota altaan energiatehokkuuteen ja mahdollisiin energiansäästötoimenpiteisiin.

Energiankulutuksen hallintaan voi vaikuttaa myös itse – esimerkiksi sijoittamalla allas suojaisaan paikkaan, käyttämällä lämpökantta ja hyödyntämällä energiansäästöasetuksia, kuten alalämpötila-asetusta. Nämä toimet auttavat optimoimaan sähkönkulutusta ja pitämään kustannukset kurissa.