Lämminvesivaraajan sähkönkulutus

Kun pohditaan kotitalouden energiankulutusta, lämminvesivaraajan sähkönkulutus nousee usein keskeiseksi aiheeksi. Tiedostamattasi lämminvesivaraaja saattaa olla yksi suurimmista sähköä kuluttavista laitteista kodissasi. Sekä varaajan koko että käyttötapasi vaikuttavat sähkönkulutukseen merkittävästi. On arvioitu, että tyypilliset lämminvesivaraajat kuluttavat noin 1-2 kWh sähköä tunnissa vettä lämmittäessään.

Energiatalouden kannalta lämmin vesi on merkittävä kustannustekijä, ja onkin hyvä tietää, miten lämminvesivaraajan tehokkuutta voidaan parantaa. Varaajasi sähkönkulutusta voivat pienentää esimerkiksi säännöllinen huolto ja älykkäät säästöratkaisut, kuten älykäs lämminvesivaraaja, joka optimoi toimintansa ja ilmoittaa mahdollisista vioista.

Muista, että lämminvesivaraajan energiankulutukseen voit vaikuttaa myös päivittäisissä toimissasi. Esimerkiksi suihkussa käynti tai astianpesukoneen kuumavesipesu vaikuttavat lämminveden kulutukseen. Lisätietoja lämminveden kulutuksesta ja säästövinkkejä lämminvesivaraajan tehokasta käyttöä varten löydät myös sivustolta Motiva.