4G liittymä

4G liittymä lyhyesti

 • 4G-liittymä tarjoaa nopeamman ja tehokkaamman yhteyden kuin 3G-liittymä.
 • 4G-liittymän avulla voit ladata ja lähettää tiedostoja nopeammin, katsella suoratoistovideoita ilman viiveitä ja pelata pelejä ilman häiriöitä.
 • 4G-liittymä on käytettävissä useimmilla matkapuhelinoperaattoreilla ja se on yhteensopiva useimpien uusien matkapuhelimien kanssa.

Sisällysluettelo

  4G-liittymä: Nopea ja luotettava yhteys missä tahansa

  4G-liittymä: Nopeampi ja tehokkaampi yhteys

  Haluatko nopeamman ja tehokkaamman yhteyden matkapuhelimeesi? 4G-liittymä on ratkaisu tähän ongelmaan. 4G on neljännen sukupolven matkapuhelinverkko, joka tarjoaa nopeamman ja tehokkaamman yhteyden kuin edeltäjänsä, 3G. 4G-liittymä mahdollistaa nopean nettiyhteyden, joka on käytettävissä missä tahansa ja milloin tahansa.

  4G-liittymän avulla voit ladata ja lähettää tiedostoja nopeammin, katsella suoratoistovideoita ilman viiveitä ja pelata pelejä ilman häiriöitä. Nopeampi yhteys tarkoittaa myös parempaa äänenlaatua puheluissa ja videopuheluissa. 4G-liittymä on käytettävissä useimmilla matkapuhelinoperaattoreilla ja se on yhteensopiva useimpien uusien matkapuhelimien kanssa.

  4G Liittymä: Yleiskatsaus

  Jos etsit nopeaa ja luotettavaa internet-yhteyttä matkapuhelimellesi, 4G-liittymä on hyvä vaihtoehto. 4G-verkko on neljännen sukupolven matkapuhelinverkko, joka tarjoaa nopeamman ja paremman yhteyden kuin aiemmat teknologiat, kuten 3G. 4G-liittymät ovat yleisesti hyvä valinta nykypäivänä, sillä ne tarjoavat nopeat ja luotettavat yhteydet mobiiliverkossa.

  4G-liittymät mahdollistavat myös korkealaatuisen videopuheluiden ja videoiden suoratoiston. Lisäksi 4G-liittymillä voit lähettää ja vastaanottaa suuria tiedostoja nopeasti ja helposti.

  Kun valitset 4G-liittymää, sinun kannattaa harkita tarvitsetko rajattoman datan, puhelut tai viestit. Monet operaattorit tarjoavat erilaisia ​​liittymävaihtoehtoja, jotka vastaavat erilaisiin tarpeisiin.

  Jos haluat löytää parhaan 4G-liittymän, kannattaa käyttää LVE.fi puhelinliittymävertailua. Tämä vertailu auttaa sinua löytämään liittymän, joka vastaa tarpeitasi ja budjettiasi.

  Nopeus ja kuuluvuus

  4G-liittymät ovat erittäin nopeita ja tarjoavat yleensä maksiminopeuden jopa 300 Mbit/s. Nopeus riippuu kuitenkin monista tekijöistä, kuten signaalin voimakkuudesta ja käytetystä laitteesta. Hyvä 4G-liittymän nopeus riippuu myös siitä, mihin mobiililaajakaistaliittymää käytetään. Yleensä 100 Mbit/s riittää useimmille käyttäjille.

  Kuuluvuus on myös erittäin tärkeä tekijä mobiililiittymää valittaessa. DNA 4G-verkko kattaa jo 99 % suomalaisista ja huippunopea 5G-verkko laajenee koko ajan. Moin liittymät ovat aina joko 5G- tai 4G-liittymiä, ja Moin 5G liittymät ovat ehkä Euroopan reiluimmat. Mikäli joillain alueilla 5G-verkkoa ei 5G-liittymille vielä ole, siirtyy liittymä automaattisesti käyttämään 4G-verkkoa 4G-liittymän hinnan mukaisesti. Voit tarkistaa liittymän kuuluvuuden ja netin nopeuden haluamassasi osoitteessa kuuluvuuskartasta.

  Jos etsit parasta puhelinliittymää, kannattaa käyttää lve.fi -sivuston puhelinliittymien vertailupalvelua. Palvelu auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan liittymän, joka tarjoaa parhaan mahdollisen nopeuden ja kuuluvuuden.

  Vertailu ja hinnat

  Jos etsit edullista 4G-liittymää, kannattaa vertailla eri operaattoreiden tarjouksia ja hintoja. Alla on listattu eri operaattoreiden tarjoamia 4G-liittymiä ja niiden hintoja.

  Operaattori Liittymän nimi Hinta/kk Datan määrä
  DNA Rajaton 4G 24,90 € Rajaton
  Telia Rajaton 4G 29,90 € Rajaton
  Elisa (Saunalahti) Rajaton 4G 24,90 € Rajaton
  Moi Mobiili Potti 9 € 6 GB

  DNA, Telian ja Elisan (Saunalahden) rajattomat 4G-liittymät ovat hieman kalliimpia kuin Moi Mobiilin Potti, mutta ne tarjoavat rajattoman datan käytön. Jos käytät paljon dataa, kannattaa harkita rajatonta liittymää.

  Jos taas käytät vähemmän dataa, Moi Mobiilin Potti voi olla hyvä vaihtoehto. Voit tilata juuri tarvitsemasi määrän liittymiä ja jakaa datan niiden kesken. Tämä voi säästää rahaa, jos et tarvitse useampaa liittymää.

  Muista, että operaattoreiden tarjoukset ja hinnat voivat muuttua, joten kannattaa tarkistaa ajantasaiset tiedot suoraan operaattoreiden verkkosivuilta tai käyttää lve.fi puhelinliittymien vertailupalvelua löytääksesi itsellesi parhaan liittymän tarjouksen.

  Rajattomuus ja datakatto

  Kun valitset 4G-liittymää, sinun on päätettävä, haluatko rajattoman netin vai datapaketin, jossa on datakatto. Rajattomalla netillä voit käyttää internetiä rajattomasti ilman datakattoa. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia siitä, kuinka paljon dataa käytät kuukaudessa, sillä et joudu maksamaan lisämaksuja korkeasta datankäytöstä. Rajattomia liittymiä tarjoavat useat operaattorit, kuten Moi, DNA ja Telia.

  Datakatto tarkoittaa, että liittymääsi kuuluvan mobiilidatan määrää on rajattu. Tämä tarkoittaa, että sinulla ei ole käytössäsi rajatonta nettiä, vaan datapakettiin sisältyvä datamäärä on rajoitettu. Esimerkiksi 5 Gt datakaton sisältävässä liittymässä sinulla on käytössäsi viisi gigatavua mobiilidataa kuukaudessa. Tämä riittää yleensä kevyempään netin käyttöön, kuten sähköpostien lukemiseen ja some-selaamiseen.

  Kun valitset liittymää, sinun tulee miettiä omaa käyttötarvettasi ja sitä, kuinka paljon käytät nettiä kuukaudessa. Jos käytät paljon nettiä, kannattaa harkita rajatonta liittymää. Jos taas käytät nettiä vain kevyesti, voi datakatto olla hyvä vaihtoehto sinulle.

  Jos haluat löytää parhaan puhelinliittymän, suosittelemme käyttämään LVE.fi puhelinliittymävertailua. Vertailu auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan liittymän, joka vastaa tarpeitasi ja budjettiasi.

  Mobiililaajakaista ja nettiliittymä

  Mobiililaajakaista ja nettiliittymä ovat molemmat liittymiä, jotka tarjoavat käyttäjilleen mahdollisuuden käyttää internetiä. Mobiililaajakaista on SIM-kortilla toimiva nettiliittymä, jota voi käyttää kaikissa niissä mobiililaitteissa, joissa on SIM-kortille paikka, esimerkiksi tableteissa ja kannettavissa tietokoneissa. Mokkulalla voi myös jakaa netin yhdelle tai useammalle laitteelle. Nettiliittymä taas on yleensä kiinteästi asennettu liittymä, joka tarjoaa internet-yhteyden esimerkiksi kotiin tai toimistoon.

  Mobiililaajakaistan etuna on sen käytön joustavuus, sillä sen avulla voi käyttää internetiä missä tahansa, kunhan vain laitteessa on SIM-korttipaikka. Nettiliittymän etuna on taas sen nopeus ja vakaus, sillä se on yleensä kytketty kiinteään laajakaistaverkkoon.

  Kun valitset itsellesi sopivaa liittymää, kannattaa miettiä omia tarpeitaan. Jos tarvitset internet-yhteyttä liikkuessasi tai matkustaessasi, kannattaa harkita mobiililaajakaistaa. Jos taas tarvitset nopeaa ja vakaa yhteyttä kotona tai toimistossa, kannattaa valita nettiliittymä.

  Kannattaa myös vertailla eri liittymien hintoja ja ominaisuuksia ennen päätöksen tekemistä. LVE.fi tarjoaa hyvän vertailutyökalun, jolla voit helposti löytää itsellesi sopivan liittymän.

  Ulkomaankäyttö

  Jos matkustat ulkomaille ja tarvitset 4G-liittymän, on tärkeää tarkistaa, miten liittymä toimii ulkomailla. Useimmat operaattorit tarjoavat EU-roaming-palvelun, joka mahdollistaa puheluiden ja datan käytön EU-alueella ilman ylimääräisiä kustannuksia. Jos matkustat Pohjolaan tai Baltiaan, kannattaa tarkistaa hintaryhmä, johon kyseinen maa kuuluu.

  Huomaa kuitenkin, että ulkomaankäyttö voi aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia, jos käytät liittymääsi EU-alueen ulkopuolella tai jos ylität datarajan. Tarkista siis aina liittymäsi ehdot ennen matkaa.

  Jos tarvitset paljon dataa ulkomailla, kannattaa harkita erityistä ulkomaan datapakettia. Useimmat operaattorit tarjoavat erilaisia paketteja eri hintoihin, joten vertaile eri vaihtoehtoja ennen matkaa.

  Jos olet epävarma siitä, mikä 4G-liittymä sopii parhaiten tarpeisiisi, voit käyttää lve.fi-palvelua vertaillaksesi eri puhelinliittymien hintoja ja ominaisuuksia.

  Prepaid- ja 5G-liittymät

  Prepaid-liittymä on hyvä valinta silloin, kun haluat maksaa liittymäsi käytöstä vain sen mukaan, mitä käytät sitä oikeasti. Telia tarjoaa Prepaid-liittymän, joka sisältää nopean Prepaid Netin Telian 2G-, 3G- ja 4G-verkoissa jopa 100 Mbit/s nopeudella. 5G-verkossa Prepaid Netin nopeus on jopa 300 Mbit/s. DNA on myös Prepaid-liittymä, joka sisältää rajattomasti normaalihintaisia kotimaanpuheluita, viestejä ja nopean rajattoman 4G-netin 100 Mbit/s nopeudella.

  5G-verkko on uusi teknologia, joka tarjoaa nopeamman ja luotettavamman verkkoyhteyden. 5G-liittymä on suositeltava valinta, kun käytät paljon internetiä mobiililaitteellasi. DNA tarjoaa 5G-puhelinliittymiä, jotka sisältävät rajattomasti normaalihintaisia kotimaanpuheluita, viestejä ja nopean rajattoman 5G-netin. Telia tarjoaa myös 5G-liittymän, joka sisältää rajattomasti puheluita ja viestejä sekä nopean 5G-netin.

  Jos haluat löytää parhaan puhelinliittymän juuri sinulle, kannattaa käyttää LVE.fi puhelinliittymien vertailupalvelua. Palvelu auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan liittymän vertailemalla eri operaattoreiden tarjouksia ja hintoja.

  Operaattorit ja liittymät

  Kun etsit 4G-liittymää, sinulla on monia vaihtoehtoja. Suomen suurimmat operaattorit ovat Telia, DNA ja Elisa Saunalahti. Moi Mobiili on myös suosittu vaihtoehto.

  Telia liittymät sisältävät 4G-liittymiä, joissa on rajattomat puhelut ja viestit sekä internetyhteys 0,5Mb/s tai 150Mb/s maksiminopeudella. DNA liittymät tarjoavat myös rajattomia puheluita ja viestejä, ja niissä on 4G-internetyhteys. Elisa Saunalahti tarjoaa myös monia erilaisia 4G-liittymiä, joissa on erilaisia ominaisuuksia ja nopeuksia.

  Voit käyttää lve.fi-puhelinliittymien vertailua löytääksesi parhaan liittymän tarpeisiisi. Vertailu auttaa sinua löytämään edullisimman liittymän, joka sopii tarpeisiisi. Voit valita liittymän, jossa on rajaton data, rajattomat puhelut ja viestit, tai vain tietyn määrän dataa.

  Moi Mobiili tarjoaa myös edullisia 4G-liittymiä, joissa on erilaisia ominaisuuksia. Voit valita liittymän, joka sopii budjettiisi ja tarpeisiisi. Moi Mobiilin liittymät ovat joustavia, ja voit muuttaa liittymääsi tarpeidesi mukaan.

  Muista vertailla eri operaattoreiden tarjoamia liittymiä ennen päätöksen tekemistä. Löydät helposti parhaan liittymän, joka sopii budjettiisi ja tarpeisiisi.

  Asiakasetuhinta ja asiakaspalvelu

  Kun valitset 4G-liittymää, kannattaa ottaa huomioon myös asiakasetuhinta ja asiakaspalvelu. DNA tarjoaa liittymäasiakkailleen edullisen mukana kulkevan netin asiakasetuhinnalla. Tämä tarkoittaa, että liittymäasiakkaana voit hyödyntää monia rahanarvoisia etuja, kuten alennuksia laitteista ja lisäpalveluista. DNA asiakasedut ovat laajat, ja niistä löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

  Lisäksi DNA tarjoaa erinomaista asiakaspalvelua, joka on saatavilla ympäri vuorokauden. Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun puhelimitse, sähköpostitse tai chat-palvelun kautta. DNA asiakaspalvelu on tunnettu ystävällisestä ja ammattitaitoisesta palvelusta, joka auttaa sinua kaikissa liittyviin kysymyksiin ja ongelmiin.

  Jos haluat siirtyä DNA asiakkaaksi, voit helposti siirtää nykyisen numerosi DNA. Numeronsiirto onnistuu nopeasti ja helposti, ja saat säilytettyä vanhan numerosi ja sen tiedot. DNA tarjoaa myös kätevän saldon tarkistuspalvelun, jonka avulla voit helposti seurata käyttämääsi dataa ja puheminuutteja.

  Mobiilivarmenne on myös tärkeä osa 4G-liittymää. DNA liittymissä on käytössä mobiilivarmenne, joka mahdollistaa turvallisen tunnistautumisen eri palveluihin. Mobiilivarmenne on kätevä ja nopea tapa tunnistautua, ja sen avulla voit esimerkiksi hoitaa pankkiasioita ja allekirjoittaa sopimuksia helposti ja turvallisesti.

  Jos olet etsimässä sopivaa 4G-liittymää, suosittelemme käyttämään lve.fi puhelinliittymävertailupalvelua. Löydät sieltä helposti eri operaattoreiden liittymät ja voit vertailla niitä keskenään. Näin löydät varmasti juuri sinulle sopivan liittymän, joka vastaa tarpeitasi ja budjettiasi.

  Kuukausimaksut ja avausmaksut

  Kun valitset 4G-liittymää, kannattaa kiinnittää huomiota kuukausi- ja avausmaksuihin. Kuukausimaksu on se summa, jonka maksat joka kuukausi liittymästäsi. Avausmaksu taas on kertaluontoinen maksu, joka veloitetaan liittymän avaamisesta.

  Elisan halvin kuukausimaksullinen puhelinliittymä vuonna 2023 on nimeltään Tarkka 5M. Sen kuukausimaksu on 15,99 euroa plus avausmaksu 7,90 euroa. Puhelut kotimaan numeroihin maksavat 0,069 € per minuutti. DNA puhelinliittymät tarjoavat myös erilaisia vaihtoehtoja, kuten rajattomasti puheluita, tekstareita ja 4G-nettiä tai liittymän, jossa maksu käytön mukaan.

  Kun valitset liittymää, kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja ja niiden hintoja. LVE.fi on hyvä apuväline liittymän valintaan. LVE.fi tarjoaa kattavan vertailun eri operaattoreiden liittymistä ja niiden hinnoista. Voit valita juuri sinulle sopivan liittymän ja säästää rahaa kuukausittaisissa kustannuksissa.

  Muista, että liittymän valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota myös muihin tekijöihin kuin pelkkiin hintoihin. Esimerkiksi liittymän nopeus ja datakatto voivat olla tärkeitä tekijöitä, jos käytät paljon nettiä.

  Usein kysytyt kysymykset

  Miten valita sopiva 4G-liittymä?

  Sopivan 4G-liittymän valitseminen riippuu käyttötottumuksistasi. Jos käytät paljon nettiä, valitse rajaton 4G-liittymä. Jos käytät vähemmän nettiä, voit valita liittymän, jossa on tietty datamäärä kuukaudessa. Tarkista myös, että liittymä kattaa alueesi hyvin.

  Mitkä ovat halvimmat 4G-liittymät markkinoilla?

  Halvimmat 4G-liittymät markkinoilla vaihtelevat ajoittain. Voit käyttää lve.fi puhelinliittymävertailua löytääksesi parhaan liittymän tarpeisiisi.

  Mikä on Moi-liittymän 4G-nopeus?

  Moi-liittymän 4G-nopeus on maksimissaan 300 Mbit/s. Huomaa kuitenkin, että nopeus voi vaihdella alueittain.

  Mikä on DNA tarjoama 4G-liittymän nopeus?

  DNA tarjoama 4G-liittymän nopeus on maksimissaan 300 Mbit/s. Huomaa kuitenkin, että nopeus voi vaihdella alueittain.

  Mitä etuja prepaid-liittymä tarjoaa verrattuna muihin liittymiin?

  Prepaid-liittymä tarjoaa joustavuutta ja kontrollia käytöstäsi. Voit ladata saldoa tarpeen mukaan ja käyttää nettiä vain silloin kun tarvitset sitä. Prepaid-liittymä sopii hyvin myös satunnaiseen käyttöön.

  Kuinka paljon maksaa rajaton puhelinliittymä?

  Rajattoman puhelinliittymän hinta vaihtelee operaattorin ja liittymän mukaan. Voit käyttää lve.fi puhelinliittymävertailua löytääksesi parhaan liittymän tarpeisiisi.

  Kannustamme sinua käyttämään lve.fi puhelinliittymävertailua löytääksesi parhaan liittymän tarpeisiisi.