Määräaikainen puhelinliittymä

Määräaikainen puhelinliittymä lyhyesti

 • Määräaikainen puhelinliittymä on voimassa tietyn ajanjakson, joka voi olla esimerkiksi vuosi tai kaksi vuotta.
 • Sopimuksen irtisanominen ennen sen päättymistä voi johtaa lisämaksuihin.
 • LVE.fi tarjoaa kattavan puhelinliittymien vertailupalvelun, joka auttaa sinua löytämään sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Sisällysluettelo

  Määräaikainen puhelinliittymä: Sopimuksen pituus ja ehdot

  Määräaikainen puhelinliittymä on yleinen vaihtoehto Suomen operaattoreiden tarjonnassa. Tällainen sopimus on voimassa tietyn ajanjakson, esimerkiksi vuoden tai kaksi vuotta. Tämä tarkoittaa, että asiakkaan on maksettava kuukausittain sovittu summa ja noudatettava sopimuksen ehtoja tietyn ajanjakson ajan.

  Määräaikainen puhelinliittymä voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat varmistaa, että sinulla on puhelinliittymä käytössäsi tietyn ajanjakson ajan. Tämä voi olla hyödyllistä esimerkiksi, jos haluat varmistaa, että sinulla on käytössäsi tietyn operaattorin palvelut tai jos tarvitset puhelinliittymän vain tietyn ajanjakson ajan. On kuitenkin tärkeää muistaa, että sopimuksen irtisanominen ennen sen päättymistä voi johtaa lisämaksuihin.

  Jos harkitset määräaikaisen puhelinliittymän hankkimista, on tärkeää tutkia tarkasti operaattorien tarjontaa ja vertailla eri vaihtoehtoja. LVE.fi tarjoaa kattavan puhelinliittymien vertailupalvelun, joka auttaa sinua löytämään sinulle sopivimman vaihtoehdon. Muista myös tarkistaa sopimusehdot huolellisesti ennen sopimuksen allekirjoittamista, jotta vältät yllätyksiä sopimuskauden aikana.

  Määräaikainen puhelinliittymä

  Määräaikainen puhelinliittymä on sopimus, joka on voimassa tietyn ajan, yleensä 12 kuukautta. Tämän jälkeen sopimus päättyy automaattisesti, mutta liittymä jatkuu toistaiseksi voimassa olevana sopimuksena, ellei asiakas irtisano sitä. Määräaikaisen puhelinliittymän etuna on yleensä alhaisempi kuukausimaksu verrattuna toistaiseksi voimassa olevaan sopimukseen.

  Sopimuskauden aikana asiakkaan on maksettava kuukausimaksu sovitun ajanjakson ajan. Jos asiakas haluaa irtisanoa sopimuksen ennen sopimuskauden päättymistä, hänen on maksettava sopimukseen liittyvät maksut. Irtisanomisaika on yleensä 14 päivää ennen sopimuskauden päättymistä.

  Määräaikainen puhelinliittymä voi olla hyvä vaihtoehto, jos tiedät tarvitsevasi liittymää vain tietyn ajan. Jos kuitenkin tarvitset liittymää pidemmäksi aikaa, toistaiseksi voimassa oleva sopimus voi olla parempi vaihtoehto.

  Jos olet etsimässä uutta puhelinliittymää, suosittelemme käyttämään lve.fi -sivustoa vertailun tekemiseen ja parhaan liittymän löytämiseen.

  Operaattorit Suomessa

  Jos etsit parasta puhelinliittymää Suomessa, sinulla on useita vaihtoehtoja. Tässä osiossa esittelemme neljä suurinta operaattoria Suomessa: Telia, DNA, Elisa ja Moi Mobiili. Jokaisella operaattorilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, joten kannattaa tutustua tarkasti eri vaihtoehtoihin ennen kuin valitset liittymän.

  Telia

  Telia on yksi Suomen suurimmista teleoperaattoreista. Telia tarjoaa asiakkailleen monipuolisia vaihtoehtoja, kuten rajattomat puhe- ja viestipaketit sekä nopeat nettiyhteydet. Telia liittymäasiakkaat voivat myös käyttää Minun Telia -sovellusta hallinnoidakseen liittymäänsä ja tarkistaaakseen käyttöä.

  DNA

  DNA tarjoaa asiakkailleen edullisia liittymiä ja nopeita nettiyhteyksiä. DNA liittymät sisältävät yleensä rajattoman puheen ja viestit, ja asiakkailla on mahdollisuus valita eri netin nopeuksista. DNA asiakkaat voivat käyttää DNA TV -palvelua ja hallinnoida liittymäänsä DNA-sovelluksen avulla.

  Elisa

  Elisa on yksi Suomen suurimmista teleoperaattoreista. Elisa tarjoaa asiakkailleen nopean nettiyhteyden, rajattomat puhe- ja viestipaketit sekä monipuoliset lisäpalvelut, kuten Elisa Viihde. Elisa liittymäasiakkaat voivat käyttää OmaElisa -sovellusta hallinnoidakseen liittymäänsä.

  Moi Mobiili

  Moi Mobiili on uudempi operaattori Suomessa, joka tarjoaa edullisia liittymiä ja joustavan laskutuksen. Moi Mobiilin liittymät sisältävät yleensä rajattoman puheen ja viestit sekä valittavan netin nopeuden. Moi Mobiilin asiakkaat voivat hallinnoida liittymäänsä Moi-sovelluksen avulla.

  Suomessa on muitakin operaattoreita, mutta nämä neljä ovat suurimmat ja tunnetuimmat. Jos etsit parasta puhelinliittymää, kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin ja vertailla niitä. Voit myös käyttää lve.fi puhelinliittymävertailua löytääksesi itsellesi sopivimman liittymän.

  Puhelinliittymän ominaisuudet

  Kun etsit itsellesi sopivaa puhelinliittymää, on tärkeää huomioida eri ominaisuuksia, jotka vaikuttavat liittymän hintaan ja käyttöön. Tässä osiossa käymme läpi tärkeimmät puhelinliittymän ominaisuudet, jotka kannattaa ottaa huomioon.

  Nettiyhteys

  Nettiyhteys on yksi tärkeimmistä puhelinliittymän ominaisuuksista. Nykyään suurin osa puhelinliittymistä sisältää rajattoman nettiyhteyden, mutta on myös liittymiä, joissa on tietty datakatto. Jos käytät paljon nettiä esimerkiksi videoiden katseluun tai musiikin striimaukseen, kannattaa valita liittymä, jossa on rajaton nettiyhteys. Tarkista myös, onko liittymä 4G- tai 5G-yhteensopiva ja millainen on sen maksiminopeus.

  Puhelut ja tekstiviestit

  Puhelut ja tekstiviestit ovat perusominaisuuksia, jotka löytyvät kaikista puhelinliittymistä. Tarkista kuitenkin, sisältyvätkö ne liittymän hintaan vai veloitetaanko niistä erikseen. Jos käytät paljon puheluita tai tekstiviestejä, kannattaa valita liittymä, jossa niitä on runsaasti tai ne sisältyvät hintaan.

  Sim-kortti

  Sim-kortti on puhelinliittymän käyttöön tarvittava kortti, joka asennetaan puhelimeen. Tarkista, että liittymä sisältää sim-kortin tai että sen hinta ei ole liian korkea. Jos käytät kahta puhelinta, kannattaa valita liittymä, jossa on mahdollisuus käyttää kahta sim-korttia.

  Kun etsit sopivaa puhelinliittymää, kannattaa hyödyntää lve.fi -sivuston puhelinliittymävertailua. Vertailun avulla löydät helposti eri operaattoreiden liittymät ja voit valita juuri sinulle sopivimman vaihtoehdon.

  Toivomme, että tämä opas auttoi sinua löytämään sopivan puhelinliittymän tarpeisiisi.

  Puhelinliittymien vertailu

  Kun etsit uutta puhelinliittymää, on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja löytääksesi itsellesi sopivan liittymän. Tässä osiossa käymme läpi tärkeimmät vertailukriteerit, joiden avulla voit valita parhaan puhelinliittymän tarpeisiisi.

  Hinnoittelu

  Hinnoittelu on yksi tärkeimmistä tekijöistä puhelinliittymää valittaessa. Vertaile eri operaattoreiden hintoja ja tutki, mitä palveluita hinta sisältää. Muista myös ottaa huomioon liittymän sopimuskausi ja mahdolliset aloitusmaksut. LVE.fi tarjoaa kattavan vertailun eri operaattoreiden tarjoamista liittymistä, joten käytä sitä hyväksesi löytääksesi edullisimman liittymän.

  Kuuluvuus

  Kuuluvuus on toinen tärkeä kriteeri, joka kannattaa ottaa huomioon. Tarkista, millainen kuuluvuusalue operaattorilla on ja kuinka hyvin se toimii alueellasi. Huomioi myös mahdolliset rajoitukset, kuten ulkomaanpuheluiden hinta ja datanopeus ulkomailla. LVE.fi vertailussa voit tarkistaa kuuluvuuden eri alueilla ja löytää parhaan liittymän juuri sinulle.

  Tarjoukset

  Ajankohtaiset liittymätarjoukset voivat auttaa säästämään huomattavasti rahaa uuden puhelinliittymän hankinnassa. Tutki eri operaattoreiden tarjouksia ja vertaile niitä keskenään. Muista kuitenkin tarkistaa myös tarjouksen ehdot ja mahdolliset sitoutumisajat. LVE.fi vertailussa voit tarkistaa ajankohtaiset liittymätarjoukset ja löytää halvimman liittymätarjouksen.

  Kilpailuttaminen on myös hyvä tapa löytää edullinen liittymätarjous. Vertaile eri operaattoreiden tarjouksia ja kilpailuta nykyinen tai uusi puhelinliittymäsi. LVE.fi vertailussa voit löytää halvimman liittymätarjouksen ja säästää selvää rahaa.

  Kun olet vertaillut eri puhelinliittymiä, voit valita parhaan liittymän tarpeisiisi. Muista kuitenkin tarkistaa liittymän vaihtoehdot ja tarvittaessa vaihtaa liittymää, jos nykyinen liittymä ei vastaa tarpeitasi. LVE.fi vertailun avulla löydät helposti parhaan puhelinliittymän juuri sinulle.

  Asiakaspalvelu ja sopimusehdot

  Määräaikainen puhelinliittymä on sitova sopimus, joka voidaan irtisanoa vain rajoitetusti. Ennen sopimuksen tekemistä on tärkeää tarkistaa liittymän sopimusehdot ja varmistaa, että ne vastaavat tarpeitasi. Jos sinulla on kysyttävää sopimusehdoista, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.

  Asiakaspalvelu on tärkeä osa puhelinliittymän käyttöä. Se voi auttaa sinua ratkaisemaan ongelmia, vastaamaan kysymyksiisi ja antamaan neuvoja sopimukseen liittyen. Useimmat operaattorit tarjoavat asiakaspalvelua puhelimitse, sähköpostitse ja chatin välityksellä.

  Määräaikaisen puhelinliittymän kuukausimaksu voi vaihdella operaattorin ja sopimuksen mukaan. On tärkeää tarkistaa sopimuksen kuukausihinta ennen sen tekemistä. Joissakin sopimuksissa voi olla myös S-bonus, joka voi alentaa kuukausimaksua.

  Kytkykauppa on yleinen tapa hankkia uusi puhelinliittymä. Se tarkoittaa, että saat uuden puhelimen edullisemmin, kun sitoudut määräaikaiseen sopimukseen. Muista kuitenkin tarkistaa sopimusehdot ennen sitoutumista ja varmistaa, että ne vastaavat tarpeitasi.

  Numeronsiirto on helppo tapa siirtää nykyinen puhelinnumerosi uuteen liittymään. Useimmat operaattorit tarjoavat numeronsiirtoa ilmaiseksi. Muista kuitenkin tarkistaa sopimusehdot ennen numeronsiirron tekemistä.

  EU-roaming on tärkeä asia ottaa huomioon, jos matkustat paljon Euroopassa. Muista tarkistaa sopimusehdot ja varmistaa, että liittymässä on EU-roaming mukana.

  Jos olet harkitsemassa uuden puhelinliittymän hankkimista, suosittelemme käyttämään lve.fi puhelinliittymävertailua löytääksesi parhaan puhelinliittymäsuunnitelman tarpeisiisi.

  Kuluttajan oikeudet ja velvollisuudet

  Kun hankit määräaikaisen puhelinliittymän, sinulla on tiettyjä oikeuksia ja velvollisuuksia. Tässä osiossa käsitellään näitä oikeuksia ja velvollisuuksia.

  Oikeudet

  Kuluttajana sinulla on oikeus saada selkeää tietoa liittymän ehdoista ja hinnoista ennen sopimuksen tekemistä. Lisäksi sinulla on oikeus peruuttaa sopimus 14 päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä, jos et ole tyytyväinen liittymän ehtoihin tai hintoihin.

  Jos liittymässä ilmenee vikoja tai muita ongelmia, sinulla on oikeus reklamoida ja vaatia virheen korjaamista. Jos virhettä ei voida korjata, sinulla voi olla oikeus hinnanalennukseen tai sopimuksen purkamiseen.

  Velvollisuudet

  Kun teet määräaikaisen puhelinliittymäsopimuksen, sinun tulee noudattaa sopimuksen ehtoja ja maksaa sovitut maksut ajallaan. Muista myös ilmoittaa operaattorille, jos yhteystietosi tai maksutiedot muuttuvat sopimuksen aikana.

  Jos haluat irtisanoa määräaikaisen sopimuksen ennen sopimuskauden päättymistä, sinun tulee maksaa sopimuksen mukainen korvaus. Tarkista sopimuksen ehdot ja korvauksen suuruus ennen sopimuksen irtisanomista.

  Lisätietoa

  Kilpailu- ja kuluttajavirasto valvoo kuluttajansuojaa ja antaa neuvoja kuluttajille. Traficom puolestaan valvoo televiestintämarkkinoita ja antaa neuvoja liittyen puhelinliittymiin ja niiden käyttöön.

  Jos haluat vertailla eri puhelinliittymien hintoja ja ehtoja, voit käyttää LVE.fi puhelinliittymävertailupalvelua. Palvelu auttaa sinua löytämään parhaan puhelinliittymän tarpeisiisi.

  Toivomme, että tämä osio auttoi sinua ymmärtämään määräaikaisen puhelinliittymän oikeudet ja velvollisuudet.

  Suoratoistopalvelut ja liittymät

  Kun valitset määräaikaista puhelinliittymää, on tärkeää ottaa huomioon, millaisia suoratoistopalveluita käytät ja kuinka paljon käytät mobiilidataa. Suoratoistopalvelut, kuten C More, voivat kuluttaa paljon dataa, joten on tärkeää valita liittymä, joka tarjoaa riittävästi mobiililaajakaistaa.

  Määräaikaisen liittymän etuna on, että voit tietää tarkalleen, kuinka paljon maksat joka kuukausi. Jos käytät paljon puheaikaa, kannattaa valita liittymä, joka sisältää riittävästi puheaikaa.

  Jos käytät paljon suoratoistopalveluita, kannattaa valita liittymä, joka sisältää riittävästi mobiilidataa. Tarkista myös, että liittymä tarjoaa riittävän nopean mobiililaajakaistan sujuvaan suoratoistoon.

  LVE.fi on erinomainen työkalu, jonka avulla voit vertailla eri puhelinliittymiä ja löytää itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Voit käyttää LVE.fi-palvelua löytääksesi parhaan puhelinliittymän tarpeisiisi.

  Usein kysytyt kysymykset

  Miten irtisanon määräaikaisen puhelinliittymän?

  Määräaikaisen puhelinliittymän irtisanominen voi olla vaikeampaa ja kalliimpaa kuin toistaiseksi voimassa olevan liittymän. Määräaikaisen liittymän irtisanominen kesken sopimuskauden on mahdollista vain tietyissä tilanteissa, kuten muutossa ulkomaille, vakavassa sairaudessa tai operaattorin sopimusrikkomuksessa. Jos haluat irtisanoa määräaikaisen puhelinliittymän, suosittelemme ottamaan yhteyttä operaattoriin ja selvittämään tarkemmin, miten voit tehdä sen.

  Voinko peruuttaa DNA määräaikaisen liittymän?

  DNA määräaikaisen liittymän peruuttaminen voi olla mahdollista, mutta se riippuu sopimuksen ehdoista. Jos haluat peruuttaa DNA määräaikaisen liittymän, suosittelemme ottamaan yhteyttä DNA ja selvittämään tarkemmin, miten voit tehdä sen.

  Mikä on määräaikaisen puhelinliittymän ero toistaiseksi voimassa olevaan?

  Määräaikainen puhelinliittymä on voimassa tietyn ajan, esimerkiksi 12 tai 24 kuukautta. Toistaiseksi voimassa oleva liittymä sen sijaan on voimassa niin kauan, kun molemmat osapuolet sopimusta jatkavat. Yleensä määräaikainen liittymä on hieman edullisempi kuin toistaiseksi voimassa oleva, mutta siihen voi liittyä erilaisia rajoituksia ja ehtoja.

  Saanko pitää määräaikaisen puhelinliittymän muuton yhteydessä?

  Määräaikaisen puhelinliittymän pitäminen muuton yhteydessä riippuu sopimuksen ehdoista. Jos muutat toiselle paikkakunnalle, voit yleensä siirtää liittymän uuteen osoitteeseen, mutta tämä voi aiheuttaa lisäkustannuksia. Suosittelemme ottamaan yhteyttä operaattoriin ja selvittämään tarkemmin, miten voit pitää määräaikaisen puhelinliittymän muuton yhteydessä.

  Miten eroon Elisan määräaikaisesta liittymästä?

  Elisan määräaikaisen liittymän irtisanominen kesken sopimuskauden voi olla mahdollista vain tietyissä tilanteissa, kuten muutossa ulkomaille, vakavassa sairaudessa tai operaattorin sopimusrikkomuksessa. Jos haluat irtisanoa Elisan määräaikaisen liittymän, suosittelemme ottamaan yhteyttä Elisaan ja selvittämään tarkemmin, miten voit tehdä sen.

  Onko puhelinliittymän oltava määräaikainen?

  Ei, puhelinliittymän ei tarvitse olla määräaikainen. Voit valita joko määräaikaisen tai toistaiseksi voimassa olevan liittymän sen mukaan, mikä sopii sinulle parhaiten. Suosittelemme käyttämään lve.fi -sivustoa, joka tarjoaa vertailupalvelun eri operaattorien puhelinliittymille.