Kaksion sähkönkulutus

Sähkönkulutus on tärkeä osa jokapäiväistä elämääsi, ja sen ymmärtäminen voi auttaa sinua säästämään energiaa sekä rahaa. Kaksiossa asuminen tuo mukanaan omat uniikit energiantarpeensa. Yleisesti ottaen normaali kaksion sähkönkulutus vuodessa on noin 2000 kWh. Jos kaksiossa on sauna, sähkönkulutus voi nousta suunnilleen 2600 kWh vuodessa, sillä sähkökiuas on usein eniten energiaa kuluttava laite kodissasi.

Energiankulutusta miettiessäsi huomioi, että asumismuotosi ja asumisen tapasi ovat avainasemassa sähkönkulutuksen määrittämisessä. Kaksion sähkönkulutus voi vaihdella riippuen useista tekijöistä, kuten kodinkoneiden energiatehokkuudesta, lämmitysjärjestelmästä, ja siitä, kuinka energiatietoisesti asunnossa eletään. Tietoisuus ja valinnat esimerkiksi sähkösopimuksessa vaikuttavat olennaisesti vuosittaiseen kulutukseen.

Kulutukseen vaikuttavat myös asuinympäristön erityispiirteet. Esimerkiksi kerrostalossa sähkönkulutus on yleensä pienempi kuin rivitalossa. Tämä ero johtuu muun muassa erilaisten lämmitysratkaisujen ja yhteisten tilojen lämmityksen vaikutuksesta kokonaisenergiankulutukseen. Energiankulutukseen voit vaikuttaa monilla arkipäivän valinnoilla, ja pienilläkin muutoksilla on merkitystä pitkällä tähtäimellä.