DNA mokkula

DNA mokkula lyhyesti

 • DNA Mokkula on mobiililaajakaista reititin, joka tarjoaa nopean internet-yhteyden usealle laitteelle.
 • DNA Mokkulan käyttöönotto on helppoa ja vaivatonta.
 • DNA Mokkula toimii langattomasti ja automaattisesti, ja sitä voi käyttää missä tahansa, missä on 4G- tai 5G-verkko.

dna mokkula
Sisällysluettelo

  DNA Mokkula: Mikä se on?

  Oletko koskaan tarvinnut nopeaa internetyhteyttä mökille tai kotiisi, joka ei ole kiinteässä verkossa? DNA Mokkula on mobiililaajakaista reititin, joka luo kattavan nettiyhteyden usealle laitteelle, kuten puhelimelle, tabletille, tietokoneelle, pelikonsolille ja jopa televisiolle. Mokkula korvaa modeemin silloin, kun haluat nopean 4G- tai 5G-netin mukaasi esimerkiksi mökille tai kotiisi silloin, kun asut kiinteän verkon ulottumattomissa. Riippuen mokkulasta saat sillä netin joko yhdelle tai useammalle laitteelle.

  DNA Mokkulan käyttöönotto on helppoa ja nopeaa

  DNA Mokkulan käyttöönotto on helppoa ja vaivatonta. Mokkulaan tarvitset vain DNA SIM-kortin, jonka voit tilata DNA verkkokaupasta. Kun olet saanut SIM-kortin, aseta se mokkulaan ja kytke mokkula päälle. Mokkulan käyttöönottoon ei tarvitse asentaa mitään ohjelmia, sillä se toimii langattomasti ja automaattisesti. Voit käyttää mokkulaa missä tahansa, missä on 4G- tai 5G-verkko.

  DNA mokkula on modeemi ja reititin

  DNA Mokkula on mobiililaajakaista reititin, joka luo kattavan nettiyhteyden usealle laitteelle, kuten puhelimelle, tabletille, tietokoneelle, pelikonsolille ja jopa televisiolle. DNA Mokkula on erittäin helppo käyttää, sillä se yhdistetään käyttölaitteisiin joko langattoman WiFi-verkon tai Ethernet-johdon avulla.

  DNA Mokkula on saatavilla useissa eri malleissa, jotka tarjoavat erilaisia nopeuksia ja ominaisuuksia. DNA Kotimokkula 5G on valmiiksi DNA nettiä varten hienosäädetyllä mokkulalla, joka tarjoaa nopeamman ja häiriöttömämmän langattoman verkon WiFi 6 -tekniikalla. DNA Mokkula 4G WLAN S jakaa 4G- tai 3G-yhteyden jopa 10 laitteen kesken. Mokkulaan on saatavilla myös helppokäyttöinen Kotiasema, joka kasvattaa WLAN verkon kantavuutta sekä nopeutta.

  DNA Mokkula on erinomainen ratkaisu, kun tarvitset nopean ja luotettavan internet-yhteyden esimerkiksi mökille tai matkalle. Mokkula on myös erittäin kätevä silloin, kun kiinteän verkon korvaaminen mobiiliverkolla on tarpeen.

  Jos etsit parasta puhelinliittymää, suosittelemme käyttämään LVE.fi-palvelua, joka vertailee eri puhelinliittymien ominaisuuksia ja hintoja puolestasi.

  DNA mokkulan käyttöönotto-ohjeet

  Jos olet hankkinut DNA Mokkulan, tässä on lyhyt opas sen käyttöönottoon. Noudata ohjeita huolellisesti, jotta saat laitteen toimimaan oikein.

  SIM-kortin asennus

  Ensimmäinen askel on asentaa SIM-kortti laitteeseen. Voit tehdä sen seuraavasti:

  1. Irrota Mokkulan takaosa.
  2. Aseta SIM-kortti SIM-korttipaikkaan.
  3. Kiinnitä Mokkulan takaosa takaisin paikalleen.

  Laitteen käynnistys

  Kun SIM-kortti on asennettu, voit käynnistää laitteen seuraavasti:

  1. Kytke laitteen virta päälle.
  2. Odota, kunnes laite on käynnistynyt.
  3. Kun laite on käynnistynyt, se etsii automaattisesti verkkoyhteyttä.

  Asetukset

  Kun laite on käynnistynyt, sinun on määritettävä sen asetukset. Voit tehdä sen seuraavasti:

  1. Avaa selain ja kirjoita osoite ”http://dna.mokkula”.
  2. Syötä PIN-koodi, jonka löydät SIM-kortista.
  3. Valitse automaattiset asetukset.
  4. Vaihda oletussalasana.
  5. Tallenna asetukset.

  Jos käytät laitetta Windows-tietokoneella, voit ladata Mokkulan ohjelmiston DNA verkkosivuilta. Jos käytät Mac-tietokonetta, Mokkula toimii ilman erillistä ohjelmistoa.

  Jos käytät Windows 10-, Windows 8- tai Windows 7 -tietokonetta, voit käyttää Mokkulaa USB-liitännän kautta. Jos käytät Mac OS X -tietokonetta, voit käyttää Mokkulaa Wi-Fi-yhteyden kautta.

  Jos käytät Android-tablettia tai iPadia, voit käyttää Mokkulaa Wi-Fi-yhteyden kautta.

  Jos haluat löytää parhaan puhelinliittymän, suosittelemme käyttämään lve.fi puhelinliittymävertailua.

  DNA mokkulan verkkoyhteys

  DNA Mokkula tarjoaa käyttäjilleen nopean ja luotettavan verkkoyhteyden. Voit yhdistää mokkulan langattomasti tai Ethernet-kaapelilla, riippuen käyttötarpeistasi.

  Langaton yhteys

  Langattoman yhteyden avulla voit käyttää DNA Mokkulaa missä tahansa kotona tai toimistossa. Voit yhdistää useita laitteita langattomasti mokkulaan, kuten puhelimia, tietokoneita, pelikonsolit ja televisiot. Langattoman verkon nimi ja salasana löytyvät helposti mokkulan takakannesta.

  Jos käytät langatonta yhteyttä, varmista, että olet lähellä mokkulaa saadaksesi vakaan yhteyden. Jos signaali on heikko, voit kokeilla siirtää mokkulaa lähemmäs käyttöpaikkaa tai harkita Ethernet-yhteyttä.

  Ethernet yhteys

  Ethernet-yhteydellä voit yhdistää DNA Mokkulan tietokoneeseen tai muuhun laitteeseen Ethernet-kaapelilla. Tämä tarjoaa nopeamman ja vakaa yhteyden, jota tarvitaan esimerkiksi pelaamiseen tai suurten tiedostojen lataamiseen.

  Jos käytät Ethernet-yhteyttä, varmista, että kaapeli on kunnolla liitetty sekä mokkulaan että tietokoneeseen tai laitteeseen. Tarkista myös, että Ethernet-asetukset ovat oikein.

  Muista, että DNA Mokkula tarjoaa myös 5G WiFi -yhteyden, joka on huippunopea ja viiveetön. Voit käyttää LVE.fi puhelinliittymävertailua löytääksesi parhaan puhelinliittymäsuunnitelman, joka sopii tarpeisiisi ja budjettiisi.

  DNA mokkulalaitteet

  DNA tarjoaa laajan valikoiman mokkuloita ja niihin liittyviä laitteita. Tässä osiossa käymme läpi DNA tarjoamat mokkulan laitteet, jotka ovat saatavilla DNA verkkokaupassa.

  Modeemit ja reitittimet

  DNA tarjoaa laajan valikoiman modeemeja ja reitittimiä, jotka ovat yhteensopivia DNA mokkuloiden kanssa. DNA Kotimokkula 4G+ WLAN MF286 on yksi DNA tarjoamista modeemeista, joka tarjoaa nopean ja varman netin kotiin tai mökille, 3G- tai 4G-verkkoon, jopa 300 Mbit/s nopeudella. Tämä modeemi tarjoaa WiFi-kantavuutta koko asunnolle ja kaikille laitteille.

  Toinen vaihtoehto on DNA Kotimokkula 4G WLAN B818, joka tarjoaa jopa 450 Mbit/s nopeuden ja on yhteensopiva 4G- ja 3G-verkkojen kanssa. Tämä modeemi on erinomainen valinta, jos tarvitset nopean ja luotettavan internet-yhteyden kotiisi tai mökillesi.

  Antennit

  DNA tarjoaa myös laajan valikoiman antenneja, jotka ovat yhteensopivia DNA mokkuloiden kanssa. DNA Antenni 4G sisäkäyttöön on yksi DNA tarjoamista antenneista, joka on helppo asentaa ja tarjoaa paremman signaalin sisätiloissa. Tämä antenni on erinomainen valinta, jos käytät mokkulaa sisätiloissa ja haluat parantaa signaalin laatua.

  Akut ja virtajohdot

  DNA tarjoaa myös laajan valikoiman akkuja ja virtajohtoja, jotka ovat yhteensopivia DNA mokkuloiden kanssa. DNA Virtajohto USB-C -liittimellä on yksi DNA tarjoamista virtajohdoista, joka on yhteensopiva useiden DNA mokkuloiden kanssa. Tämä virtajohto on erinomainen valinta, jos tarvitset lisävirtaa mokkulallesi.

  Jos tarvitset uuden mokkulan tai mokkulan laitteita, suosittelemme tutustumaan DNA verkkokaupan valikoimaan. Voit myös käyttää lve.fi puhelinliittymävertailua löytääksesi parhaan puhelinliittymäsuunnitelman tarpeisiisi.

  DNA mokkulan käyttö ja asetukset

  Kun olet hankkinut DNA Mokkulan, sen käyttöönotto on helppoa. Tässä osiossa käsitellään DNA Mokkulan käyttöä ja asetuksia.

  Salasanan asetukset

  DNA Mokkulan salasanan asettaminen on tärkeää tietoturvan kannalta. Voit asettaa salasanan helposti nettiselaimella seuraamalla näitä ohjeita:

  1. Kirjoita selaimen osoiteriville osoite ”julkinen.dna.fi”.
  2. Kirjaudu sisään käyttäjätunnuksella ”admin” ja salasanalla ”admin”.
  3. Valitse ”Asetukset” ja sen jälkeen ”Langaton verkko”.
  4. Aseta uusi salasana ja vahvista se.

  APN-Asetukset

  APN-asetukset ovat tärkeitä, jotta DNA Mokkula toimii oikein. APN-asetukset ovat yhteyden muodostamiseen tarvittavat tiedot, jotka määrittävät, miten laite muodostaa yhteyden internetiin.

  Jos käytät DNA liittymää, Mokkula asettaa APN-asetukset automaattisesti. Jos käytät muuta operaattoria, sinun täytyy asettaa APN-asetukset manuaalisesti. Tarkista operaattorisi APN-asetukset ja syötä ne DNA Mokkulan asetuksiin.

  Verkon nimen asetukset

  DNA Mokkulan verkon nimen asettaminen on tärkeää, jotta voit helposti tunnistaa oman verkkosi muiden joukosta. Voit asettaa verkon nimen helposti nettiselaimella seuraamalla näitä ohjeita:

  1. Kirjoita selaimen osoiteriville osoite ”julkinen.dna.fi”.
  2. Kirjaudu sisään käyttäjätunnuksella ”admin” ja salasanalla ”admin”.
  3. Valitse ”Asetukset” ja sen jälkeen ”Langaton verkko”.
  4. Aseta uusi verkon nimi ja tallenna asetukset.

  Muista, että DNA Mokkulan käyttö ja asetukset voivat vaihdella laitteen mallin ja käyttöympäristön mukaan. Jos tarvitset lisätietoja, voit ottaa yhteyttä DNA asiakaspalveluun tai käyttää DNA tukisivustoa.

  Suosittelemme myös käyttämään lve.fi puhelinliittymävertailua löytääksesi parhaan puhelinliittymän juuri sinun tarpeisiisi.

  DNA Mokkulan nopeus ja suorituskyky

  DNA Mokkula on erittäin nopea ja suorituskykyinen laite, joka tarjoaa käyttäjilleen langattoman verkon ja internet-yhteyden. Nopeus ja suorituskyky ovat erittäin tärkeitä tekijöitä, kun valitset mobiililaajakaistaa. DNA Mokkula tarjoaa 4G- ja 5G-nopeudet, jotka ovat huippuluokkaa.

  4G ja 5G Nopeus

  DNA Mokkula tarjoaa huippunopean 4G+ ja 5G-netin, joka mahdollistaa nopean internet-yhteyden kaikille laitteillesi. 4G+ -nopeus on jopa 300 Mbit/s ja 5G-nopeus on jopa 3,8 Gbit/s. Tämä tarkoittaa, että voit ladata tiedostoja ja suoratoistaa sisältöä nopeasti ja ilman viivettä.

  Viive ja latenssi

  DNA Mokkula tarjoaa erittäin alhaisen viiveen ja latenssin, joka mahdollistaa reaaliaikaisen pelaamisen ja suoratoiston. Viive on alle 10 millisekuntia, mikä on erittäin alhainen ja mahdollistaa reaaliaikaisen kommunikoinnin. Latenssi on alle 20 millisekuntia, mikä tarkoittaa, että voit suoratoistaa sisältöä ilman viivettä.

  DNA Mokkula tukee sekä 2,4 GHz- että 5 GHz-taajuuksien langattomia WiFi-verkkoja. Voit valita joko 2,4 GHz- tai 5 GHz-verkon käyttöön laitteesi mukaan. 5 GHz-verkko on nopeampi ja vähemmän ruuhkainen kuin 2,4 GHz-verkko.

  Jos haluat löytää parhaan puhelinliittymän, suosittelemme käyttämään lve.fi-vertailupalvelua. Löydät sieltä laajan valikoiman eri operaattoreiden liittymiä ja voit vertailla niitä helposti keskenään.

  DNA mokkula osamaksulla korottomasti

  Kun tilaat DNA Mokkulan, voit valita maksutavaksi DNA Maksuajan. DNA Maksuaika on kuluton ja koroton, ja sen avulla voit maksaa laitteen tasasuuruisina kuukausierinä. Kokonaishinta muodostuu kuukausierien yhteenlasketusta summasta. DNA Maksuaika -vaihtoehdosta kerrotaan netin tuotekortilla tai myymälässä aina tuotekohtaisesti silloin, kun se on kyseisen tilauksen kohdalla mahdollinen.

  Mikäli haluat maksaa DNA Mokkulan kerralla, voit käyttää muita maksutapoja, kuten verkkopankkimaksua tai luottokorttimaksua. Muista tarkistaa, että valitsemasi maksutapa on sinulle sopiva ja että sinulla on riittävästi varoja maksun suorittamiseen.

  Toimitettavien tuotteiden arvioitu toimitusaika on 1-3 arkipäivää, jopa seuraavan arkipäivän aikana. Mikäli laitteen toimitusaika on normaalia pidempi, siitä kerrotaan tilauksen yhteydessä. Voit seurata tilauksesi kulkua DNA verkkosivuilla tai asiakaspalvelun kautta.

  DNA tarjoaa nopean ja luotettavan toimituksen kaikille tilauksille. Toimituskulut ovat ilmaiset kaikille tilauksille, ja DNA Maksuajalla tilattaessa myös korko on 0 %. Voit siis hankkia DNA Mokkulan helposti ja vaivattomasti ilman ylimääräisiä kustannuksia.

  Jos haluat löytää parhaan puhelinliittymän, suosittelemme käyttämään LVE.fi puhelinliittymävertailupalvelua. LVE.fi auttaa sinua vertailemaan eri liittymävaihtoehtoja ja löytämään juuri sinulle sopivan liittymän edullisimpaan hintaan.

  DNA Mokkulan tukisivu ja lisätiedot

  DNA Mokkula on pienikokoinen laite, joka mahdollistaa mobiililaajakaistan käytön. Tämä laite toimii mobiiliverkkotekniikalla ja siinä on micro-SIM-korttipaikka. DNA Mokkulan mukana tulee myös ethernet-liitäntä, joka mahdollistaa laitteen kytkemisen langallisesti tietokoneeseen tai verkkoon.

  DNA Mokkulan tukisivut löytyvät osoitteesta www.dna.fi/mokkulat. Tukisivuilta löydät ohjeita laitteen käyttöön, vianmääritykseen ja muihin käytännön asioihin. DNA Mokkulan käyttö on helppoa ja vaivatonta, mutta jos tarvitset apua, tukisivut ovat hyvä paikka aloittaa.

  DNA Mokkulan avulla voit luoda WLAN-verkon, joka tukee standardia 802.11b/g/n/ac. WLAN-verkon nimet (SSID) voit määrittää itse. DNA Mokkula tukee myös 4G LTE- ja 3G-verkkoja, joten voit käyttää sitä lähes missä tahansa Suomessa.

  DNA Mokkula on erinomainen valinta, jos tarvitset nettiyhteyden esimerkiksi mökille tai matkalle. Voit käyttää sitä myös kotona, jos haluat liikkuvaan nettiyhteyteen varmuuden varalta. Jos olet etsimässä parasta puhelinliittymää DNA Mokkulan käyttöön, suosittelemme käyttämään lve.fi puhelinliittymävertailua löytääksesi parhaan liittymän juuri sinulle.

  Lopuksi, DNA Mokkula on monipuolinen laite, joka mahdollistaa nopean ja luotettavan nettiyhteyden missä tahansa. DNA Mokkulan tukisivut auttavat sinua käytön aloittamisessa ja mahdollisissa ongelmatilanteissa.

  Usein kysytyt kysymykset

  Miten pääsee DNA mokkulan asetuksiin?

  DNA mokkulan asetuksiin pääsee kirjautumalla hallintasivulle. Kirjoita selaimen osoiteriville osoite 192.168.8.1 ja paina Enter. Kirjoita hallintasivun käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnus ja salasana löytyvät mokkulan takakannen alta. Kun olet kirjautunut hallintasivulle, voit muuttaa mokkulan asetuksia.

  Mikä on DNA Mokkula?

  DNA Mokkula on langaton modeemi, joka mahdollistaa internet-yhteyden saamisen langattomasti missä ja milloin haluat. Mokkula toimii mobiiliverkon kautta ja se on helppo ottaa mukaan minne tahansa.

  Onko mokkula reititin?

  DNA Mokkula toimii modeemina eikä reitittimenä. Se mahdollistaa yhteyden muodostamisen langattomasti mobiiliverkkoon, mutta ei sisällä reitittimen ominaisuuksia, kuten esimerkiksi porttiohjauksia.

  Miten resetoida DNA modeemi?

  Jos DNA Mokkula ei toimi oikein, voit resetoida sen palauttamalla tehdasasetukset. Resetointi tapahtuu painamalla mokkulan reset-painiketta noin 10 sekunnin ajan. Tämän jälkeen mokkula käynnistyy uudelleen ja palaa tehdasasetuksiin.

  Miten vaihtaa dna.mokkulan hallintasivun salasana?

  Voit vaihtaa DNA mokkulan hallintasivun salasanan kirjautumalla hallintasivulle ja valitsemalla Asetukset > Hallintasivun salasana. Syötä uusi salasana ja tallenna muutokset.

  Kuinka korjata dna-mokkula, jos 5G ei toimi?

  Jos DNA Mokkulan 5G-yhteys ei toimi, voit kokeilla seuraavia korjauskeinoja:

  • Tarkista, että mokkula on oikein asetettu ja se on lähellä tukiasemaa.
  • Kokeile 4G-yhteyttä, jos se toimii normaalisti.
  • Käynnistä mokkula uudelleen.
  • Resetoi mokkula palauttamalla tehdasasetukset.

  Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä DNA asiakaspalveluun.

  Jos haluat löytää parhaan puhelinliittymän juuri sinulle, suosittelemme käyttämään lve.fi puhelinliittymävertailua. Sieltä löydät helposti vertailutiedot eri liittymistä ja voit valita itsellesi sopivimman vaihtoehdon.